کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان
معرفی کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان
کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان نوشتهٔ محمد درخشانی است و انتشارات اندیشه احسان آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان
دوران حکومت پادشاهان صفوی در ایران به دلیل ویژگیها و امتیازاتی که دارد، همواره از جهات متعدّد و گوناگونی مورد توجه مورّخان و محققان ایرانی و غیرایرانی گردیده است. مهمترین این موضوعات میتواند «تعلیم و تربیت عصر صفوی» باشد. اهمیت این موضوع به دلیل تأمین استقلال سیاسی ایران بعد از اسلام، با یک حکومت مقتدر در محدودهٔ جغرافیایی و فرهنگی مشخص است که تعلیم و تربیت امروزه نشئتگرفته و گویایی اقتدار آن روزگار است؛ مطالعه و بررسی تاریخچهٔ نظام آموزشی آن دوران موضوع اصلی کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان است.
بر این اساس، در فصل اول بررسی منابع براساس فهرست مؤلفین اثر، فصل دوم نگاهی اجمالی بر شکلگیری و انحلال صفویان، فصل سوم زبان و ادبیات ترکی در دوره صفوی فصل چهارم عالمان عصر صفوی، فصل پنجم عقاید تربیتی حاکم در عصر صفوی، فصل ششم علوم رایج در عصر صفوی، فصل هفتم شیوههای یاددهی و یادگیری در عصر صفوی، فصل هشتم ساختار و شیوههای آموزشی دانشگاههای عصر صفوی، فصل نهم اماکن آموزشی عصر صفوی و فصل دهم وقف در عصر صفوی پرداخته شده است.
خواندن کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به محققین، دانشجویان و علاقهمندان حوزههای تاریخ و علوم تربیتی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تعلیم و تربیت در عصر صفویان
«دوران صفویه را نمیتوان با وجود اقتدار سیاسی و تعصّب مذهبی پادشاهان صفوی، دورهٔ رشد یا شکوفایی علم و ادب در تاریخ ایران محسوب داشت. بنابراین، شمار کسانی که در این عهد در دانشهای نظری، ریاضی و طبیعی کتاب نوشته باشند چندان چشمگیر نیست. آن تعداد معدود آثاری که هم وجود دارد، اولاً به قلم عالمانی نگارش شد که در بیرون از مرزهای سیاسی ایران آن زمان زندگی میکردند و ثانیاً این کتابها تکرار سخنان گذشتگان، آن هم بهصورتی ناقصتر از پیش و یا شرح و حاشیه بر آنها، تلخیص آنها و یا شرح آن تلخیصهاست. یعنی، هیچ کار علمی و اساسی بکر (به غیر از تعداد معدودی از آثار ملّاصدرا) که بتواند جای آثار استادان بزرگ قرن چهارم و پنجم هجری قمری را بگیرد، در این عهد قابل رؤیت نیست. در صورتی که در کمال تأسف، اگر در این دوران ثبات سیاسی نسبتاً طولانی (حدود دو و نیم سده) اگر حاکمان و سیاستمداران از روشنبینی بیشتری برخوردار بودند، سایر علوم نیز هم پای بعضی دانشهای عملی مانند اسلحهسازی و ساعتسازی، پیشرفتهای چشمگیری را حاصل میکرد.»
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۶۲ صفحه
حجم
۳٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۶۲ صفحه