کتاب می خواستم پرنده شوم درخت شدم
معرفی کتاب می خواستم پرنده شوم درخت شدم
کتاب «می خواستم پرنده شوم درخت شدم» سرودۀ زهرا بیرمی نیا است و شرکت رسانه ساز دانش آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب می خواستم پرنده شوم درخت شدم
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) میدانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
کتاب میخواستم پرنده شوم درخت شدم مجموعه شعر زهرا بیرمی نیا، شاعر ایرانی را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب میخواستم پرنده شوم درخت شدم آمده در قالب شعر نو سروده شده است. زهرا بیرمینیا در این کتاب با سبک خاصی از زبان شاعرانه، فضایی آفریده که در آن کلمات گاه نرم و لطیف، گاه تند و تلخ، عمق احساسات انسانی و تضادهای درونی را آشکار میکنند. زبان روان، ظرافت و لطافت مضامین، نکتهبینی، استفاده از تشبیهات، استعارهها و کنایههای زیبا و جالب از ویژگیهای آثار زهرا بیرمی نیا در این کتاب است.
خواندن کتاب می خواستم پرنده شوم درخت شدم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر نوی فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب می خواستم پرنده شوم درخت شدم
«نیم فریادي از بین شاخهها:
تکذیب میکنم!
زیر سیاهچادر مندرسِ فردا اما
تأییدیهاش نیمهٔ ماندهٔ ممنوع بهشت را میپوشاند.
فقط یکبار بلعیدهای
ابروباد معلق موهومی
که در فضای قیراندود جاده جنوب میلغزد آنهم یکبار فرومیدهدت
اما به یکباره!
و یک تراژدی
به کبریتهای نیمسوختهٔ کف خیابان افزوده میشود.
فریاد نیمهجانی از عمق چالهها:
تقصیر من نبود!
دیگر از شکاف های وجودش خون سیاه هم نمیچکد»
گوپالبدرژط32605468790023109871132054632079760322864499گوکنتذلت