کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی
معرفی کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی
کتاب الکترونیکی گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی نوشتۀ جاوید تکاوران و قمر تکاوران است و انتشارات خرد جاوید آن را منتشر کرده است. کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی، به بررسی آثار علی باباچاهی شاعر جوان و فقید اهل بوشهر پرداخته است.
درباره کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی
زندهیاد جاوید تکاوران در مقدمۀ کتاب گسستها و پیوستهای روایی در اشعار علی باباچاهی که در واقع پایاننامه دوره ارشد او بوده، نوشته است: علی باباچاهی یکی از شاعران شناختهشده و صاحبسبک معاصر است که از مجموعۀ «نم نم بارانم» شعر او دچار تغییری اساسی در ساختار و فرم شده است. این تغییرات کمسابقه به اشعار او رنگ و بوی تازهای دادهاند.
یکی از تغییرات بهوجودآمدن گسست و پیوست در روایت شعر است. بروز گسست در روایت این اشعار به معنای بههمخوردن نظم روایت خطی و استفاده از دیگر شگردهای بیان روایت، از جمله چند روایتی، جریان سیال ذهن، روایت تودرتو و دورانی است. این پژوهش با رویکرد روایتپژوهی به مطالعۀ ۱۶ مجموعه شعر این شاعر؛ یعنی از «نمنم بارونم» تا «آئورا و دیگران من» میپردازد.
تعداد روایت و عوامل بهوجودآورندهٔ گسست روایت در هر یک از شعرهای این دفترها را مشخص میکند و نشان میدهد چه تعداد از این گسستها به روایت اصلی پیوست داده شده و چه تعداد از آنها بدون پیوست ماندهاند. همچنین نشان میدهد که ۱۰ عامل میتواند باعث بروز گسست در روایت شعر شود. این عوامل عبارتاند از: انفصال عاملی، انفصال مکانی، انفصال زمانی، تغییر راوی، بههمخوردن نظم، حذف پارهای از متن، ورود ناگهانی نقلقول یا گفتوگو، تغییر در روایت شنو، پیوست به روایت دیگر و فاصلهگذاری. گسستها و پیوستهای روایی بر شعر او تأثیرهای زیادی میگذارند که مهمترین آنها عبارتاند از: چندروایتی شدن شعر، بهوجودآمدن پریشانی و ایجاد فضای خالی و نیمهتمام در شعر.
خواندن کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات و شعر فارسی معاصر مناسب است.
بخشی از کتاب گسست ها و پیوست های روایی در اشعار علی باباچاهی
«بر همگان روشن است که هر که از دلوجان با شعر و با ادبیات عجـین در او بنیـانی ِانسان گردد، شوق و عشق به انسان و احترام به آزادی و آزادگی قوی خواهد یافت. جاوید نیز از این قاعده مستثنی نبود. شعلۀ مهر و دوستی در وجودش زبانه کشیده بود و در رفتارش بهویژه در رفتار با دانشآموزان و در شیوههای تدریسش نمایان بود. بـا شـوقی زایدالوصـف از ارتبـاطش بـا دانشآمـوزانش و دوستی و مهری که در کلاسهایش برقـرار بود برای خانواده و دوستانش روایت میکرد. میتوانستی برق عشق به حیات انسـان را در چشمانش ببینی. با استفاده از چندین ماده و تبصره توانست مجـوز ادامـۀ تحصـیل در رشـتۀ زبــان و ادبیات فارســی را از ادارۀ آموزشوپرورش بگیرد و خود را بــه نزدیکترین دانشگاهی که میتوانست دسترسی داشته باشد برساند. دو سـال را ِ مثل یک آواره و شبگرد بین مدرسـه در بوشـکان و دانشـگاه سـلمان کازرون و بوشهر گذراند. با آن ِ وضـعیت اقتصـادی و حقـوق ناچیز و شـرایط یک معلم دبستان در روستا به پایان رساندن کارشناسیارشدش کار ناممکنی مینمود که تنها با سرسختی و شور کسی همچون او ممکن شد...»
حجم
۸۱۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه
حجم
۸۱۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۸ صفحه