کتاب خاکسترهای گرامشی پ‍ی‍رپ‍ائ‍ول‍و پازولینی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر حکمت کلمه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب خاکسترهای گرامشی

معرفی کتاب خاکسترهای گرامشی

کتاب الکترونیکی «خاکسترهای گرامشی» (Ashes of Gramsci) اثر «پیر پائولو پازولینی» با ترجمهٔ میهن تاری و نشر حکمت کلمه، مجموعه‌ای از شعرهای معاصر ایتالیایی است که در قالبی اجتماعی و سیاسی سروده شده‌اند. این کتاب به زندگی، مبارزه و دغدغه‌های روشنفکری و اجتماعی پازولینی می‌پردازد و در آن، شاعر با نگاهی انتقادی به جامعه و تاریخ، به ویژه با الهام از شخصیت آنتونیو گرامشی، شعرهایی سرشار از تصویر و احساس خلق کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خاکسترهای گرامشی

«خاکسترهای گرامشی» در میانهٔ قرن بیستم و در فضای پساجنگ ایتالیا سروده شده است؛ زمانی که جامعهٔ ایتالیایی با بحران‌های هویتی، سیاسی و طبقاتی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. پازولینی، شاعر، نویسنده و فیلم‌ساز برجسته، در این مجموعه با الهام از زندگی و اندیشه‌های «آنتونیو گرامشی» فیلسوف و متفکر مارکسیست، به بازخوانی نقش روشنفکران، کارگران و طبقات فرودست می‌پردازد. شعرهای این کتاب اغلب در بستر شهر رم و محله‌های فقیرنشین آن شکل گرفته‌اند و دغدغه‌های اجتماعی، مبارزات طبقاتی و تنهایی روشنفکر را به تصویر می‌کشند. پازولینی در این اشعار، هم به گذشتهٔ روستایی و سنتی ایتالیا اشاره دارد و هم به تحولات مدرن و بحران‌های اخلاقی و فرهنگی جامعهٔ معاصر. این مجموعه، علاوه بر شعر بلند «خاکسترهای گرامشی»، شامل شعرهایی از دفتر «اشک‌های ماشین حفار» نیز هست که پیش‌تر به‌صورت پراکنده منتشر شده بودند. فضای کلی کتاب، سرشار از حسرت، پرسشگری و تردید نسبت به آینده و نقش انسان در تاریخ است.

چرا باید کتاب خاکسترهای گرامشی را خواند؟

این کتاب فرصتی است برای مواجهه با شعرهایی که در مرز میان سیاست، اجتماع و تجربهٔ زیستهٔ شاعر حرکت می‌کنند. پازولینی در «خاکسترهای گرامشی» با زبانی تصویری و بی‌پرده، دغدغه‌های روشنفکری، مبارزهٔ طبقاتی و بحران‌های هویتی را به تصویر می‌کشد. خواندن این مجموعه، امکان آشنایی با یکی از مهم‌ترین شاعران و متفکران قرن بیستم را فراهم می‌کند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ نسبت فرد با جامعه، تاریخ و قدرت دعوت می‌کند. این کتاب همچنین نمونه‌ای از شعر اجتماعی و سیاسی معاصر ایتالیا است که می‌تواند برای علاقه‌مندان به ادبیات جهان و شعر مدرن الهام‌بخش باشد.

خواندن کتاب خاکسترهای گرامشی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این مجموعه برای علاقه‌مندان به شعر معاصر، ادبیات اجتماعی و سیاسی، پژوهشگران حوزهٔ مطالعات فرهنگی و کسانی که دغدغهٔ عدالت اجتماعی، مبارزهٔ طبقاتی و نقش روشنفکران را دارند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان ادبیات تطبیقی و کسانی که به آثار پازولینی یا گرامشی علاقه‌مندند، خواندن این کتاب توصیه می‌شود.

فهرست کتاب خاکسترهای گرامشی

- یادداشت مترجم: مقدمه‌ای دربارهٔ زندگی و جهان‌بینی پازولینی و زمینهٔ اجتماعی و تاریخی اشعار او. - خاکسترهای گرامشی: شعر بلند و محوری کتاب که به گفت‌وگو با مزار آنتونیو گرامشی و تأمل دربارهٔ نقش روشنفکران، مبارزهٔ طبقاتی و سرنوشت جامعهٔ ایتالیا می‌پردازد. - کمدی: شعری با رویکردی شخصی‌تر که به تجربه‌های زیسته و روابط انسانی شاعر اشاره دارد. - اشک‌های ماشین حفار: مجموعه‌ای از شعرها که به زندگی روزمره، فقر، کار و امید در محله‌های پایین‌دست رم می‌پردازد. - پی‌نوشت: توضیحاتی دربارهٔ اشخاص، مکان‌ها و ارجاعات تاریخی و فرهنگی موجود در شعرها.

بخشی از کتاب خاکسترهای گرامشی

«این ماه می نیست که هوایی چنین پلید را با خود می‌آورد که گورستان بیگانه را تاریک‌تر از پیش می‌کند و چشم را به درخشش محو کورسوهای نور خیره. و این آسمان کف‌آلود بر فراز ایوان بزرگ تماشاخانه که نهان می‌کند مارپیچ رودخانه‌ی تور و کوهستان کبود لاتریو و در هزارتوی دیوارهای خزان‌زده ماه می می‌پراکند آرامش مرگبار نفرت‌انگیزی را همچون سرنوشت ما ماهی که تیره‌بختی‌های جهان را بر دوش می‌کشد؛ در ماه می جوانی تو در پایان دهه‌ای که به نظر می‌آمد ویرانه‌ها فرو خوردند سعی ساده‌دلانه‌مان را از برای زندگی نو این سکوت نمناک و بی‌ثمر... آن روزها که اشتباه هنوز بخشی از زندگی بود در این ماه می ایتالیایی که زندگی شوق را قسمت می‌کند تو بی‌پروا با تنی تندرست‌تر از تن پدران‌مان، ای برادر فروتن، با دست‌های لاغرت تصویری از آرمان‌ها کشیده بودی که نورش بر این سکوت سایه می‌افکند. (اما نه برای ما؛ چرا که تو مرده‌ای و ما هم با تو مرده‌ایم در این باغ مرطوب در این قبرستان نمناک در سکوت.)»