کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری
معرفی کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری
کتاب «اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری» نوشتۀ سمیه قزلباش، ژیلا سجادی و محسن کلانتری است و انتشارات آذرکلک آن را منتشر کرده است. موضوع کتاب بررسی روشهای آیندهنگاری جهت ارائۀ الگوی مناسب برای عوامل مؤثر بر توسعۀ نظام شهری است.
درباره کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری
حفظ و توسعۀ رفاه بشری و ظرفیتهای ادامۀ حیات بر روي کره زمین مهمترین هدف آیندهنگاری است و با ارزشها، هنجارها، سعادت و رفاه مرتبط است. اگرچه هیچ قطعیتی در مورد آینده وجود ندارد اما انسان این توانایی را دارد که در سرنوشت آینده تأثیرگذار باشد. آیندهپژوهی تلاش میکند با پیشبینی عوامل مؤثر در تغییرات آینده، هم کنترل تغییرات را به دست بگیرد هم جامعه را براي این تغییرات آماده کند.
گسترش مطالعات آیندهنگاری امید زیادی را براي کاهش بحرانهای اقتصادي، اجتماعی و زیستمحیطی در جهان و غلبه بر موانع توسعۀ پایدار و ایجاد آیندهای بهتر ایجاد کرده است؛ بنابراین برنامهریزان شهری و منطقهای باید با تهیهٔ چشمانداز و اولویتبندی مسائل، ارزیابی و تدوین معیارهای اجتماعی، تعهد و التزام نسبت به نسلهای آینده، شناخت عوامل تغییر و دگرگونی در جامعه و پرداختن به زمان حال با تفکر درباره آینده، با برخوردی هوشمندانه آیندهٔ مطلوب نظام شهری کشور را طراحی کنند.
نویسندگان کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری تلاش کردهاند بنیانهای نظری آیندهنگاری نظام شهری را بررسی و الگویی مناسب براي شناسایی عوامل کلیدی مؤثر بر توسعهٔ یک نظام شهری ارائه کنند، آنها میخواهند سناریوهای توسعۀ نظامهای شهری را تدوین و گسترهای از چند آیندۀ ممکن مبتنی بر سناریوهای سازگار و باورکردنی برای یک نظام شهری مطلوب را شناسایی کنند.
کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری ۷ فصل دارد. عناوین فصلها عبارت است از: «فصل نخست: ضرورتها و پیشینۀ آیندهنگاری نظام شهری»، «فصل دوم: آیندهپژوهی»، «فصل سوم: آیندهنگاری»، «فصل چهارم: مفاهیم و روشهای تحلیل نظام شهری»، «فصل پنجم: اصول و روشهای آیندهنگاری نظام شهری»، «فصل ششم: الگوی کاربردی آیندهنگاری نظام شهری» و «فصل هفتم: نتیجهگیری».
خواندن کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان جامعه شناسی و مباحث مربوط به آیندهپژوهی و آیندهنگاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اصول و روش های آینده نگاری نظام شهری
«شهر زیستگاهی است انسانساخت که با تبعیت از شرایط طبیعی در تعامل با ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی انسانها، تمرکز جمعیتی نسبتاً پایدار در گذشته و حال را در خود جایداده است و بر اساس رفتارها، خواستهها، نیازها و مهارتهای انسانی فضاهاي ویژهای به وجود میآورد که در همه حال بهصورت نظاموار و سیستماتیک اجزاي متفاوت را به همدیگر پیوند داده است و بهصورت یک پدیده در درون فضاهاي خرد و کلان موقعیت ویژهای پیدا میکند؛ بنابراین محیط طبیعی در تلفیقی از شیوههای رفتاري، روابط اجتماعی و فرهنگی انسانها، مهارتهای خاص آنها در بهرهبرداری از منابع طبیعی، مازاد اقتصادي و روشهای مبادلهای تحت یک نظام حاکمیت یا قدرت اجتماعی، فضاي شهري را طراحی و شکل میدهد. بدین ترتیب انسانها در ترکیب اجتماعی، مهارتهای استفاده از منابع طبیعی و مبادلات، یعنی ابعاد اقتصادي در درون یک قلمرو جغرافیایی، به خود شکل کالبدي داده و دررابطهبا کانونهای زیستی متفاوت به طور سیستماتیک در نظم سلسلهمراتبی به خود موقعیت فضایی میبخشند.»
حجم
۸٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۷۰ صفحه
حجم
۸٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۷۰ صفحه