کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله
معرفی کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله
کتاب کلیدهای رفتار با کودک سهساله نوشتهٔ دکتر سوزان ای. گاتلیب، روانشناس و پزشک آمریکایی است که با ترجمهٔ زهرا جعفری در انتشارات صابرین منتشر شده است.
درباره کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله
کودکان ۳ساله در مرحلهٔ شگفتآوری از رشد قرار دارند. آنان در حرکتهای ابتدایی و اولیهٔ صحبتکردن و مراقبت از خود مهارت یافتهاند و نسبت به خود و دستاوردهایشان احساس مثبتی دارند. آنها مشتاقاند که دیگران را خوشحال کنند، کنجکاو هستند، خلقوخویی متعادل دارند و خوشبین هستند.
این کتاب به منظور ایجاد بینشی جامع دربارهٔ کودکان ۳ساله نوشته شده است و به همین دلیل کودک را فردی مستقل، عضوی از خانواده و بخشی از اجتماع در نظر میگیرد.
بخش اول کتاب به آشنایی با دنیای درونی کودک اختصاصیافته است. در این بخش رشد حرکتی، گفتاری و عاطفی، تواناییهای ادراکی و نوع خلقوخوی کودک مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم کتاب، کودک را در متن خانواده مورد بررسی قرار میدهد. این بخش به موارد عملی مانند تغذیه، خواب، بازی و ایمنی میپردازد. مواردی مانند نظم و ترتیب، روابط با دیگران، عزتنفس، تولد نوزاد جدید و مشکلات رفتاری تشریح میشوند. بسیاری از والدین مایلاند بدانند که چگونه میتوانند به رشد بهتر کودک خود کمک کنند. در این بخش، چندین فصل به تشریح راههای پرورش کودک تیزهوش، خلاق و علاقهمند به یادگیری اختصاصیافته است.
کودکان ۳ساله با دنیای وسیعتر اطرافشان در تعامل هستند. گاهی به منزل جدیدی نقلمکان میکنند، به مسافرت میروند، جشن تولد میگیرند، دوره پیشدبستان را شروع میکنند یا با افراد متفاوتی روبهرو میشوند. در بخش سه کتاب به این موقعیتها پرداخته شده است.
تعاریف کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله بهطورکلی کودکان ۳ساله را دربر میگیرد. هدف از این تعاریف تهیهٔ یک برنامه زمانبندی خشک و انعطافناپذیر نیست؛ بلکه این کتاب کمک میکند تغییر و دگرگونی در رشد کودک را مدنظر قرار دهید.
خواندن کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام والدینی که کودکان ۳ساله دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کلیدهای رفتار با کودک سه ساله
«هیجان حرکت
حالت عمومی بدن، تمایز واضحی را بین کودک نوپا و کودک سهساله نشان میدهد. کودک سهساله صافتر میایستد. برجستگی شکم او کمتر است که در نتیجه او را لاغرتر نشان میدهد.
راه رفتن کودک سهساله موزون و زیباست. او به بزرگسالی با شانههای مستقیم و حرکات موزون و هماهنگ دستها شباهت دارد. او میتواند به جلو، عقب و طرفین قدم بردارد و حتی قادر است روی پنجههای پایش بایستد.
برای او دویدن بیش از راه رفتن جاذبه دارد. کودک سهساله، در مقایسه با راهرفتن خشک کودک دوساله، به نرمی میدود. او هر لحظه که اراده کند قادر است بدود، بایستد یا بچرخد. کودک سهساله به یورتمه رفتن علاقه دارد. یورتمه نوعی حرکت است که در آن، همیشه یک پا جلو و پای دیگر عقب قرار میگیرد.
کودکان سهساله قادرند با دو پای خود بجهند. به طور کلی آنها میتوانند تا ارتفاع حدود ۳۰ سانتیمتر از سطح زمین بپرند و عاشق پریدن از آخرین پله پلکان هستند که به محض مهارت یافتن در این مرحله، پریدن از دو، سه یا چهار پله را آزمایش میکنند.
بالارفتن از پله مهارتی است که در این دوره از زندگی افزایش مییابد. این کودکان هنگام بالا رفتن از پله قادرند از پاهای خود به صورت متناوب استفاده کنند. با وجود این هنوز ممکن است هنگام بالا رفتن از پله، هر دو پا را روی یک پله قرار دهند. مهارتهای بالا رفتن از پله، هنگام بازی با وسایل پارکها مانند سرسره و وسایل دیگر مشخص میشود.
راندن سهچرخه یکی از افتخارآمیزترین دستاوردهای کودک سهساله است. سهچرخه بیش از هر اسباببازی چرخدار دیگر (مانند روروک که مورد علاقه کودکان دوساله است) به یک دوچرخه واقعی شباهت دارد. کودک سهساله میتواند سهچرخهاش را رکاب بزند و اغلب موانعی را که بر سر راهش قرار دارد، به صورتی ماهرانه پشت سر بگذارد. در بازیهای تخیلی کودکان، سهچرخهها به عنوان ماشین آتشنشانی یا ماشینهای بستنیفروشی، اهمیت زیادی دارند.
حفظ تعادل
در این گروه سنی، حفظ تعادل به سرعت پیشرفت میکند. کودک سهساله برای مدت کوتاهی قادر است روی یک پای خود بایستد و ممکن است بتواند چند بار لیلیکنان بپرد. با رسیدن به چهارسالگی، او به سادگی میتواند لیلی کند. نیمی از کودکان سهساله میتوانند بدون انحراف، از روی خطی به پهنای ۲/۵ سانتیمتر، یک مسیر ۳/۵ متری را بپیمایند. کودک سهساله میتواند تا مسافت کوتاهی روی میله تعادل راه برود.»
جدول ها ی کتاب درست چاپ نشده لطفا بررسی شود
این مجموعه کتابها عالین. من عنوان یه مادر با یه سری رفتارهای بچه م مواجه میشم که فکر می کنم تمام زحماتم برای تربیت بچه هدر رفته ولی این کتابا منو همیشه نجات می دن و می فهمم رفتارش دقیقا
عالی عالی! به همه والدینی که کودک ۳ ساله یا در آستانه ۳ سالگی دارن، توصیه می کنم. خریدنش به شدت می ارزید. ممنون صابرین!
صفحاتی از کتاب که دارای عدد و رقم هست مثل صفحات ۱۰۳ ، ۱۰۴ یا ۱۲۳ کلمات به هم چسبیده و اعداد کاملا قر و قاطی تایپ شده و اصلا مفهوم نیست
سلام کتاب به هیچعنوان باز نمیشه ، و موقع کلیک زدن روی آن کلا از صفحه خارج میشود، آیا دوستان هم همین مشکل را دارند؟
کتاب فوق العاده خوبی بود، برای من که کودک دو ساله و نیمه دارم خط به خط این کتاب پر از نکته های کاربردی و عالی بود خیلی از قسمت های کتاب متوجه اشتباهات به ظاهر درستی که در حق
بنظرم متوسط بود من کودک دوساله از همین انتشارات بیشتر دوست داشتم