کتاب درام زباله ای
معرفی کتاب درام زباله ای
کتاب درام زباله ای سه نمایشنامه نوشتهٔ عقیل جماعتی است و انتشارات سوره مهر آن را منتشر کرده است. این کتاب جلد یازدهم از مجموعههای بچههای مسجد است.
درباره کتاب درام زباله ای
نمایشنامه، بهعنوان یکی از ارکان اصلی شکلگیری هر اثر نمایشی، همواره دارای اهمیت و جایگاهی ویژه در دنیای نمایش بوده است؛ زیرا نمایشنامه در اصل نقشهٔ راه برای گروههای نمایشی محسوب میشود؛ مسیری که اگر بهدرستی نمایشنامهنویس آن را تدوین کرده باشد، میتواند انرژی و توان گروه را بهخوبی منسجم کند و آن را بهسوی هدف نهایی پیش ببرد.
دفتر تئاتر مردمی بچههای مسجد حوزه هنری، با توجه به این امر مهم و بهمنظور تولید محتوای نمایش برای گروههای اجرایی، به تهیه و انتشار مجموعه نمایشنامههای بچههای مسجد اقدام کرده است.
مهمترین ویژگی نمایشنامههای گردآوریشده در این مجموعه، علاوه بر دارا بودن محتوا و مضمون دینی و مذهبی، هماهنگی و تناسب این آثار با فضا، امکانات و شرایط مسجد و گروههای مسجدی به لحاظ اجرایی است.
کتاب درام زباله ای شامل سه نمایشنامه از این قرار است:
ترافیک
درامِ زبالهای
ماجرای نیمهشب
خواندن کتاب درام زباله ای را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این نمایشنامه را به گروههای تئاتری که در مسجد فعالیت میکنند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب درام زباله ای
«پاکبان: هوی... صبر کن ببینم... اینجا خیابونه، سطل زباله نیست که همینطوری میریزی و میری.
اولی: ببخشید دیرم شده.
پاکبان: خب بشه... مگه چند ثانیه طول میکشه این رو بندازی توی سطل زباله؟
اولی: خودت زحمتش رو بکش دیگه.
پاکبان: بر شیطون لعنت... من اگه بخوام زحمت همه رو بکشم که باید محرم سال دیگه برم خونه.
اولی: بابا بیخیال... الان مراسم تموم میشه... بذار به آخرش برسم.
پاکبان: برای چی میخوای بری مراسم؟
اولی: واسهٔ ثوابش.
پاکبان: این آشغال رو بندازی سطل زباله ثواب نداره؟
اولی: ثواب این کجا... ثواب سینهزنی کجا.
پاکبان: عجب! پس سینهزنی ثوابش بیشتره؟
اولی: معلومه که بیشتره... با اجازه...
پاکبان: با اجازه یعنی چی؟ لیوانت رو بنداز توی سطل زباله، بعد هر جا دوست داشتی برو.
اولی: ای بابا گیر دادیها... (لج میکند.) باشه تو بگو کدومش لیوان منه، من میندازمش.
پاکبان: چه فرقی داره خب؟ یکیش رو بنداز دیگه.
اولی: نه، فقط لیوان خودم... یالا پیداش کن.»