دانلود و خرید کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم گای راز ترجمه مهدی رفیعی

معرفی کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم

کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم نوشتهٔ گای راز و نیلس پارکر و ترجمهٔ مهدی رفیعی و محمدرضا رفیعی است. انتشارات هورمزد این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی دربردارندهٔ سرگذشت الهام‌بخش‌ترین کارآفرینان موفق جهان.

درباره کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم

کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم، مصاحبه‌های کارآفرینان و نظرات شخصی نویسنده‌ها را در بر گرفته است که ممکن است در کنار مشاورهٔ مالی، حقوقی یا مشاوره‌های شغلی دیگر، سودمند باشد. این کتاب سه بخش دارد؛ «ندای درونی» و «آزمون(ها)» و «مقصد». گفته شده است که موضوع هر فصل از این اثر، دربردارندهٔ چالش‌هایی است که تقریباً هر کارآفرینی در زندگی شغلی‌اش با آن مواجه خواهد شد. این اثر برای نشان‌دادن راه‌ورسم موفقیت نوشته شده؛ کتابی که نتیجهٔ مصاحبه‌های موشکافانه با صدها کارآفرین موفق و الهام‌بخش در سراسر فضای کسب‌وکار است؛ همچنین این کتاب دربردارندهٔ مجموعه دروسی است که به ما در دنبال‌کردن سفر قهرمانانهٔ کارآفرینان کمک می‌کند. گای راز مقدمهٔ این اثر را به رشتهٔ تحریر درآورده است.

خواندن کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به افرادی که در ذهنشان رؤیای راه‌اندازی کسب‌وکار دارند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب چگونه این کسب و کار را ساختم

«بیشتر کارآفرینانی که با آن‌ها مصاحبه کرده‌ام ترس معناداری از شکست دارند؛ می‌دانند که هر لحظه شکست ممکن است. حداقل احتمال وقوع آن همواره هست. هیچ کارآفرینی شکست را که اتفاقی اجتناب‌ناپذیر است دوست ندارد؛ شکست اتفاقی ساده و سرگرم‌کننده نیست، اما هرگز نمی‌گذارند مانع کارشان شود.

بهترین کارآفرینان -موفق‌ترین‌ها- اجازه نمی‌دهند ترس از شکست آن‌ها را متزلزل کند. در عوض، به ایدهٔ خود باوری عمیق دارند؛ ایده‌ای که آن‌ها را از منطقهٔ امنشان بیرون می‌کشد و برای کشف چیزهای جدید به آن‌سوی ناشناخته‌ها سوق می‌دهد. آن‌ها متقاعد شده‌اند که «اگر» فقط بتوانند ایده‌شان را پیاده کنند موفق خواهند بود.

بله «اگر». این واقعاً همان مسئله‌ای است که کارآفرینان در این مرحله از آن می‌ترسند؛ ترس ناشی از تردید دربارهٔ توانایی‌هایشان که عبور از مسیر طولانی جرقه تا پیاده‌سازی یک ایده، آزمون‌ها و پیچ‌وخم‌های مختلف مسیر را برایشان وحشتناک می‌کند. یک دعوت به مبارزه که هر کارآفرینی باید با آن مواجه شود و به‌طور کلی در سفر به سرزمین ناشناخته کسب‌وکار آماده رویارویی با چالش‌های مختلف باشد.

در واقع هر سفر کارآفرینی داستان جدید و متفاوتی دارد. هیچ دو مسیری یکسان نیست. همهٔ کارآفرینان از مسیرهای اصلی مشترکی عبور می‌کنند، اما قطعاً مسیرهای فرعی شما مختص شما، ایده شما و زمان و مکانی است که در آن هستید.

خوشبختانه، سفر در این مسیر هرگز به‌آسانی امروز نبوده است، چراکه بسیاری از کارآفرینان پیشتر مسیری را که شما در شرف طی‌کردنش هستید پیموده‌اند. اگر مایلید از این مربیان تجربه‌ای بیاموزید، خود را برای مطالعه فصل‌های آینده آماده کنید. آن‌ها اشتباهات زیادی مرتکب شده‌اند، مشکلات بسیاری را تجربه کرده‌اند و متحمل پیوت‌های مختلفی شده‌اند. اما بهترین آن‌ها -موفق‌ترین‌ها- کسانی هستند که فقط یک بار این مشکلات را تجربه کرده‌اند، زیرا آن‌ها از تجربهٔ کارآفرینان پیشین نیز درس گرفته‌اند و داستان پیشکسوتان خود را به‌دقت بررسی کرده‌اند. اکنون نیز نوبت شماست.»

