کتاب تیر ماه
معرفی کتاب تیر ماه
کتاب «تیر ماه» سرودۀ طیبه قنبری بیرگانی است و انتشارات الماس قرمز آن را منتشر کرده است. تیر ماه مجموعهای از عاشقانهها و بازتابی از روحیهٔ زنانهٔ شاعر است.
درباره کتاب تیر ماه
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
کتاب تیر ماه مجموعه شعر طیبه قنبری بیرگانی، شاعر ایرانی را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب تیر ماه آمده در قالب کلاسیک سروده شده است و شاعر با بیانی صمیمی، لطیف و زنانه، تجربههای شخصی و احساسات درونیاش را در بستر تصاویر طبیعی، عواطف ناب و پیوندهای حسی بازآفرینی میکند. درونمایههای اشعار این مجموعه عمدتاً حول محورهایی چون عشق، دلدادگی، انتظار، شور، رهایی و گاه نوعی حس فقدان یا ناپایداری عاطفی میگردند. شاعر در تیر ماه، بیشتر از زاویهدید یک زن عاشق، تجربهٔ زیستن با عشق را روایت میکند. زبان او اگرچه ساده و روان است؛ اما درعینحال از ظرافتهای زبانی و تصویرپردازیهایی بهره میبرد که شعر را از سادگی سطحی دور میکند.
خواندن کتاب تیر ماه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تیر ماه
زخمه ی خنیاگری نغمه ی آواز شد
نور ز دنباله ی شعشعه ی ممتدی
ماه شدی عشق من حس من ابراز شد
یکسره ارامشی یکسره با من بمان
حس تو در جان من حالت پرواز شد»