کتاب مربی گری با داستان
معرفی کتاب مربی گری با داستان
معرفی کتاب مربی گری با داستان
کتاب الکترونیکی «قدرت داستان در مربیگری (مربیگری با داستان: ساخت تیمهای قوی و موفق در دنیای ورزشی و کسبوکار)» نوشتهٔ جعفر کریمنژاد و منتشرشده توسط نشر نسیم تحول، به بررسی نقش داستانگویی در مربیگری و رهبری تیمها در ورزش و کسبوکار میپردازد. این کتاب با تکیه بر مبانی روانشناسی و علم ارتباطات، اهمیت روایت و داستان را در ایجاد انگیزه، همبستگی و رشد فردی و تیمی واکاوی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مربی گری با داستان
«قدرت داستان در مربیگری» اثری است که به نقش کلیدی داستانگویی در فرآیند مربیگری و مدیریت تیمها میپردازد. کتاب در فضایی میان ورزش و کسبوکار حرکت میکند و نشان میدهد چگونه روایتها میتوانند به ابزاری برای ایجاد انگیزه، همدلی و تغییر رفتار تبدیل شوند. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات شخصی و مثالهای واقعی از دنیای ورزش و مدیریت، به اهمیت داستانگویی در شکلدهی فرهنگ تیمی، تقویت رهبری و مدیریت بحران اشاره میکند. این کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و با زبانی تحلیلی، به بررسی علمی و عملی تأثیر داستانها بر ذهن و رفتار انسان میپردازد. مخاطب در طول کتاب با مفاهیمی مانند روانشناسی داستان، اثرات عاطفی روایتها، و کاربردهای عملی داستانگویی در رهبری و آموزش آشنا میشود. نویسنده تلاش کرده است تا با ارائه نمونههای ملموس، نشان دهد که چگونه داستانها میتوانند به عنوان ابزاری برای رشد فردی و جمعی در تیمها و سازمانها به کار گرفته شوند.
خلاصه کتاب مربی گری با داستان
این کتاب با طرح این پرسش آغاز میشود که چرا داستانها در مربیگری و رهبری تیمها تا این اندازه تأثیرگذارند. نویسنده ابتدا به تعریف داستانگویی و نقش آن در ارتباطات انسانی میپردازد و توضیح میدهد که چگونه روایتها میتوانند احساسات، انگیزه و رفتار اعضای تیم را تحت تأثیر قرار دهند. سپس با تکیه بر یافتههای روانشناسی و علوم اعصاب، نشان داده میشود که مغز انسان به طور طبیعی به داستانها واکنش نشان میدهد و این واکنشها میتواند به یادگیری بهتر، ایجاد همبستگی و تغییر نگرشها منجر شود.در ادامه، کتاب به کاربردهای عملی داستانگویی در محیطهای ورزشی و کسبوکار میپردازد. مثالهایی از مربیان و مدیران موفق آورده میشود که با استفاده از روایتهای الهامبخش، توانستهاند تیمهای خود را در شرایط بحرانی هدایت کنند یا فرهنگ سازمانی را تقویت نمایند. نویسنده تأکید میکند که داستانها نهتنها برای انتقال مفاهیم و آموزش مهارتها مفیدند، بلکه میتوانند به عنوان ابزاری برای مدیریت بحران، افزایش تابآوری و ایجاد اعتماد در تیمها به کار روند.در بخشهای بعدی، به چالشها و محدودیتهای استفاده از داستان در مربیگری اشاره میشود و راهکارهایی برای انتخاب و روایت داستانهای مناسب ارائه میگردد. همچنین نقش داستانگویی در آینده مربیگری و کسبوکار بررسی میشود و به این پرسش پاسخ داده میشود که چگونه این مهارت میتواند به یکی از ابزارهای ضروری برای رهبران و مربیان تبدیل شود.
چرا باید کتاب مربی گری با داستان را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر پیوند میان علم روانشناسی، ارتباطات و تجربههای واقعی، به مربیان و مدیران نشان میدهد که چگونه میتوانند از قدرت داستان برای ایجاد انگیزه، همبستگی و رشد فردی و تیمی بهره ببرند. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با تکنیکهای عملی داستانگویی، نمونههای موفقیت و شکست، و راهکارهای مدیریت بحران از طریق روایت آشنا میشود. همچنین کتاب به چگونگی ساخت فرهنگ تیمی و تقویت رهبری با استفاده از داستانها میپردازد و ابزارهایی برای بهبود ارتباطات و افزایش تأثیرگذاری در تیمها ارائه میدهد.
خواندن کتاب مربی گری با داستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مربیان ورزشی، مدیران کسبوکار، رهبران تیمها، معلمان و هر کسی که به دنبال بهبود مهارتهای رهبری، انگیزش و ارتباطات انسانی است، مفید خواهد بود. همچنین برای افرادی که دغدغهٔ ساخت تیمهای قوی، مدیریت بحران یا ایجاد فرهنگ سازمانی دارند، راهنمایی کاربردی ارائه میکند.
فهرست کتاب مربی گری با داستان
- مبانی داستانگویی در مربیگری و کسبوکار: معرفی مفاهیم پایهای داستانگویی، اهمیت آن در ارتباطات انسانی و تفاوت آن با سایر روشهای آموزش و رهبری.- علم داستانگویی: بررسی واکنش مغز انسان به داستانها، نقش روانشناسی و نوروساینس در روایت و تأثیر آن بر یادگیری و انگیزش.- داستانگویی به عنوان مهارت رهبری: چگونگی استفادهٔ رهبران و مربیان از داستانها برای هدایت تیمها، ایجاد اعتماد و تقویت فرهنگ سازمانی.- داستانگویی در دنیای ورزشی: نقش داستانها در مربیگری ورزشی، ساخت روحیه تیمی و مثالهایی از مربیان موفق.- داستانهای موفقیت و شکست: چگونگی استفاده از روایتهای الهامبخش برای آموزش، افزایش تابآوری و رشد فردی و تیمی.- ابزارها و تکنیکهای ساخت داستانهای تأثیرگذار: راهکارهایی برای انتخاب و روایت داستانهای مناسب، مدیریت چالشها و پیشگیری از اشتباهات رایج.- آینده داستانگویی در مربیگری و کسبوکار: بررسی روندهای نوین و اهمیت داستانگویی به عنوان مهارتی ضروری برای رهبران آینده.
بخشی از کتاب مربی گری با داستان
«یک تجربه خاص به من نشان داد که داستانها چگونه میتوانند تفاوتهای چشمگیری در عملکرد یک تیم یا کسبوکار ایجاد کنند. زمانی که من مدیر یک هتل بودم، به مدت چند ماه میزبان یک تیم ورزشی بودیم. در این مدت، مشاهده کردم که زمانی که مربی و دستیاران آن تیم داستانهای خوب و مرتبط برای ورزشکاران خود داشتند نتایج درخشان و فوقالعادهای به دست میآوردند. بازیکنان پرانرژی و متمرکز بودند و در نهایت، پیروزیها به دنبال میآمد. اما زمانی که این داستانها به حاشیه میرفتند و تمرکز ورزشکاران از مسیر درست منحرف میشد، نتایج به طرز قابلتوجهی تغییر میکرد و در بسیاری از مواقع، نتیجه مسابقات منفی میشد. این تجربه باعث شد به عمق تاثیر داستانها در دنیای ورزش و کسبوکار پی ببرم و تصمیم گرفتم که این موضوع را در کتابی با شما به اشتراک بگذارم.»