
کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد
معرفی کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد
کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد با عنوان اصلی Painting your way out of a corner: the art of getting unstuck نوشتهٔ باربارا دایان بری و ترجمهٔ سیمین موحد است. انتشارات کتیبه پارسی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ کتابهای موفقیت و خودیاری قرار میگیرد، در باب جنبههای روانشناسی هنر نقاشی است. نویسنده معتقد است خلاقیت تنها ویژهٔ هنرمندان نیست؛ بلکه جنبهای اساسی از انسانبودن است. یک فرایند خودسازی شگفتانگیز از طریق نقاشی، در این کتاب توضیح داده شده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد اثر باربارا دایان بری
کتاب «نقاشی کن تا اتفاق بیفتد» (در باب هنر رهایی از موانع) که نخستینبار در سال ۲۰۱۳ میلادی و در سال ۱۳۹۷ در ایران منتشر و در ۱۳۹۸ تجدید چاپ شد، ویراستهٔ «فاطمه رشیدی» است. این کتاب هنر و روانشناسی را با هم ترکیب کرده تا به ما کمک کند بر موانع بهشیوهای خلاقانه غلبه کنیم و به پتانسیل کامل خود دست یابیم. کتاب حاضر نتیجهٔ تجربیات گستردهٔ نویسنده بهعنوان هنرمند و مربی است. «باربارا دایان بری» توضیح داده است که مغز چگونه در فعالیتهای خلاقانه عمل میکند و چگونه شرکت در نقاشی میتواند بخشهای مختلف مغز را تحریک کند و به کشف راهحلها و بینشهای جدید برای مسائل مختلف منجر شود. این نویسنده تمریناتی عملی ارائه داده که به ما کمک میکند خلاقیت خود را بیدار کنیم. این تمرینات بر مهارتهای بداههگویی، ریسکپذیری و پذیرش اشتباهات بهعنوان بخشی از فرایند خلاقیت تمرکز دارد. یکی از موضوعات مهم کتاب حاضر غلبه بر ترس است. «باربارا دایان بری» تکنیکهایی برای آرامکردن ذهن و تقویت اعتمادبهنفس ارائه داده و بر اهمیت مهربانی با خود و پشتکار در مواجهه با چالشها تأکید کرده است؛ همچنین نقشِ بازیکردن در فرایند خلاقیت را برجسته کرده و گفته بازیگوشی به افراد این امکان را میدهد که بدون ترس از شکست تجربه کنند و این امر منجر به نوآوری و کشفهای بیشتر میشود. نویسنده ما را تشویق کرده است تا از طریق نقاشی و سایر اشکال ابراز وجود، پتانسیل خلاقانهٔ خود را کشف کنیم. او در فصلهای پایانی کتابش بر چگونگی گنجاندن خلاقیت در زندگی روزمره تمرکز و نکاتی را برای ایجاد محیطی مساعد برای پرورش خلاقیت و حفظ تمرینات منظم خلاقانه پیشنهاد کرده؛ همچنین دربارهٔ مزایای گستردهتر خلاقیت از جمله بهبود مهارتهای حل مسئله و افزایش رفاه عاطفی صحبت کرده است.
خلاصه کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد
نویسندهٔ این کتاب تأکید میکند که روند نقاشی در دفترچهٔ روزانه زمانی بیشترین تأثیر را دارد که بهطور مداوم و بدون فشار به خود نقاشی کنیم. این کتاب سرشار از تمریناتی است که ابزارهای لازم برای حرکت در مسیر خلاقیت را فراهم کرده است. با مطالعهٔ این کتاب یاد میگیریم چگونه با قلممو کار کنیم، فرمها و جزئیات را اضافه کنیم و ایدههای جدید خلق کنیم. این تمرینها به ما کمک میکند تا در زمانی که احساس کمبود ایده داریم، همچنان به خلاقیت ادامه دهیم. نویسنده پیشنهاد داده که هر چیزی که در مسیر نقاشی کشف میکنیم، به اثرمان اضافه کنیم؛ برای مثال نویسنده خودش به نقاشی موجودات دریایی علاقه دارد و با کشیدن ماهیها، صدفها و گیاهان دریایی به ذهن خود ایدههای جدید میدهد. این روند خلاقانه در تمامی اشکال ممکن است برای ما هم اتفاق بیفتد. نویسنده اشاره میکند که هیچکس مالک ایدهها نیست و باید به خلاقیت خود اجازه دهیم ما را هدایت کند؛ بدون آنکه به انتقادات درونی یا محدودیتهای ذهنی توجه کنیم. در این فرایند برای رسیدن به ایدههای نو باید خود را از هرگونه قضاوت و ترس از اشتباهکردن رها کنیم. «باربارا دایان بری» بر اهمیت احترام به خود و تعهد به روند نقاشی تأکید و توصیه کرده است که به خودمان و به نقاشیمان احترام بگذاریم و اجازه دهیم ایدهها و تصاویری که از درون ما برمیآیند، بدون محدودیتهای ذهنی یا اجتماعی شکل بگیرند. او اشارهای به اهمیت بازیگوشی و طنز در فرایند نقاشی داشته و معتقد است که نباید خود را بسیار جدی بگیریم؛ باید از طریق خلق تصاویر خلاقانه و بازیگوشی به آزادی بیشتری در هنر دست یابیم.
