دانلود و خرید کتاب ۱۹۸۴ جورج اورول ترجمه نیلوفر شیرازیان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب ۱۹۸۴ اثر جورج اورول

کتاب ۱۹۸۴

نویسنده:جورج اورول
امتیاز:
۳.۷از ۲۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ۱۹۸۴

کتاب ۱۹۸۴ نوشتهٔ جورج اورول و ترجمهٔ نیلوفر شیرازیان است و انتشارات نوژین آن را منتشر کرده است. این اثر خلاصه‌ای از رمان اصلی است.

درباره کتاب ۱۹۸۴

کتاب ۱۹۸۴ یکی از مشهورترین آثار جورج اورول است. این کتاب رویکردی انتقادی به ساختارهای سیاسی تمامیت‌گرا و بسته دارد. در زمان نگارش و انتشار این کتاب، 1984، یک موضع‌گیری صریح نسبت به ساختار اجتماعی و سیاسی اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد بود.

داستان کتاب ۱۹۸۴ دربارهٔ زندگی «وینستون اسمیت» است. او کارمند یک سازمان حکومتی تک‌حزبی و توتالیتر در شهر لندن است؛ حکومتی که همه‌جا دم از برابری و برادری می‌زند، اما ذاتش به‌شدت طبقاتی است و به‌شدت همهٔ زندگی مردم را زیر نظر دارد. هیچ‌کس هیچ‌جا تنها نیست، تمام حرکات و رفتار آدم‌ها ثبت و ضبط می‌شود، حق عاشق‌شدن ندارند، حق ازدواج ندارند مگر برای تولید مثل، حق تفکر و مطالعه ندارند مگر آنچه حزب می‌گوید و حق تشکیل محافل دوستانه ندارند مگر اینکه در آن سخن از حکومت باشد. فضای این رمان پر از خفقان، وحشت و همراه با حس انزجار از وضعیت سرد و خوفناک جامعه است. انسان‌بودن در جامعه‌ای که جورج اورول توصیف می‌کند، جرم است و داشتن عواطف انسانی گناه به‌شمار می‌رود. در رأس این حکومت، فردی قرار دارد که مردم جز نامی از او نشنیده‌اند و حتی در وجود او شک است، اما همان‌طور که خدا را می‌پرستند، او را هم می‌پرستند. وزارت‌خانه‌ها و نهادهای این کشور هم عجیبند و همه‌شان کاری را انجام می‌دهند که برخلاف نام و وظیفه‌شان است. در میان این جامعهٔ عجیب، وینستون اسمیت ۳۶ساله مخفیانه برای خودش یک دفترچه یادداشت دارد و افکار آزادی‌خواهانه‌اش را در آن می‌نویسد. او دست به کارهای ممنوعه می‌زند؛ عشق، تفکر، قرارهای پنهانی و مبارزه.

«خلاصه‌سازی» در سراسر جهان پیشینه‌ای بسیار طولانی دارد و مهم‌ترین آثار ادبی جهان به‌دست نویسندگان و پژوهشگران به‌صورت خلاصه بازنویسی شده‌اند. امروز نیز در سینما، تئاتر و حتی بسترهای مختلف ادبی می‌توان ردپای تلخیص و اقتباس را به‌وضوح دید، اما هدف از خلاصه‌سازی چیست؟ چرا باید خلاصه خواند؛ درحالی‌که آثار اصلی چیره‌دست‌ترین نویسندگان جهان به‌راحتی قابل دسترس است؟ چرا باید به متون خلاصه و بازنویسی‌شده‌ رجوع کرد، هنگامی که لذت راستین مطالعه را می‌توان در قلم بزرگ‌ترین نوابغ جهان یافت؟

در میان تمام آثار ادبی تاریخ، کتاب‌هایی وجود دارند که نامشان به گوش همهٔ ما آشناست؛ کتاب‌هایی که نه‌تنها در ادبیات از نقشی غیرقابل‌کتمان برخوردارند، بلکه رد پای آن‌ها در جای‌جای زندگی‌مان به چشم می‌خورد. بااین‌حال در شلوغی و ازدحام کنونی، کم‌تر فرصتی برای مطالعهٔ این آثار پرحجم اما ضروری دست می‌دهد. در مجموعهٔ «خلاصه بهترین رمان‌های جهان» قصد انتشارات نوژین این است که با بازنویسی امانت‌دارانهٔ این کتاب‌ها، فرصتی برای مطالعهٔ این آثار فراهم کنند تا در مدت‌زمانی کوتاه، لذت مطالعهٔ مهم‌ترین و زیباترین آثار ادبی جهان برای همه فراهم شود.

خواندن کتاب ۱۹۸۴ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن  این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر و قالب رمان پیشنهاد می‌کنیم.

