
کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب (جلد اول)
معرفی کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب (جلد اول)
کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب؛ تقابل یا حمایت؟ (جلد اول) نوشتهٔ رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب است و نشر شهید کاظمی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب
کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب سوژهای متفاوت و حرفهای تازهای برای گفتن دارد. دفتر اول از کتاب «بررسی صریح ماجرای علامه و انقلاب: تقابل یا حمایت؟» به پژوهش تاریخی-تبیینی در خصوص نسبت علامه و انقلاب اختصاص دارد. محور این کتاب، پاسخ به شبهاتی است که از سوی چند تن از محققین معاصر در خصوص این موضوع مطرح شده است.
بعضی از این محققین مانند دکتر دینانی در صدد القای شبهه نبودهاند و برداشت ناصواب از برخی خاطرات آنان موجب پیدایش شبهه شده است. برخیها مانند مرحوم حکیمی تنها به نقل شایعهای بسنده کردهاند و همین شایعه بسترساز ایجاد شبهه در خوانندگان شده است. برخیها مانند دکتر سید حسین نصر و آیتالله سید مصطفی محقق داماد خاطراتی (مستقیم یا غیرمستقیم) از علامه نقل کردهاند و این خاطرات، شبهاتی را در ذهن خواننده رقم زده است. و در کنار همۀ آنان، دکتر محسن کدیور با دستهبندی این خاطرات و شایعات، و دستهبندی برخی موارد مبهمِ موجود در دیگر کتب تاریخی، صورتبندی جامعی از موضوع عرضه کرده است.
دکتر کدیور طی چندین مطلب مکتوب و شفاهی صورتبندی جامعی از تمامی شبهات موجود دربارۀ نسبت علامه و انقلاب ارائه کرده و روایت خود را در اختیار خواننده قرار داده است. طبق این روایت، امام خمینی و علامه طباطبایی از دوران میانسالی با یکدیگر اختلاف، رقابت (و به روایت او: از جانب امام، حسادت) داشتهاند و در سالهای بعد این اختلافات به حوزۀ سیاسی نیز منتقل شده و در نتیجه، نه امام و انقلابیون با علامه بر سر مهر بودهاند و نه علامه نسبت به شخص امام و مبارزات سیاسی روحانیت دیدگاه خوبی داشته است.
طبق آنچه دکتر کدیور ارائه مینماید، این بیمهری متقابل در سالهای پیش از انقلاب نمودهای مختلفی یافته و در سالهای پس از پیروزی انقلاب نیز ضمن تشدید، به صورتهای مختلفی خود را نشان داده که بارزترین و موجزترین شکل آن، جملۀ منسوب به علامۀ طباطبائی است که «این انقلاب یک شهید داشت و آن هم اسلام بود.»
خواندن کتاب تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران تاریخ معاصر ایران پیشنهاد میکنیم.
درباره وحید خضاب
وحید خضاب نویسنده، مترجم، تاریخپژوه و پژوهشگری است که عمدتاً در حوزههای امنیتی کار میکند. او همچنین بهعنوان مجری برنامههای اینترنتی و کارشناس مسائل تاریخی و امنیتی شناخته میشود و بیش از ۱۰ عنوان کتاب چاپشده دارد.
وحید خضاب ابتدا به تاریخ معاصر علاقهمند شد و فعالیتهایی در خصوص آن داشت. پس از مدتی این علاقه گسترش پیدا کرد و تاریخ اسلام را هم در برگرفت. او، نوشتن را با علاقهاش به تاریخ ترکیب کرد و با تعدادی از نشریات و سایتها همکاری کرد. خضاب بعدها فعالیت خود در حوزهی تاریخ را گسترش داد و وارد مؤسسهی مطالعات تاریخ شد.
درباره کتابهای وحید خضاب در صفحه این مترجم در طاقچه بیشتر بخوانید.
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه