کتاب تعطیلات من در کره شمالی وندی سیمونز + دانلود نمونه رایگان

کتاب تعطیلات من در کره شمالی

نویسنده:وندی سیمونز
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب تعطیلات من در کره شمالی

کتاب تعطیلات من در کره شمالی نوشته‌ی وندی سیمونز با ترجمه‌ی شادی غفیری روایتی شخصی از سفر نویسنده به یکی از بسته‌ترین و پرابهام‌ترین کشورهای جهان است. سیمونز که عکاس و جهان‌گرد است در این سفر ده‌روزه، تجربه‌ی حضور در کره‌ی شمالی را با جزئیات روزمره، موقعیت‌های طنزآلود و لحظه‌های ترس و سردرگمی روایت کرده است. متن کتاب میان خاطره‌ی سفر، مشاهده‌ی اجتماعی و تأمل‌های شخصی در رفت‌وآمد است و فضای عجیب و گاه کابوس‌وار این کشور را از زاویه‌ی نگاه یک «توریست آمریکایی» دنبال می‌کند. نشر ۳۶۰ درجه آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تعطیلات من در کره شمالی

کتاب تعطیلات من در کره شمالی با روایت اول‌شخص وندی سیمونز آغاز می‌شود؛ جایی که نویسنده به‌عنوان مسافری تنها وارد پیونگ‌یانگ می‌شود و قدم‌به‌قدم با قوانین نانوشته، کنترل دائمی و فضای ساختگی این کشور روبه‌رو می‌شود. سیمونز در همان فصل‌های ابتدایی، از فرود در فرودگاهی خالی، تحویل‌دادن تلفن همراه، عبور از گیت‌های قدیمی و مواجهه با دو راهنمای محلی می‌گوید که قرار است در تمام طول سفر، سایه‌به‌سایه همراهش باشند. در کتاب تعطیلات من در کره شمالی ساختار روایت بر پایه‌ی فصل‌هایی شکل گرفته که هرکدام روی یک محور متمرکز شده‌اند: ورود، هتل کوریو، قوانین نانوشته‌ی «سرزمین کیم‌ها»، تجربه‌ی شهر پیونگ‌یانگ، سفر به مناطق روستایی، بازدید از بناهای یادبود و موزه‌های جنگی و حتی حضور در یک «عروسی» عجیب که بیش از آن‌که واقعی باشد شبیه صحنه‌ای تمرین‌شده است. نویسنده در فصل‌هایی مثل «عجیب‌تر و عجیب‌تر» یا «چیزهایی که احتمالاً واقعی‌اند» با زبانی صریح و پر از جزئیات، منطق وارونه‌ی تبلیغات حکومتی، حضور همه‌جایی تصویر رهبران و فاصله‌ی میان نمایش رسمی و زندگی روزمره را توضیح داده است. کتاب تعطیلات من در کره شمالی علاوه‌بر روایت موقعیت‌های خنده‌دار و تلخ، به احساسات متناقض نویسنده هم می‌پردازد؛ از هیجان کشف جایی ناشناخته تا عذاب وجدان در برابر راهنماها و مردم عادی که زیر فشار تبلیغات و کمبودها زندگی می‌کنند. سیمونز در خلال توصیف هتل تاریک، آسانسورهای بی‌برق، فاکارنت‌ها، فروشگاه‌های خالی و برنامه‌ریزی دقیق تورها، تصویری از کشوری می‌سازد که در آن همه‌چیز کنترل‌شده، تکراری و درعین‌حال پر از شکاف و تناقض است.

خلاصه کتاب تعطیلات من در کره شمالی

کتاب تعطیلات من در کره شمالی روایت ده روز حضور وندی سیمونز در کره‌ی شمالی است؛ سفری که از همان لحظه‌ی ورود به فرودگاهی خالی و تحویل‌دادن تلفن همراه، رنگ‌وبوی غیرعادی‌بودن می‌گیرد. نویسنده در این سفر، زیر نظر دو راهنمای محلی و راننده، از هتل کوریو، بناهای یادبود رهبران، موزه‌های جنگی، شهر بازی، معابد و مناطق روستایی بازدید می‌کند و هم‌زمان با محدودیت‌های عکاسی، ممنوعیت قدم‌زدن تنها و برنامه‌ریزی دقیق تور روبه‌رو می‌شود. در کتاب تعطیلات من در کره شمالی سیمونز با نگاهی طنزآمیز و انتقادی، از تبلیغات همه‌جایی درباره‌ی «رهبر بزرگ»، تقویم مبتنی‌بر تولد کیم ایل‌سونگ، سنجاق‌های اجباری روی سینه‌ی شهروندان، فاکارنت‌هایی که فقط توریست‌ها در آن غذا می‌خورند و شهر نمایشی پیونگ‌یانگ می‌نویسد. در پس این توصیف‌ها، پرسش اصلی کتاب درباره‌ی واقعیت زندگی مردم عادی، نقش ترس و دروغ و این است که چگونه یک سفر تفریحی می‌تواند به مواجهه‌ای جدی با قدرت، کنترل و انسان‌های گرفتار در میان آن تبدیل شود.

چرا باید کتاب تعطیلات من در کره شمالی را بخوانیم؟

خواندن تعطیلات من در کره شمالی فرصتی است برای دیدن یکی از بسته‌ترین کشورهای جهان از فاصله‌ی نزدیک، نه از خلال گزارش‌های رسمی بلکه از دل تجربه‌ی روزمره‌ی یک مسافر. این کتاب نشان می‌دهد تبلیغات، ترس و نمایش چگونه می‌توانند یک کشور را به صحنه‌ای دائمی تبدیل کنند و درعین‌حال، انسانیت و شوخ‌طبعی مردم زیر این لایه‌ها چگونه خود را نشان می‌دهد.

تعطیلات من در کره شمالی به کسانی پیشنهاد می‌شود که به سفرنامه‌ها، موضوعات سیاسی-اجتماعی، تجربه‌ی زیستن زیر حکومت‌های تمامیت‌خواه و روایت‌های شخصی از کشورهایی مانند کره‌ی شمالی علاقه‌مندند. همچنین برای خوانندگانی مناسب است که دوست دارند پشت‌صحنه‌ی تورهای رسمی و تصویرهای تبلیغاتی را ببینند.