چرا باید کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد را بخوانیم؟
مطالعهٔ این اثر به شما یاد میدهد چطور از راه نقاشی بر موانع ابراز خلاقيت خود غلبه کنید و هر آنچه را در دل داريد، با قلممو و رنگ بيرون بريزيد. این کتاب ترکیبی از هنر، روانشناسی و علم نحوهٔ عملکرد مغز است.
کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب خودسازی از طریق هنر نقاشی پیشنهاد میکنیم.
درباره باربارا دایان بری
«باربارا دایان بری» (Barbara Diane Barry) هنرمند و معلم هنر در شهر نیویورک است. او تحت برنامهٔ آموزش در Symphony Space در اقامتگاههای هنری مدارس دولتی در پنج حوزه فعالیت و در بهترین موزهها تورهایی را برگزار کرده است.
نظر افراد یا مجلهها درباره این کتاب چیست؟
«جولیا کامرون» (نویسنده) این اثر را یک منبع باورنکردنی برای کسانی دانسته که میخواهند از قیدوبندهای خود رها شوند و به حقیقت هنری خود دست یابند. او گفته «باربارا دایان بری» بهشکلی الهامبخش و پرقدرت راهی برای شکستن محدودیتهای خلاقانه پیدا کرده است.
«کیم جکسون» (هنرمند و مربی خلاقیت) معتقد است این کتاب به ما یاد میدهد که چگونه از هر موقعیت خلاقانهای که در آن گیر کردهایم، رهایی پیدا کنیم. او تمرینات و روشهای این کتاب را ساده و عملی توصیف کرده؛ طوری که به ما کمک میکند به عمق خلاقیت خود دست یابیم و از سدهای ذهنی عبور کنیم.
«پاتریشیا گروسمن» (هنرمند و استاد هنر) گفته است که این کتاب به زیبایی، هنر را با روانشناسی ترکیب کرده و به افراد کمک میکند تا نهتنها در هنر، بلکه در زندگی روزمره از محدودیتهای خود عبور کنند.
بخشی از کتاب نقاشی کن تا اتفاق بیفتد
«ما از مفهوم نقاشی بیبرنامه شروع و موضوع اعتماد به ناشناخته را مطرح کردیم و یاد گرفتیم که آنقدر در وضعیت عدم قطعیت بنشینیم تا تصویری ظاهر شود و عضلات قوهیتخیلمان کشش پیدا کند. هربار بیرون آمدن از ابهام، قابلیت ما را برای پذیرش شکلی که ایدهای نو به خود میگیرد، بیشتر میکند. ما چطور میتوانیم این روند را روبهجلو نگه داریم؟ چطور میتوانیم کارمان را بهبود ببخشیم؟ هربار که جلوی صفحهٔ کاغذ قرار میگیریم، قرار است به چه وضعیتی برگردیم؟
اینجا نیز مثل هر روند دیگری شما از جایی که هستید شروع میکنید. قرار است این را بپذیرید، گامهای اولیهتان هرچه که باشد خوب است. پیشرفت (یعنی بسط دادن و تعمیق هر تجربهٔ نقاشی) یعنی بازگشتن و خود را آمادهٔ این تجربه کردن. شما به طور ضمنی عهد بستهاید که شروع به ریسک کنید، حال هرچقدر هم که میخواهد کوچک باشد. هربار که در مورد چیزی ریسک میکنید، راه را برای مرتبهٔ بعدی باز میکنید. بهتدریج و با تمرین بیشتر، رشتهای از این لحظات پدید میآید. این تجربهای شعفآور است که میتواند شما را با طیفی از عواطف تاریک و روشن گوناگون در تماس قرار دهد.
اگر فقط موقعی که میدانید شروع به نقاشی کنید و یا همان چیزی را بکشید که در سرتان برنامهریزی کردهاید، آن وقت چهچیزی کشف میشود؟ خلاقیت یعنی سفر به دل ناشناخته، یعنی کشف چیزی نو. من اینجا بین آنچه برای کسی موضوعی جدید است و چیز دیگری که برای شخص دیگری نوست، فرق میگذارم. جدید بودن امری کاملا شخصی و ذهنی است. هر یک از ما رودخانهٔ خود را برای عبور داریم. بههرحال کل قضیه این است که آنچه را دربارهٔ خود نمیدانید کشف کنید. شما میخواهید بفهمید جریان قوهیتخیلتان در اثر ترس بند آمده یا این که با باید و نبایدهای دلبخواهی سد شده است؟»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه