کتاب تاریخ سنگر
معرفی کتاب تاریخ سنگر
کتاب تاریخ سنگر نوشتهٔ مهدی اقبال را انتشارات شاملو منتشر کرده است. این کتاب به معرفی و شرح ویژگیهای تاریخی شهر سنگر از توابع استان گیلان میپردازد.
درباره کتاب تاریخ سنگر
ایران، کشوری است پر از تاریخ و قصه و اصالت که در گذر زمان و با عبور از رویدادهای تاریخی، ماجراها و سرگذشتی خواندنی و شنیدنی دارند. یکی از این شهرها، شهر سنگر از توابع استان گیلان است. کتاب پیشِرو کوشیده تا به معرفی ابعاد مختلف تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و زیستمحیطی این شهر و دیگر مناطق گیلان بپردازد و مخاطب را با این خطهٔ سرسبز و پرحادثهٔ ایران آشنا کند.
خواندن کتاب تاریخ سنگر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به تاریخ ایران بهویژه تاریخ مناطق و نواحی از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب تاریخ سنگر
«به هنگام مسافرت از رشت به طرف تهران از طریق پل عراق و از جادهٔ قدیم هنوز در پیچوخم جاده به تماشای طبیعت زیبای اطراف مشغول هستی که در پشت یک پیچ چشم شما به بازار سنگر میافتد. سنگر در لغت به معنای حصار یا دیوار و یا گودالی است که برای دفاع یا حفظ جان از گلولهٔ دشمن آن را بالا آورده یا حفر میکنند تا از میان آن یا از پشت آن به دیدهبانی و دفاع و تیراندازی بپردازند. در کتاب «نامها و نامدارهای گیلان در وجه تسمیهٔ سنگر آمده است: «به نظر میرسد نام سنگر مأخوذ از ارتفاعات مجاورش باشد که «دَرَپشت» نامیده میشود و مفهوم آن سنگر (پشتیبان=تکیهگاه) است. این نظر دربارهٔ وجه تسمیهٔ سنگر کافی به نظر نمیآید. واقعیت این است که سنگر از نظر جغرافیایی و طبیعی و سوقالجیشی در قدیم مانعی طبیعی و سنگری برای دفاع از رشت بود زیرا این بخش از روستای «رود برده» (سنگر فعلی) که رود پرآب (سیاواش روخان) از وسط آن میگذشت از موقعیت مانع طبیعی برخوردار بود. رود سیاواش، شاخهای از سفیدرود است. در گذشته که سد سفیدرود ساخته نشده بود، همیشه لبالب و پرآب و گاهی هم که سیلابی میشد و مانعی طبیعی را به وجود میآورد عبور از آن به آسانی ممکن نبود ساکنان قدیمی سنگر سیلابهای سنگین «سیاواش روخان» را به چشم دیده و به خاطر دارند.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۵۰۱ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۵۰۱ صفحه