کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه
معرفی کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه
کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه نوشتۀ رضا گل محمدی است و انتشارات شرکت رسانه ساز دانش آن را منتشر کرده است. مزاج همان طبع است و آن را نباید با خلط یا رکن اشتباه گرفت. مزاج جسم نیست، بلکه گرمی، سردی، خشکی و تری را مزاج میگویند. در این کتاب جسم و روان آدمی از دیدگاه طب سنتی یا طب مزاجی ایران بررسی میشود.
درباره کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه
کلمهٔ مزاج برای همهٔ ایرانیان نام کاملاً آشنایی است. در افکار عمومی افرادی که زود عصبانی میشوند آتشینمزاج هستند، افراد دیرجوش و کمحرف و غیرفعال را سردمزاج مینامند. اختلاف طبایع افراد همیشه مورد کنجکاوی و سؤال بوده است. در یک روز پائیزی به مردمی که بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به محل کار در حرکتاند دقت کنید. تعدادی پالتو و شال و کلاه، تعدادی با یک ژاکت معمولی و تعدادی فقط با یک پیراهن بیرون آمدهاند، تعدادی خیلی زود چاق میشوند و عدهای با وجود خوردن مقدار قابل توجهی غذا، همچنان اندام مناسبی دارند. تعدادی خواب سبک دارند و ساعت خوابشان کم است، تعدادی خواب سنگین و طولانی دارند، بعضیها خیلی تند و تیز هستند، بلند و سریع تکلم میکنند درحالیکه تعدادی نیز خیلی آرام و با تأنی حرف میزنند. برخی افراد با خوردن یک خیار دل درد میگیرند و در حالی که بعضیها با خوردن نیم کیلو خیار هیچ واکنشی ندارند. تمام آزمایشات بالینی این افراد سالم است و از لحاظ بررسی خون و بافتهای بدن و اعضاء و تمام موارد آزمایشگاهی همه طبیعی هستند پس اختلاف این افراد در کجاست؟ برای شناخت مزاج خود یا به تعبیری درستتر طبیعت بدن و درک اختلاف طبایع افراد مطالعۀ دانش طب ایرانی میتواند بسیار مفید باشد. از دیدگاه طب سنتی عوامل تشکیلدهندهٔ جهان خلقت و بدن انسان، ۴ عنصر اصلی آب، آتش، هوا و خاک هستند. سبک زندگی سالم و روش دستیابی به سلامت واقعی را میتوان با بررسی طب سنتی به دست آورد. کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه این موضوعات را به تفصیل شرح میدهد.
خواندن کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب برای کسانی که به طب سنتی و خود مراقبتی علاقهمند هستند مفید است.
بخشی از کتاب مزاج شناسی و شناخت طبایع برای همه
«تمامی جنبههای زندگی ما تحت تأثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که میخوریم میتواند تأثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیهها داشته باشد، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب میتواند عواقب زیادی داشته باشد.
در سادهترین حالات آن میبینید، مثلاً افرادی که حتی با خوردن یک عدد خرما بدنشان جوش میزند، غذای نامناسب با مزاج شما میتواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانههای در گیری کبد و قلب و اندام های تناسلی را نشان دهد.
نوع نوشیدنیها، لباسها، هوای استنشاقی، مقدار حرکتها و استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیماً مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است. بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، وزن مناسب، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناختن مزاج یا طبیعت خود هستیم.»
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۸۲ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۸۲ صفحه