کتاب استاد و خدمتکار
معرفی کتاب استاد و خدمتکار
کتاب استاد و خدمتکار نوشتۀ یوکو اوگاوا با ترجمۀ امیر علایی در انتشارات ۳۶۰ درجه به چاپ رسیده است.
درباره کتاب استاد و خدمتکار
کتاب استاد و خدمتکار، رمانی ژاپنی و روانشناسانه است دربارۀ ارتباط عجیب زنی خدمتکار با مردی که در یک حادثه حافظهاش مختل شده است. راوی داستان، زن خدمتکار است. او تحصیلات ابتدایی دارد و صاحب پسری ۱۰ ساله است. استاد داستان، مردی تقریباً مسن و استاد ریاضی است. او ۱۷ سال پیش طی حادثۀ رانندگی دچار آسیب مغزی شد و حافظهاش فقط ۸۰ دقیقه دوام دارد. درواقع او حافظۀ کوتاهمدتش را از دست داده است؛ اما اطلاعات و خاطرات قبل از تصادف را کاملاً به یاد دارد ولی آنچه مربوط به بعد از تصادف است تنها ۸۰ دقیقه دوام میآورد. ضمن اینکه بعد از آن حادثه وضعیت روحی و روانی عجیبی هم پیدا کرده است. راوی پذیرفته است که خدمتکار استاد شود. او مجبور است هر روز خود را به استاد معرفی کند.
استاد از طریق حل معماهای ریاضی منتشرشده در نشریات، روزگار میگذارند. او عاشق اعداد است بهحدی که خدمتکار نیز درگیر اعداد و ریاضیات میشود و اعداد محور گفتوگوی میان این دو میشود.
خواندن کتاب استاد و خدمتکار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران ادبیات داستانی بهویژه ادبیات ژاپن پیشنهاد میکنیم.
درباره یوکو اوگاوا
یوکو اوگاوا ریاضیدان و نویسندهٔ ژاپنی در ۳۰ مارچ ۱۹۶۲ به دنیا آمد. او کتابهای داستانی بسیار زیبایی نوشته است. از میان مشهورترین آنها میتوان به خدمتکار و استاد اشاره کرد که ناشران و مترجمان زیادی نسخۀ خودشان را از آن به بازار ارائه دادهاند. کتاب مشهور دیگر او پلیس حافظه نام دارد. یوکو اوگاوا در ۲۰۰۸ موفق به کسب جایزۀ شرلی جکسون شد. منتقدان او و داستانهایش را تحت تأثیر سبک داستانگویی هاروکی موراکامی میدانند. از داستانهای مشهور دیگر او میتوان به مردی که دستبند میفروخت (۱۹۹۸)، عبور (۱۹۹۶)، کافهای در شب و استخر زیر باران (۱۹۹۱)، روزشمار بارداری (۱۹۹۱)، استعداد ریاضیات (۲۰۰۳)، استخر شنا (۱۹۹۱) و هتل آیریس (۱۹۹۶) اشاره کرد.
بخشی از کتاب استاد و خدمتکار
«روی لایهی ضخیم گردوخاک میزش علامت رادیکال کشید؛ از بیشمار چیزهایی که من و پسرم از استاد یاد گرفتیم. معنی رادیکال جزو مهمترینها بود. بدون شک بهکاربردن کلمهی بیشمار از طرف من استاد را آزردهخاطر میکرد، بیش از حد آبکی بود. چون او اعتقاد داشت حتی اصول کائنات را میشود به زبان دقیق اعداد توضیح داد، اما من نمیتوانم طور دیگری آن را بیان کنم. او اعداد اول زیادی یادمان داد، با بیش از صدها هزار رقم و بزرگترین عددی را که در برهانهای ریاضی استفاده میشد و در کتاب رکوردهای گینس ثبت بود و تصویر ذهنی چیزی فراسوی بینهایت را.»