کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی
معرفی کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی
کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی نوشتهٔ سیدحسن حسنی است. پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی اختلافات میان دو فیلسوف فخرالدین رازی و خواجه نصیرالدین طوسی است.
درباره کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی
کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی حاوی مباحثی نظیر «اختلاف خواجه با فخر رازی در فرق میان فکر و حدس»، «اعتراض فخر رازی به دلالت التزام و جواب خواجه به آن»، «تشکیک فخر رازی بر تعریف عکس مستوی جواب خواجه به آن»، «به اعتقاد خواجه دلالت لفظ بر معنی تابع قصد و اراده است»، «اعتراض فخر راز بر تعرفی جسم طبیعی و جواب خواجه به آن»، «تشکیک فخر رازی بر استدلال بوعلی و وجود هیولی و جواب خواجه به آن»، «اختلاف خواجه و فخر رازی در کیفیت تشخص هیولی و صورت»، «استدلال فخر رازی بر اثبات خلا و جواب خواجه به آن»، است.
خواندن کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران کلام و عقاید پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب استقصاء و داوری در مسائل اختلافی میان دو فیلسوف اسلامی
«ابن سینا در اشارات در بیان صعوبت و اهمیت فلسفه می نویسد: «من که لقمه حکمت را در الفاظ و عبارات لطیف در دهانت نهادم، در درک آن بکوش و آن را از کسانی که هوش و فطانت کافی ندارند و به حکمت عادت نکردهاند یا از گمراهان متفلسف و فرومایگانند، پوشیدهدار». فلسفه چنان دائره وسیع و میدان گستردهای را داراست که درک مطالب آن، قوه اندیشه نیرومندتری را نسبت به سایر حوزههای دانشی میطلبد. هر کس از اندیشه قویتری برخوردار باشد، میتواند در مسائل فلسفی استنباط و ابتکار نوینی ارائه دهد که پیش از او به فکر دیگران نرسیده باشد. چنانچه بر این صعوبت و پیچیدگی مسائل فلسفی، تفاوت ذهنی انسانها را بیفزاییم و شدت اختلاف در مسائل حکمی، بسیار طبیعی مینماید که از آن جمله است اختلاف نظرات محقق طوسی و فخر رازی که اختلاف آرای آنان همانند خود آنها معروف و کمتر فیلسوف اسلامی است که در آثار خود از آن ذکری ننموده باشد. این کتاب متکفل بررسی مسائل اختلافی میان آن دو اندیشمند است».
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۲ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۲ صفحه