درباره جورج اورول

اریک آرتور بلر با نام مستعار جورج اورول در ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ در شهر موتیهاری، بیهار در هند متولد شد. وی داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقدِ ادبی و شاعر انگلیسی بود که بیشتر برای دو رمان سرشناس و پرفروشش رمان «مزرعه حیوانات» و رمان «۱۹۸۴» شناخته شد. هر دوی این کتاب‌ها به وضعیت حکومت‌های دیکتاتوری می‌پردازند.

جرج اورول مدتی به‌عنوان پلیس سلطنتی هند در برمه فعالیت می‌کرد. زندگی در هند و انگلیس سبب شد تا با فقر آشنا شود و این آشنایی، دیدگاهی جدید به او و کارهایش بخشید. اورول در دوران جوانی همیشه به‌دنبال کسب تجربه‌های تازه بود به همین دلیل مدتی کنار فقرا، افراد بی‌خانمان و کارگرانِ فصلی لندن و پاریس زندگی کرد. او حتی مدتی در آشپزخانه یک هتل در بخش ظرفشویی کار می‌کرد. در همین زمان بود که تصمیم گرفت شروع به نوشتن تجربیات خودش از زندگی در فقر کند. کتاب‌های «آس و پاس در لندن» و «پاریس و دختر کشیش» حاصل همین تجربیات او هستند.

اورول در در دههٔ ۱۹۳۰ به اسپانیا رفت تا علیه ارتش فاشیست ژنرال فرانکو بجنگد. او در همین زمان درگیر بیماری مزمن ریوی شد. بیماری‌ای که برای او نتیجه جنگ بود. اورول پس از جنگ کتاب درود بر کاتالونیا را بر اساس دیده‌های خود در اسپانیا نوشت.

زندگی او همواره درگیر اتفاقات جدید بود کمی بعد از بستری‌شدن جورج اورول در بیمارستان به‌دلیل بیماری مزمن سل که از زمان جنگ با آن درگیر بود درهمان بیمارستانی که بستری شده بود با سونیا برونل ازدواج کرد. بسیاری از منتقدان معتقدند شخصیت سونیا الگوی اورول برای ساخت شخصیت جولیا در کتاب ۱۹۸۴ بوده است.

اورول عاشق کشیدن سیگار بود و حتی بعد از بیماری شدید ریه‌اش که نتیجه جنگ بود حاضر نشد سیگار را ترک کند و به همین‌دلیل در بیمارستان بستری شد و هفت ماه پس از چاپ کتاب «۱۹۸۴»، در ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰ از دنیا رفت.

برخی از آثار جورج اورول عبارت‌اند از:

(۱۹۳۴) روزهای برمه/ (۱۹۳۵) دختر کشیش/ (۱۹۳۶) به آسپیدیستراها رسیدگی کن (پول و دیگر هیچ)/ (۱۹۳۹) هوای تازه (گریز)/ (۱۹۴۵) قلعه حیوانات/ (۱۹۴۹) ۱۹۸۴/ (۱۹۳۳)/ آس و پاس‌ها در پاریس و لندن/ (۱۹۳۷) جاده به‌سوی اسکله ویگان/ (۱۹۳۸) درود بر کاتالونیا.

بخش‌هایی از کتاب ۱۹۸۴

«وینستون در سلول برهنه و روشنی نشسته بود که چراغ‌های آن هیچ‌وقت خاموش نمی‌شد... عاقبت به مکانی رسیده بود که تاریکی به آن راه نمی‌یابد. پیش از آن در سلولی مستقر بود که زنی تنومند از طبقه‌ی کارگر با نام خانوادگی اسمیت هم آن‌جا بود و ادعا می‌کرد که مادر اوست. وینستون در خواب می‌دید که زیر شکنجه‌ی مأموران خود را می‌بازد و به جولیا خیانت می‌کند.

روزی شاعری به نام امپلفورت را به جرم دست‌کاری اشعار رودیارد کیپلینگ به سلول او انداختند، اما طولی نکشید که او را به اتاق ۱۰۱ منتقل کردند؛ اتاقی مللو از ترس‌های مگو. وینستون در این مدت سلولش را با زندانی‌های زیادی شریک شد که میان آن‌ها همسایه‌ی مغرورش نیز حضور داشت. عاقبت فرزندان پارسونز او را به جرم اندیشه متهم کرده و نامش را افشاء کرده بودند. وینستون که در این مدت انواع شکنجه‌ها را تحمل کرده بود، امید داشت گروه اخوت یک تیغ ریش‌تراشی به دستش برساند تا بتواند خودش را خلاص کند.

