دانلود و خرید کتاب بوطیقای عربی آدونیس ‍ ترجمه حسین ابویسانی

کتاب بوطیقای عربی

نویسنده:آدونیس ‍
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب بوطیقای عربی

کتاب «بوطیقای عربی» نوشتۀ آدونیس ‍و ترجمۀ حسین ابویسانی است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است.این کتاب، نه‌تنها اثری ادبی، بلکه مرجعی برای تأمل در گستره‌های گوناگون اندیشه است. آدونیس با شیوه‌ای استادانه، تاریخ و فرهنگ قدیم عربی و ایرانی را به گفت‌وگویی مدرن دعوت می‌کند و خواننده را به تجربه‌ای فکری و شاعرانه فراتر از زمان و مکان می‌کشاند.

درباره کتاب بوطیقای عربی

کتاب بوطیقای عربی، اثری برجسته و روشنگر است که به بررسی زبان و شعر عربی و فارسی پرداخته و از مرزهای سنتی ادبیات فراتر می‌رود. این کتاب شامل ۴ سخنرانی است که آدونیس در ژانویۀ ۱۹۸۴ در کلژ دوفرانس ارائه کرده و در هر یک از این درس‌ها به محورهای مشخصی پرداخته است. هدف اصلی این اثر تحلیل و کالبدشکافی شعر عربی است، اما آدونیس با نگاهی گسترده‌تر به موضوعاتی چون تصوف، عرفان، بلاغت، سیاست و فرهنگ نیز ورود می‌کند.

آدونیس در کتاب بوطیقای عربی، مفهوم بوطیقا را که به معنای فن شعر است، به زبانی مدرن و امروزی تبیین کرده است. او از اصطلاحات و ادبیاتی بهره می‌گیرد که شاید پیش‌تر در ادبیات عرب و فارسی با آن مواجه نشده باشیم. به همین دلیل، کتاب نه‌تنها بازگویی ایده‌های قدیمی، بلکه بازآفرینی آن‌ها در قالبی نوین است که مخاطب را به تأمل در زمینه‌های مختلف ادبی و فکری وامی‌دارد.

یکی از ویژگی‌های مهم کتاب بوطیقای عربی، نگاه آدونیس به پیوند میان گذشته و آینده است. او ما را تشویق می‌کند که از طریق بازاندیشی در گذشته و تبادل تدریجی با آن، به درک بهتر از تفاوت‌ها و ناسازگاری‌ها دست یابیم. به‌این‌ترتیب، کتاب به‌نوعی راهنمایی برای یافتن راه‌های جدید در تفسیر شعر و فرهنگ است که فراتر از مرزهای زبانی و جغرافیایی عمل می‌کند.

خواننده در بوطیقای عربی نه‌تنها با دیدگاه‌های آدونیس دربارۀ شعر عربی و فارسی آشنا می‌شود، بلکه به مفاهیمی عمیق‌تر مانند تصوف و تأثیر آن بر زبان و هنر نیز می‌پردازد. آدونیس همچنین از حیطۀ ادبیات صرف فراتر می‌رود و به تحلیل موضوعاتی چون سیاست و فرهنگ در جهان عرب و اسلام می‌پردازد. او به‌عنوان روشنفکری آینده‌نگر، خواننده را دعوت می‌کند تا با ذهنی بازتر به مسائل فرهنگی و اجتماعی بنگرد.

خواندن کتاب بوطیقای عربی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران شعر و ادبی فارسی و عربی پیشنهاد می‌کنیم.

نیمی از خورشید زرد
فلسفه سامانه اطلاعات جغرافیایی
تیموتی تامباسی
کنترل و بهره برداری از مزارع بادی متصل به شبکه
جان ان. جیانگ
سابقه دارها (جلد اول، یورش به زندان سگ ها)
آرون بلیبی
عطر باران
سمیه نقی لو
مدیریت امنیت اطلاعات
میکائیل‌ای ویتمان
بیش فعالی نوجوانان (کتاب کار)
لارا هاناس وب
کاربرد تمرینات آبی در ارتوپدی، بازتوانی طب ورزشی و آماده سازی جسمانی
کوین ای. ویلک
فرآیندهای صنعتی تولید آب سنگین
علیرضا فضلعلی
چراغ‌ های سبز (خلاصه کتاب)
متیو مک‌کانهی