کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن
معرفی کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن
کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن نوشتهٔ حجت اله شکری و نفیسا ظاهر است. انتشارات دانشگاه تهران این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن
کتاب مایکوتوکسینها در شیر و فراوردههای آن دربرگیرندهٔ بخشهایی در خصوص قارچهای مولد مایکوتوکسین، انواع مایکوتوکسینها در شیر و فرآوردههای شیری و راههای آلودگیزدایی و سمیتزدایی فراوردههای شیری است. کتاب مشتمل بر پنج فصل است:
- در فصل اول، به شرایط مستعدکنندهٔ رشد قارچهای مولد مایکوتوکسین در فراوردههای شیری پرداخته است.
- در فصل دوم، سعی شده است تا شایعترین و مهمترین قارچهای آلودهکنندهٔ شیر و فراوردههای شیری بهتفصیل شرح داده شود.
- در فصل سوم، خواننده به توانایی انواع قارچ در تولید انواع مایکوتوکسینها و آثار زیستی این سموم بر بدن انسان و حیوانات پی خواهد برد.
- در فصل چهارم، بهطور اختصاصی به شناسایی انواع شیر و فراوردههای شیری، روشهای فراوری آنها، وقوع انواع مایکوتوکسین در آنها در استانهای مختلف ایران و قارههای مختلف جهان اشاره شده است.
- در فصل پنجم، به روشهای کنترل مایکوتوکسینها در فراوردههای شیری با روشهای فیزیکی، شیمیایی و زیستی پرداخته شده است.
درباره انتشارات دانشگاه تهران
مؤسسهٔ انتشارات دانشگاه تهران بر انتشار کتابهای آکادمیک تمرکز دارد. این مؤسسه از سال ۱۳۲۵ کار خود را به طور مستقل آغاز کرده است. دکتر پرویز ناتل خانلری آغازگر فعالیت این انتشارات بود. پس از دکتر خانلری، شادروان دکتر ذبیحالله صفا با یاری دکتر حسین مینوچهر مدیریت توسعهٔ انتشارات را بر عهده گرفتند.
انتشارات دانشگاه تهران زیر نظر مدیریت ادارهٔ کل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران اداره میشوند. انتشارات دانشگاه تهران، نخستینبار با این آرمان پدید آمد که پاسخگوی نیاز دانشجویان باشد، اما بهمرور نیازهایی فراتر از نیاز نخستین نمودار شدند. در مرحلهٔ اول اساتید نیازمند آن بودند تا با گسترش کمی و کیفی دانشگاه، از آخرین دادههای علمی برخوردار شوند. پس از اینکه که دانشگاه تهران، مؤلفان بزرگ و سرشناس را جذب برنامههای آموزشی خود کرد، انتشارات دانشگاه تهران چاپ و انتشار آثار آنان را نیز در زمرهٔ وظایف خود قرار داد. این رویه تا آنجا ادامه داشت که بندی از اساسنامه به آن اختصاص یافت؛ با این مفهوم که انتشارات دانشگاه تهران خود را ملزم به چاپ متون و آثار فرهنگی ایرانزمین کرده است. انتشارات دانشگاه تهران تاکنون بیش از ۵٬۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است و به طور میانگین در هر روز بیش از یک کتاب منتشر میکند.
خواندن کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران کشاورزی و باغبانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مایکوتوکسین ها در شیر و فراورده های آن
«مواد غذایی بهسبب داشتن ترکیبات مغذی، محیط مناسبی برای رشد قارچها هستند. با توجه به شرایط فیزیکی ـ شیمیایی یک مادهٔ غذایی، هر قارچی قادر به رشد روی هر نوع غذایی نیست، زیرا عوامل دیگری بـهغیـر از مواد مغذی، در انتخاب انواع خاصی از گونههای قارچی نقش دارند. این عوامـل اغلـب بـا وضعیت زیستی غذاها مرتبطاند. غذاهای زنده، بهخصوص محصولات کشاورزی قبل از برداشت، دارای سـازوکارهای قـوی دفاعی در برابر تهاجم قارچها هستند. مهمترین عامل تعیینکنندهٔ فساد این نوع غذاها، توانایی قارچها در غلبـه بر این سازوکارهایی دفاعی است. انواع دیگری از غذاها، غذاهایی غیرزندهاند که یکسری عوامل فیزیکی و شیمیایی در رشد این قارچهای تولیدکنندهٔ مایکوتوکسینها دخیلاند. این عوامل شـامل حرارت، رطوبـت و آب فعال، غلظت یون هیدروژن (pH) غلظت گازها، قوام، وضعیت ترکیبات مغذی، تأثیر مواد محلول و مواد نگهدارنده هستند».
حجم
۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۹۸ صفحه
حجم
۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۹۸ صفحه