دانلود و خرید کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی حدیثه شکوهی

نویسنده:حدیثه شکوهی
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

معرفی کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

کتاب الکترونیکی «در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی (۵ روش ذهن آگاهی و افزایش کیفیت زندگی)» نوشتهٔ حدیثه شکوهی و منتشرشده توسط ناشر کتاب‌های دانشگاهی، اثری در حوزهٔ روان‌شناسی سلامت است که به بررسی مفهوم ذهن‌آگاهی و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی می‌پردازد. این کتاب با تکیه بر پژوهش‌ها و رویکردهای علمی، پنج روش کلیدی ذهن‌آگاهی را معرفی می‌کند و کاربردهای آن را در زندگی روزمره و سلامت روان توضیح می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

این کتاب به بررسی جامع ذهن‌آگاهی به‌عنوان یکی از رویکردهای نوین روان‌شناسی سلامت می‌پردازد و تلاش دارد با زبانی تحلیلی، مفاهیم، تاریخچه و کاربردهای ذهن‌آگاهی را برای مخاطب روشن کند. «در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی» در سال‌های اخیر و هم‌زمان با رشد توجه به سلامت روان و کیفیت زندگی، نوشته شده است. نویسنده با ارجاع به پژوهش‌های معتبر و نظریه‌های روان‌شناسی، ذهن‌آگاهی را نه‌تنها به‌عنوان یک تکنیک مراقبه، بلکه به‌عنوان شیوه‌ای برای مواجهه با افکار، احساسات و تجربیات روزمره معرفی می‌کند. کتاب به تأثیر ذهن‌آگاهی بر کاهش استرس، بهبود خلق، پیشگیری از عود افسردگی و ارتقای سلامت جسمی و روانی می‌پردازد و با معرفی تکنیک‌ها و تمرین‌های عملی، راهکارهایی برای ادغام ذهن‌آگاهی در زندگی روزمره ارائه می‌دهد. همچنین، به نقش ذهن‌آگاهی در درمان‌های موج سوم روان‌شناسی و تلفیق آن با شناخت‌درمانی اشاره شده است. این اثر با رویکردی پژوهش‌محور، هم به مبانی نظری و هم به کاربردهای عملی ذهن‌آگاهی می‌پردازد و برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، سلامت و توسعه فردی قابل استفاده است.

خلاصه کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

کتاب «در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی» با معرفی ذهن‌آگاهی به‌عنوان توانایی توجه به لحظهٔ حال، بدون قضاوت و پیش‌داوری، آغاز می‌شود. نویسنده ابتدا تاریخچه و ریشه‌های ذهن‌آگاهی را در سنت‌های شرقی و ورود آن به روان‌شناسی سلامت بررسی می‌کند. سپس، به تعریف‌های مختلف ذهن‌آگاهی و اجماع بر سر یک تعریف عملیاتی می‌پردازد و مولفه‌های کلیدی آن مانند مشاهده، توصیف، عمل همراه با آگاهی و پذیرش بدون قضاوت را توضیح می‌دهد. کتاب به نقش ذهن‌آگاهی در بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان اشاره دارد و نشان می‌دهد که چگونه تمرین‌های ذهن‌آگاهی می‌تواند به کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و دردهای مزمن کمک کند. بخش‌هایی از کتاب به تکنیک‌های عملی ذهن‌آگاهی مانند تنفس شکمی، مراقبه نشسته، اسکن بدن، پیاده‌روی متفکرانه و یوگا اختصاص یافته است. همچنین، نویسنده به شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی و کاربرد آن در پیشگیری از عود افسردگی می‌پردازد و تأکید می‌کند که ذهن‌آگاهی می‌تواند به افراد کمک کند تا افکار و احساسات خود را بدون درگیری و قضاوت مشاهده کنند و واکنش‌های سالم‌تری نسبت به چالش‌های زندگی داشته باشند. در نهایت، کتاب با ارائه شواهد پژوهشی و مثال‌های بالینی، ذهن‌آگاهی را به‌عنوان ابزاری برای ارتقای کیفیت زندگی معرفی می‌کند.

