کتاب رشد حرکتی و یادگیری
معرفی کتاب رشد حرکتی و یادگیری
کتاب رشد حرکتی و یادگیری نوشتهٔ مجید هاشمی و ویراستهٔ محدثه طهماسبی فر است. این کتاب را انتشارات هورین منتشر کرده است.
درباره کتاب رشد حرکتی و یادگیری
فرایند رشد انسان شامل رشد حرکتی، رشد شناختی، رشد عاطفی - اجتماعی است. رشد حرکتی به تغییرات در رفتار مربوط میشود و علت بسیاری از تغییر و تحولاتی است که در فرد بروز میکند. طی رشد حرکتی در تمام قسمتهای بدن توازن و هماهنگی ایجاد میشود. رشد حرکتی از تغییر در رفتار حرکتی انسان در نتیجهٔ تعامل ارگانیسم در حال رشد و محیط او حادث میشود. توالی رشد و تکامل در همهٔ کودکان، قابلپیشبینی و تقریباً همسان است، اما میزان تغییرات ویژهای که از یک کودک به کودک دیگر رخ میدهد یکسان نیست. بازی با فعالیت بدنی و حرکت همراه است و سبب تقویت قوای حسی - حرکتی کودکان میشود و به برقراری هماهنگی بین اندامهای بدن و فرمانی که از مغز میآید، میانجامد. بازی به رشد کودکان کمک میکند. در کتاب رشد حرکتی و یادگیری، پس از بیان تعاریفی جامع از مفاهیم رشد حرکتی و بازی، به تعریف انواع اختلالات حرکتی و یادگیری میزان شیوع و شیوههای درمان آن پرداخته شده است.
خواندن کتاب رشد حرکتی و یادگیری را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم
این کتاب برای علاقهمندان روانشناسی و رشتههای مرتبط کاربردی و مفید است.
بخشی از کتاب رشد حرکتی و یادگیری
«مفهوم رشد و نمو
تعریف رشد
رشد عبارت است از تغییرات و تحولاتی که از زمان تشکیل سلول تخمک تا هنگام مرگ در انسان روی میدهد رشد حرکتی مستمر دائمی و پیوسته و گاهی آهسته همراه با جوشوخروش است انسان پیوسته در حال تغییر است پیوستگی رشد در هر یک از جنبههای زندگی آدمی وجود دارد در همه حال بهتدریج که کودک رشد میکند تغییراتی و چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی در او ایجاد میشود تا در نتیجه بهغایت کمال بلوغ برسد باید توجه داشت که این تغییرات اتفاقی نیست؛ بلکه هر مرحله از تغییر مرتبط با مرحله بعدی است اگرچه انسان در سراسر زندگی به نحوی رشد میکند؛ ولی قسمت اعظم رشد در سالهای اول عمر تا مرحله بلوغ حاصل میشود.
رشد به هر تغییری در زندگی فرد گفته نمیشود؛ بلکه رشد شامل آن دسته از تغییرات است که بهصورت نسبتاً منظم و برای دورهای طولانی اتفاق میافتد.
رشد از دیدگاه دانشمندان علوم تربیتی و روانشناسان
- ژان ژاک روسو
روسو (۱۷۱۲ – ۱۷۷۸) فیلسوف و مربی بزرگ فرانسوی نظریههای خود را درباره رشد و پرورش کودک به طور جامع در کتاب امیل تشریح کرده است. وی معتقد است: بهتدریج که فهم و ادراک کودک رشد میکند و نیروی طبیعی او ظاهر میگردد تربیت باید با این نیروها و استعداد ذاتی او سازگار شود. کودک باید پیوسته در مدنظر باشد، نه مواد برنامه (پارسا، ۱۳۹۲: ۲۱)
- پستالوزی
هنریخ پستالوزی (۱۷۴۶) - ۱۸۲۷) معتقد بود که در امر آموزشوپرورش باید مطابق رشد کودک پیش رفت و مراحلی را پیمود که از لحاظ روانشناسی با هم مربوط باشند، یعنی آموزش باید از روی رشد کودک تنظیم شود نه بر حسب تقریرها و اظهارنظرهای آموزگار پارسا، ۱۳۹۲: ۲۲.
- قروبل:
قردریک فروبل (۱۷۸۲ - ۱۸۵۲) اعتقاد داشت که نباید تصور کرد که مراحل رشد آدمی مانند شیرخوارگی کودکی - نوجوانی جوانی و بزرگسالی از یکدیگر جدا هستند، بلکه همچنان که زندگی نشان میدهد این مراحل بهوسیله تحول مسلسلی بههمپیوستگی دارند.»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۳ صفحه