وینستون در اندیشه‌ی گروه اخوت به سر می‌برد که با ورود اوبراین رویاهای‌اش در هم ریخت. او برای یک لحظه تصور کرد که اوبراین نیز به چنگال حزب افتاده، اما اوبراین خودش را به عنوان یکی از مأموران وزارت عشق معرفی کرد. وینستون که تنها امیدش نقش بر آب شده بود، این‌بار خودش را بی‌مقاومت در اختیار مأمور شکنجه گذاشت. او می‌اندیشید که تحت فشار و درد، هیچ قهرمانی قهرمان باقی نمی‌ماند.»

معرفی نویسنده
عکس جورج اورول
جورج اورول
انگلیسی | تولد ۱۹۰۳ - درگذشت ۱۹۵۰

جورج اورول داستان‌نویس، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی است که غالباً با دو رمان معروف و پرفروش «مزرعه‌ی حیوانات» و «1984» شناخته می‌شود. اورول را می‌توان موفق‌ترین نویسنده‌ی انگلیسی‌زبان قرن بیستم دانست که آثار او علاوه‌بر ارزشمندی در نگاه مخاطبان قرن جدید، به ابزار آموزش «چگونه نوشتن» برای نویسندگان امروز نیز بدل شده است.

نظرات کاربران

LORD
۱۳۹۸/۱۲/۱۳

عالی بود حتما کتاب های قلعه ی حیوانات و آس و پاس درپاریس و لندن که از جرج اورول رو بخونید جرج اورول اصالت روسی داشته اما تو لندن زندگی می کرده کتاب قلعه حیوانات رو برای انقلاب شوروی نوشته

Omid r kh
۱۳۹۶/۰۱/۰۹

خلاصه خوانی؟ نخواندن بهتر است!

هانا F
۱۳۹۶/۱۰/۰۴

چطور ممکنه خلاصه از اصلش گرون تر باشه ؟؟؟؟

بید مجنون
۱۳۹۹/۰۹/۲۸

مثل کتاب مزرعه حیوانات داره کنترل افکار عمومی توسط سیاست مدار هارو توضیح میده .اینکه چه جوری مردم سرکوب و کنترل میشن. این کتاب وضعیت خیلی از کشورهاییو توصیف میکنه که توشون دیکتاتورها حکومت می کنن .وقتی می خونیش انگار

- بیشتر
من خودمم نه خاطره
۱۳۹۶/۱۰/۰۱

هنوز نخوندمش منظورم خلاصشه .تا بخونم ولی تعریف زیاد ازش شنیدم بهش ۵ستاره میدم

مسافر
۱۳۹۹/۰۳/۲۰

کتابی که حتما بیاید خوانده شود

dianaz
۱۳۹۶/۱۱/۲۳

عـــــــالی،چقدر آرامش و آزادی خوبه.😔

Mina
۱۴۰۰/۰۵/۰۸

رمان بسیار جالب و خواندنی است، اما این کتاب نتوانسته خلاصه خوبی برای اصل کتاب باشد و حق مطلب را ادا نکرده است.