بااین‌حال، همیشه فردی را می‌شناسیم که مسیر دیگری را انتخاب کرده و مجموعه تمایلات متفاوتی را داشته است؛ آن‌ها همان‌ها هستند که از هزاران سال پیش دیگران را رهبری و مجبور به ترک خانه‌وکاشانه‌شان کردند تا مرزها را گسترش دهند و چیزهای جدیدی بسازند. در تاریخ تا مدت‌ها به این افراد کاوشگر گفته می‌شد، اما امروزه در قرن ۲۱_ باتوجه‌به این‌که هنوز هم نه الزاماً به‌شکل جغرافیایی بلکه به‌لحاظ فنّاوری، اجتماعی، فکری و اقتصادی مرزهای زیادی برای گسترش وجود دارد_ به آن‌ها لقب کارآفرین داده‌اند.
مهدی رفیعی
امیدوارم با نوشتن این اثر به آن‌ها که شهامت پیگیری ایده‌شان را دارند اما از شکست می‌ترسند نشان دهم که هر اشتباهی که ممکن است در تجارت با آن روبه‌رو شوند قبلاً رخ داده و پیشتر برایشان راه‌حل‌هایی پیدا شده است؛ راه‌حل کارآفرینان بسیاری که در صفحات بعدی خواهید دید، و این‌که شاید تنها راه میانبر در کارآفرینی این است که به جای تکرار اشتباهات دیگران از آن‌ها درس بگیرید.
مهدی رفیعی
در مجموع، این کتاب راهنمای کسانی است که هرگز کارآفرین نبوده یا ذاتاً این‌گونه متولد نشده‌اند اما در عوض رؤیاپردازانی هستند که علی‌رغم نبود تجربه، جاه‌طلب‌اند و تمایل دارند برای افزودن مزیتی به جهان هستی و تبدیل آن به مکانی بهتر، تغییرات بزرگی ایجاد کنند. همچنین، کمال‌گرایانی که هنوز ایده‌ای پیدا نکرده‌اند که ارزش ریسک‌کردن داشته باشد. افرادی که در صورت رسیدن به موفقیت، قدردان آن هستند و در مواجهه با شکست از آن درس می‌گیرند.
مهدی رفیعی
بیشتر ایده‌هایی که در این کتاب می‌خوانید هم مثل این ایده از یک جرقهٔ کوچک آغاز شده‌اند نه یک انفجار بزرگ؛ جرقه‌ای که به‌آرامی روشن شده و فرد _که در طول زندگی همواره آن را در پس ذهنش داشته و هر روز به‌شوقش از خواب بیدار می‌شده_ ناگهان متوجه می‌شود که دیگر زمان انجام‌دادنش فرا رسیده است.
مهدی رفیعی
اما مدتی بعد، در پادکست‌هایم در مصاحبه‌های موشکافانه با صدها نفر از بنیان‌گذاران و مدیران کسب‌وکارها متوجه شدم که آن‌ها هم دقیقاً مثل من و شما انسان‌اند؛ همۀ‌شان بی‌خوابی و کابوس‌های شبانه را تجربه کرده‌اند، بیشترشان گاهی احساس می‌کنند خودویرانگرند. آن‌ها ذاتاً ابرقهرمان نیستند، اما همگی به‌نوعی مانند کلارک کنت عمل می‌کنند و فرقشان با من و شما این است که وقتی برایشان فرصتی پیش می‌آید، سریعاً وارد باجهٔ تلفن می‌شوند، شنلشان را می‌پوشند و پرواز می‌کنند. کلید اسرار فقط همین است.
مهدی رفیعی
بیشتر داستان‌های حماسی بزرگ از یک قالب داستانی مشابه پیروی می‌کنند: قهرمانی با یک ایدهٔ احمقانه، بی‌اعتمادی دیگران به تحقق آن ایده، آغاز ماجراجویی قهرمان داستان برای عملی‌کردن ایده‌اش، رویارویی با موانع متعدد، سقوط در پرتگاه‌ها و نجات‌یافتن از مرگ، و بالاخره بازگشتی پیروزمندانه و افتخارآمیز از سفر ماجراجویانه. بدیهی است که این ساده‌سازی اغراق‌آمیز ساختار سفر قهرمانان است اما این موارد عناصر سادهٔ تشکیل‌دهندهٔ این داستان قدیمی‌اند. همچنین، عنصر اصلی بسیاری از داستان‌های بزرگ کارآفرینی، مانند استیسی براون است.