کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی
معرفی کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی
کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی نوشتۀ عباس زراعت در انتشارات اندیشههای حقوقی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی
آیین دادرسی کیفری از زمان تدوین تا به حال تغییرات زیادی را به خود دیده و این تغییرات باعث میشوند هم معایب زیادی از نظر قضائی و سیاستهای مربوط به آن به وجود بیاید و هم راه را بر نویسندگان حقوقی دشوار میکنند؛ زیرا عمدۀ مطالب آنها در شرح قوانین و مقررات موجود جنبۀ موقتی پیدا میکنند. کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی تلاش کرده جمعی میان این دو پدیده به وجود آورد؛ یعنی اصول دادرسی را که ثابت هستند و کمتر دچار تغییر میشوند، قانونگذار هم در اصلاح قوانین باید به آنها توجه کند و پایههای اساسی آیین دادرسی کیفری هستند مطالعه کند و هم آنچه مقررات نامیده میشود؛ یعنی احکامی که برحسب گذر زمان یا در سیستمهای مختلف دادرسی دچار تغییر میشوند. درواقع، فلسفۀ هر اصل را بررسی میکند و راه عملی هماهنگ شدن این مبانی با عمل را نشان میدهد و در عین حال آن اصول را با قوانین و مقررات موجود تطبیق میدهد.
اصول و قواعد دادرسی کیفری، بسیار مهم و گاه پیچیده هستند. کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی خلاصهای از اصول را برای استفادۀ دانشجویان در دورۀ لیسانس و آشنایی کلی فراهم کرده است.
خواندن کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دانشجویان حقوق در مقطع لیسانس پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آیین دادرسی کیفری، اصول و مبانی
«اصل برائت یکی از اصول مترقی است که دارای سابقهای طولانی میباشد و امروزه مورد قبول همه نشانههای آئین دادرسی کیفری قرار گرفته و هم مقررات بین المللی مانند ماده ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد پیشبینی شده و هم در قوانینی داخلی کشورها بهخصوص قانون اساسی آنها مورد تأکید قرار گرفته است. در حقوق ایران نیز، مقررات مختلفی در مورد اصل برائت وجود دارد از جمله اصل ۳۷ قانون اساسی که مقرر میدارد: «اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۵۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۵۰ صفحه