کتاب ساعت شنی
معرفی کتاب ساعت شنی
کتاب «ساعت شنی» سرودۀ مهرسا خیری است و انتشارات هورین این مجموعه شعر معاصر را روانۀ بازار کرده است.
درباره کتاب ساعت شنی
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) میدانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
کتاب ساعت شنی مجموعه شعر معاصر مهرسا خیری، شاعر جوان ایرانی را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب ساعت شنی آمده عصارۀ درک شاعر از زندگی است که در قالب شعر سپید سروده شده است و مهرسا خیری عقیده دارد تمام کلمات و شعرهای خود را زندگی کرده است.
کتاب ساعت شنی ۵ فصل دارد. فصل اول ماهی نام دارد. شاعر در این فصل از ماهی به عنوان نماد و یکی از اجزای اصلی شعرهایش استفاده کرده است و آن را یکی از دلایل شروع نوشتن میداند. مثل این شعر: «ماهی بودن را دوست دارم، رها در آبی شنا میکند که از اشکش لبریز است، او حتی نمیداند که غصه هایش او را زنده نگه داشته است».
در فصل دوم که هجده نام دارد شاعر تجربۀ زیستۀ خود و آنچه که از زندگی آموخته را بیان کرده است. فصل سوم راوی نام دارد که شاعر دربارۀ آن میگوید «تو راوی قصهای از من خواهی شد که شاید واقعی باشد شاید هم ساختگی. در فصل چهارم شاعر از ترسها میگوید، ترسهایی که آدمی را تعقیب میکنند و تا مرز جنون میبرند و فصل پنجم که از آیند میگوید. در این فصل شاعر پختهتر شده است و گذشته را کلید آیند میداند.
خواندن کتاب ساعت شنی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقه مندان به شعر معاصر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ساعت شنی
«صبح یک اتفاق ساده نیست!
گنجشکها بیجهت نمیخوانند
آفتاب برای توست که بدانی
بعد از سیاهی شب/ رنگینکمان میآید
شبها با لالایی جیرجیرك به خواب میروی و
هر صبح برای قاصدک بیدار میشوی که آرزو
کنی
نسیم خنکی میوزد/ موهایت در اوج سکوت
همراه باد میرقصند».
حجم
۲۶۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۱ صفحه
حجم
۲۶۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۱ صفحه