parisa ziar
۱۳۹۷/۰۴/۰۵

عالیه ، پیشنهاد میکنم کاملش و بخونین و نسخه اصلی... دنیای عجیبیه

apachi
۱۳۹۶/۱۰/۰۸

عالی

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۵۲)
جنگ؛ صلح است. آزادی؛ بردگی است. نادانی؛ توانایی است.
vahid
حزب روابط جنسی را ممنوع کرده بود تا سرخوردگی و افسردگی حاصل از آن به شکل خشم و نفرت به دشمنان اقیانوسیه و پرستش بی‌چون و چرای برادر بزرگ بروز یابد.
محمد
گلداشتاین در کتابش می‌نویسد که تحریف تاریخ، مهم‌ترین ابزاری است که حزب در اختیار دارد.
mashaeeyon
وینستون پشت به صفحه‌ی سخن‌گو که در حال پخش برنامه‌ای در مورد آهن خام بود ایستاد و از پنجره‌ی خانه به محل کارش، وزارت حقیقت خیره شد. او در وزارت حقیقت به عنوان مأمور تبلیغات سیاسی موظف بود که با دست‌کاری اسناد تاریخی، وقایع گذشته را مطابق روایات رسمی حزب تغییر دهد. وینستون به بقیه‌ی وزارت‌های تحت نظر حکومت اندیشید؛ «وزارت صلح» که حامی جنگ بود، «وزارت فراوانی» که کمبود بودجه را مدیریت می‌کرد و «وزارت عشق» که مرکز هولناک‌ترین فعالیت‌های نظام بود. جنگ؛ صلح است. آزادی؛ بردگی است. نادانی؛ توانایی است.
omega
وقتی سهم آذوقه‌ی شهروندان اِیراستریپ را کاهش دادند، به آن‌ها گفته شد که تا کنون هیچ‌گاه در چنین وفوری به سر نمی‌بردند و باور کنید یا نه، عده‌ای زیادی این حرف را باور کردند.
ヽ( ´¬`)ノپری
حزب نسبت به هر نوع رفتار جنسی نفرت می‌ورزید
محمد
او به نابخشودنی‌ترین گناه، یعنی «جرم اندیشه» مرتکب شده بود و خوب می‌دانست که پلیس اندیشه دیر یا زود به جرمش پی خواهد برد.
محمد
این سه کشور همواره ادعا می‌کنند که در مرزها با کشورهای دیگر در حال نبردند و به این ترتیب نه تنها جمعیت خود را تحت کنترل دارند، بلکه قدرت را در دست طبقه‌ی مرفه حفظ می‌کنند. با این حال، نبردی که در مرزهای سه کشور در جریان است هیچ‌گاه از حدی پیش‌روی نمی‌کند، چرا که یک کشور توانایی شکست دو کشور متحد دیگر را نخواهد یافت. این جنگ‌های همیشگی به قدرتمندان فرصت می‌داد تا شهروندان هر کشور را از هم دور نگه دارد و بدین طریق به عبارت «جنگ صلح است» معنی ببخشند. وینستون غرق مطالعه‌ی کتاب بود که جولیا وارد اتاق شد و خودش را در آغوش او انداخت. نیم ساعت بعد، وینستون بخشی از کتاب را برای جولیا می‌خواند و صدای آواز زن همسایه از پنجره به داخل می‌آمد. گلداشتاین در کتابش می‌نویسد که تحریف تاریخ، مهم‌ترین ابزاری است که حزب در اختیار دارد. او معتقد است با وجود این‌که اعضاء داخلی حزب از تحریف تاریخ کاملا آگاهی دارند، دوگانه‌اندیشی موجب می‌شود که با تعصب به دشمنان حزب نفرت بورزند. عاقبت جولیا در آغوش وینستون به خواب رفت و پیش از آن‌که خودش نیز به خواب برود اندیشه‌ای در ذهنش طنین انداخت: «عقلانیت شمارش‌پذیر نیست.»
:)
وینستون نهارش را به همراه مردی صرف کرد که سایم نام داشت و یکی از اعضای باهوش حزب بود. او که زبان‌شناسی خبره بود، به همراه تیمی به اصلاح لغت‌نامه‌ی «زبان جدید»، زبان رسمی اقیانوسه، می‌پرداخت. سایم برای وینستون گفت که یکی از اهداف «زبان جدید» محدود کردن اندیشه و به حداقل رساندن «جرم اندیشه» است. اگر در زبان کلمه‌ای برای توصیف افکار سرکشانه وجود نداشته باشد، شورش و سرکشی به‌کل از اذهان شهروندان پاک خواهد شد. وینستون معتقد بود که افکار سایم روزی سرش را به باد می‌دهد. مدتی بعد پارسونز که یکی از نیروهای رسمی و پرحرارت حزب و همسایه‌ی وینستون بود، سراغ آن‌ها آمد تا سهم وینستون را برای هفته‌ی «نفرت‌ورزی» مطالبه کند. او بابت رفتار آزاردهنده‌ی فرزندانش از وینستون عذر خواست، اما با سربلندی اعلام کرد که به جدیت و وظیفه‌شناسی آن‌ها افتخار می‌کند.
:)
آن روز وینستون موظف بود در اسناد سخن‌رانی دسامبر ۱۹۸۳ تغییر ایجاد کند که در مورد رفیق وایترز، یکی از مقام‌های پیشین حزب ایراد شده بود. از آن‌جایی که رفیق وایترز را به اتهام دشمنی با حزب اعدام کرده بودند، وجود سندی که بر وفاداری او به حزب دلالت داشت جایز نبود. وینستون شخصیتی خیالی به نام رفیق اوگیلوی را در اسناد سخن‌رانی جای‌گزین رفیق وایترز کرد. گرچه رفیق اوگیلوی جز در تخیلات وینستون وجود خارجی نداشت، اما عضوی ایده‌آل برای حزب محسوب می‌شد. او با روابط جنسی مخالف بود و نسبت به همه‌چیز و همه‌کس تردید داشت. تنها چیزی که در اسناد سرنوشت رفیق وایترز را توضیح می‌داد کلمه‌ی «نامعلوم» بود. وینستون سرش را بالا گرفت و نگاهش به اتاقک رفیق تیلوتسون در آن سمت راهرور افتاد. در وزارت حقیقت هزاران کارمند پیوسته در حال دست‌کاری تاریخ و تطبیق آن با ایدئولوژی‌های حزب بودند و می‌کوشیدند با استفاده از هر ابزاری خشم و خروش طبقه‌ی کارگر را فرو بنشانند.
:)

حجم

۲۲٫۷ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۳۰ صفحه

حجم

۲۲٫۷ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۳۰ صفحه

قیمت:
۱۳,۹۰۰
تومان