چرا باید کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی را خواند؟

این کتاب با تمرکز بر پنج روش ذهن‌آگاهی، راهکارهایی برای مواجهه با استرس، اضطراب و مشکلات روانی روزمره ارائه می‌دهد. خواننده با مطالعهٔ این اثر با مفاهیم پایه‌ای ذهن‌آگاهی، تکنیک‌های عملی و کاربردهای آن در بهبود کیفیت زندگی آشنا می‌شود. کتاب با تکیه بر پژوهش‌های علمی و مثال‌های واقعی، ذهن‌آگاهی را به‌عنوان ابزاری برای افزایش آگاهی، پذیرش و انعطاف‌پذیری روانی معرفی می‌کند و به مخاطب کمک می‌کند تا مهارت‌های خودتنظیمی و مدیریت هیجانات را تقویت کند.

خواندن کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، سلامت روان، توسعه فردی و افرادی که با استرس، اضطراب یا افسردگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند مفید است. همچنین، برای دانشجویان و درمانگران حوزهٔ روان‌شناسی و مشاوره که به دنبال آشنایی با رویکردهای موج سوم درمانی هستند، کاربردی خواهد بود.

فهرست کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

- فصل اول: حضور ذهن به تاریخچه، تعریف و مکانیسم‌های اثرگذاری حضور ذهن مبتنی بر ذهن‌آگاهی می‌پردازد و اهمیت توجه به لحظهٔ حال و نگرش غیرقضاوتی را توضیح می‌دهد.- فصل دوم: ذهن‌آگاهی مفاهیم پایه، تعاریف مختلف، مولفه‌ها و ویژگی‌های ذهن‌آگاهی از دیدگاه نظریه‌پردازان مختلف را بررسی می‌کند و تکنیک‌های عملی ذهن‌آگاهی مانند تنفس، مراقبه، اسکن بدن، پیاده‌روی متفکرانه و یوگا را معرفی می‌کند.- فصل سوم: شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی به معرفی رویکرد شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی، تاریخچه، مقایسه با سایر روش‌ها و کاربرد آن در کاهش استرس و پیشگیری از عود افسردگی می‌پردازد.- فصل چهارم: ذهن‌آگاهی و کیفیت زندگی به ارتباط ذهن‌آگاهی با کیفیت زندگی، تعاریف و شاخص‌های سلامت روانی-اجتماعی و تأثیر ذهن‌آگاهی بر بهزیستی و سلامت روان می‌پردازد.

بخشی از کتاب در حال زیستن با جادوی ذهن آگاهی

«حضور ذهن سازه‌ای چندبعدی است که دشواری عملیاتی‌کردن آن به اثبات رسیده است و در برگیرندهٔ مفاهیمی همچون عدم قضاوت، پذیرش، آگاهی نسبت به لحظه حال، توجه و نیت‌مندی است. این اجزا بایستی حضور داشته باشند تا حضور ذهن تجربه شود و گفته شده که حضور ذهن فعالیتی است که می‌توان آن را با استفاده از کلمات توصیف کرد اما از آنجایی که برانگیختن تجارب غیرکلامی، فرایند ظریفی است نمی‌توان تعریف آن را به طور کامل با کلمات بیان کرد. با این حال آزمایش حضور ذهن نیازمند تعریف مولفه‌های آن است. در روان‌شناسی بالینی حضور ذهن عبارت است از توجه لحظه به لحظه حال، به شیوهٔ غیرقضاوتی و متمرکز بر هدف (گلدین و گراس). در تعریف دبیر حضور ذهن بر موارد زیر تأکید شده است: آگاهی از تجربه لحظه‌لحظه، توأم با پذیرش، هشیار بودن نسبت به واقعیت، مواجهه با ذات تجربه و دیدن امور به گونه‌ای که برای اولین بار دیده می‌شوند. شیوه توجه در حضور ذهن مشخصاً سناریو قوی‌تری دارد. اصولاً ما همهٔ آنچه را نمی‌بینیم که قادر به دیدن آن‌ها هستیم. ما به طور معمول دنیای پیرامون خود را براساس ادراک از پیش تصور شده‌ای می‌فهمیم که انتظار داریم یا معتقدیم باید به آن شکل باشد. این پیش‌قضاوت ادراکی، زندگی ما را ساده‌تر و ایمن‌تر می‌کند. زیرا ضرورتی نیست که ما محرک‌های روزمره را به گونه‌ای توجه و دقت کنیم که گویی آن‌ها را هر روز برای اولین بار می‌بینیم. در عوض می‌توانیم آن‌هایی را که حاوی اطلاعات مربوط به نیازهای موقتی ما هستند انتخاب کنیم. با این حال این نوع دیدن اجمالی به استفاده عادتی ما از تصاویر یکتراخت و کلیشه‌های ادراکی منتهی می‌شود.»