کتاب اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده
معرفی کتاب اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده
کتاب «اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده» نوشتۀ سارا اوجاقلو است و انتشارات اولینها آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی یکی از مهمترین مشکلات در خانواده میپردازد و در پژوهشی علمی اثرات طرح واره درمانی را در مدیریت مشکلات بررسی میکند.
درباره کتاب اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده
آیا در رابطۀ عاطفی با شریک زندگیتان همچنان احساس تنهایی میکنید؟ آیا در مسائلی که در زندگی پیش میآید مدام دچار مشکل میشوید؟ بسیاری از افراد ممکن است دررابطهبا همسرشان احساس کنند که در یکچرخهٔ معیوب گیر افتادهاند و راه خروج از آن را پیدا نمیکنند. یکی از رویکردهای نوین در روانشناسی که در این مسائل و مشکلات میتواند به کمک افراد بیاید طرحواره درمانی است. طرحواره درمانی به افراد کمک می کند تا الگوهای ذهنی ناسازگار را شناسایی کرده و آنها را تغییر دهند. این الگوها معمولاً در دوران کودکی شکل میگیرند، میتوانند بر تفکر، احساسات و رفتار فرد در بزرگسالی تأثیر منفی بگذارند و منجر به مشکلات روانشناختی شوند.
کتاب اثرات درمانی کمگویی و مشکلات تنهایی در خانواده، پژوهشی است که اثربخشی طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجین را بررسی می کند. جامعۀ آماری این پژوهش ۳۰ زوج مراجعهکننده به مراکز مشاورۀ منطقۀ ۵ شهر تهران بود. در این تحقیق از پرسشنامهٔ احساس تنهایی راسل، پیلوا وکورتونا، ناگویی هیجانی تورنتو توسط تیلور، تعارض زناشویی تجدیدنظر شده ثنایی (MCQ-R) و پروتکل طرحواره درمانی یانگ، کلاسکو و ویشار استفاده شده است و تجزیهوتحلیل دادههای جمعآوریشده به ۲ روش توصیفی و استنباطی انجام شد. سارا اوجاقلو در کتاب اثرات درمانی کمگویی و مشکلات تنهایی در خانواده، به این نتیجه رسیده است که آموزش طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجینی که اختلافات و مشکلاتی دارند اثربخش است. باتوجهبه شدت اثر، آموزش طرحواره درمانی بر احساس تنهایی زوجین تأثیر بیشتری دارد.
خواندن کتاب اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به مشاوران خانواده و همچنین پژوهشگران حوزۀ مسائل ازدواج و خانواد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اثرات درمانی کم گویی و مشکلات تنهایی در خانواده
«زوجین و خانوادهها در طول زندگی خود با مشکلات فراوانی مواجه میشوند که تحمل ناکامی را ندارند که این عدم تحمل ناکامی، سازگاری را مختل میکند. ناکامی احساسی است که در نتیجه ایجاد مانع بر سر راه رسیدن به هدفی که فرد آن را مطلوب میشمارد، پدید میآید. ناگویی خلقی را میتوان چالشی دائمی در زندگی دانست. چالشی که به عقیده روانشناسان دو معنای اساسی را در برمیگیرد: اول اینکه حالت و وضعیت عاطفی بدین معنا که هرگاه مانعی راه دستیابی به آرزوها را، نیازها و فعالیتها را سد نماید، حالت و وضعیتی در انسان به وجود میآید که ناخوشایند بوده و بهعنوان یک عامل ناکام کننده شناخته میشود و دوم مانعی که ایجادکننده حالتی ناخوشایند است.»
حجم
۱۰۱۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه
حجم
۱۰۱۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه