کتاب گوهرها
معرفی کتاب گوهرها
کتاب گوهرها نوشتۀ زیور سنگری است و انتشارات سیراف آن را منتشر کرده است. کتاب گوهرها با محوریت صنایع دستی استان بوشهر نوشته شده و این صنایع را به خواننده معرفی کرده است.
درباره کتاب گوهرها
هر ملت و تمدنی دارای صنعت و هنری است که تجلیگر هویت فرهنگ و معرفت آن قوم است. صنایع گوناگون بهویژه صنایع دستی بخشی از هنر و صنعت ملی ایرانیان است. ذوق به هنر از دیرباز نزد ایرانیان متداول بوده و شواهد آن را میتوان در تلاش فراوانی دید که آنها در تزئین محصولات روزمره و کاربردی میکنند.
در استان بوشهر به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی و کوتاهبودن فصل کشاورزی و از طرفی وجود مواد اولیه جهت تولید منسوجات دستساز مانند پشم و موی دامهای اهلی، الیاف درخت خرما، حصیر و گیاهان خودرو در مناطق باتلاقی، صدف و گوشوارههای دریایی و ... از دیرباز مردم این دیار با استفاده از امکانات موجود در جهت رفع نیازهای زندگی به تولید کالاهایی مانند قالی، قالیچه، گبه، عبا، گیوه، چادرشب، اجناس حصیری، سفالی و مصنوعات صدفی میپردازند.
این کتاب به بررسی دقیق صنایع دستی و بومی استان بوشهر پرداخته است و این آثار را معرفی و نحوۀ تولید آنها را بیان کرده است.
خواندن کتاب گوهرها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به بررسی فرهنگهای بومی و محلی مناسب است.
بخشی از کتاب گوهرها
«استان بوشهر در طول تاریخ به دلیل عدم برخورداری از جایگاه مناسب در تولید کشاورزی و دامی متعاقباً صنایعدستی قابل توجهی هم نداشته است. تنها برخی از محصولات صنایعدستی مانند ساخت گرگور و انواع شناورها به دلیل نیازمندی و محصولات حصیری به دلیل وجود مواد اولیه و کاربری آنها از دیرباز در منطقه تولید میشده است. در چند سال اخیر، صنعت فرشبافی به ویژه گلیم و گبه در مناطق روستایی و برخی مناطق شهری استان بوشهر گسترش یافته است. مهمترین صنعت دستی استان در حال حاضر فرش دستباف است که سهم عمدهای از اشتغال و تولیدات این صنعت را به خود اختصاص داده است...»
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۳٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه