کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیت الله دکتر احمد بهشتی
معرفی کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیت الله دکتر احمد بهشتی
کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیتالله دکتر احمد بهشتی نوشتۀ سید مصطفی سیدصادقی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیت الله دکتر احمد بهشتی
کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیتالله دکتر احمد بهشتی دربردارندۀ خاطرات آیتالله احمد بهشتی از دوران مبارزه علیه حکومت پهلوی است. این کتاب خاطرات در مرکز اسناد انقلاب و پس از حدود ۶۰ جلسه روایت گردآوری شده است.
کتاب در ۶ فصل تدوین شده است. فصل اول آن، دربارۀ زندگی خانوادگی و شرحی از کودکی تا ازدواج و تحصیلات فرزندانش را آورده است. فصل دوم به حیات علمی آیتالله بهشتی اختصاص دارد و ورود او را به حوزه و دانشگاه تا رسیدن به سطوح عالی در کنار تدریس در این دو نهاد شرح میدهد و تألیفات ایشان را هم معرفی میکند. فصل سوم دربارۀ مبارزات سیاسی سید نورالدین شیرازی و معرفی علما و بزرگان استان فارس و در کنار آن شرح زندگانی مبارزان و علمایی همچون برادران آیتاللهی، مرحوم آیتالله حدائق، شهید محلاتی و خدمات آیتالله نظام است. فصل چهارم ضمن نگاهی به وقایع تاریخ معاصر، رویدادهایی چون کشف حجاب، فدائیان اسلام، دولت مصدق، لوایح ششگانه، اختلافات تیمور بختیار با شاه، واقعۀ ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، کاپیتولاسیون، جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی، قیام ۱۹ دی، شهادت آقا مصطفی و مسائلی از این دست را بررسی کرده است. فصل پنجم مربوط به فعالیتهای مبارزاتی بهشتی در حکومت پهلوی و همراهی او با جریان نهضت اسلامی است. فصل ششم اشارهای به فعالیتهای اجرایی بهشتی پس از پیروزی انقلاب در مقام نمایندۀ مردم در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری کرده و در ادامه، به تشریح مأموریتهای داخلی و سفرهای برونمرزی، ناآرامیهای پس از انقلاب، رئیسجمهوری بنیصدر و تحرکات منافقین پرداخته است. در انتهای کتاب نیز گزیدهای از تصاویر و اسناد مربوط به حیات سیاسی و فرهنگی آیتالله بهشتی آمده است.
خواندن کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیت الله دکتر احمد بهشتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای خاطرات، تاریخ شفاهی و تاریخ معاصر ایران بهویژه تاریخ انقلاب اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سیاست و حکمت؛ خاطرات آیت الله دکتر احمد بهشتی
«آیتالله دکتر احمد بهشتی از جمله روحانیونی است که از آغازین روزهای نهضت، به دعوت امام خمینی (ره) لبیک گفت و در مسیرِ دشوارِ مبارزه با رژیم پهلوی گام برداشت و سختیهای بسیاری را در این راه به جان خرید. وی به گونهای خستگیناپذیر در تبلیغ اندیشهها و تحقق اهداف والای امام در عرصههای مختلف فعال و مؤثر بوده است. آیتالله بهشتی در طول مبارزات خود و همزمان با حضور پویا در حوزهی علمیه، به سان اساتیدی چون مطهری، در دانشگاه نیز حضور داشته و نقشی ملموس در ارتباط دوسویهی حوزه و دانشگاه ایفا نمود. نوع فعالیت ایشان در قبل و بهخصوص بعد از انقلاب در مقام نمایندهی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، خاطرات ایشان را سرشار از مطالب مفید و متنوع و بعضاً ناشنیدهای نموده است که نسلهای جوان را با وقایع و تحولات تلخ و شیرین انقلاب اسلامی و سالهای تثبیت آن آشنا میسازد.»
حجم
۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه