دانلود و خرید کتاب کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان شریل ابرلی ترجمه ترانه بهبهانی
تصویر جلد کتاب کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان

کتاب کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان

معرفی کتاب کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان

«کلیدهای آموختن آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان» نوشته شریل اِبِرلی است و به روش‌های آموزش آداب اجتماعی به کودکان و نوجوانان می‌پردازد. شاید در نگاه اول، تصور کنیم مطالب این کتاب توضیح واضحات است. انسان، این موجود اجتماعی، باید قادر باشد به درستی رفتار کند. منشأ بسیاری از مشکلات بزرگ در جامعه، رفتار نادرست ماست. اولین جایگاه برای آموزش نکات اجتماعی، محیط خانواده است. در کشور ما، مثلاً میهمان‌نوازی از کودکی آموزش داده می‌شود، اما آیا رفتار اجتماعی ما جای پیشرفت ندارد؟ آیا تاکنون برایتان اتفاق افتاده است که شخصی در اماکن عمومی پای شما را لگد کند و نه تنها عذرخواهی نکند، بلکه انتظار عذرخواهی هم داشته باشد؟ و یا هنگام خروج از مغازه‌ای، شخصی که پیش از شما خارج شده، نه تنها در را برایتان نگه ندارد، بلکه محکم ببندد؟ و یا شما در حال خروج، در را برای نفر بعدی نگاه داشته ولی پس از مدتی متوجه می‌شوید اشخاص بدون هیچ‌گونه ملاحظه و تشکر عبور کرده و شما را دربان تلقی می‌کنند؟ این نکات کوچک در هر اجتماعی تأثیرات بزرگ به بار می‌آورد. هزاران نکته ظریف در ارتباط بین انسانها نهفته است که ریشه در محیط خانواده دارد. محور این کتاب نحوه برقراری ارتباط بین افراد و نقش خانواده در این زمینه می‌باشد.
ذکر چند نکته برای عادت به وقت‌شناسی در کودک ضروری است: ۱. وقت بیشتری برای آماده شدن کودک در نظر بگیرید. اگر کودک به طور معمول نیم‌ساعته حاضر می‌شود، یک ساعت قبل از خروج از خانه از او بخواهید آماده شود. ۲. به کودک کمک کنید تا وسایلش را مرتب کند. برای مثال کودک باید کفش‌های خود را در جای معینی قرار دهد تا هنگام خروج از خانه دنبال آن نگردد. ۳. به کودک کمک کنید از شبِ قبل وسایل خود را آماده کند. برای مثال شبِ قبل از مدرسه، کتابها را در کیفش گذاشته و لباسهایش را آماده کند. ۴. بعضی از کودکان برای حاضر شدن احتیاج به کمک بیشتری دارند. به آنها کمک کنید
Somayeh
کودک نباید به دوست خود مشکوک باشد و بدون درنگ تصور کند که مثلاً دوستش از روی قصد بلوز مورد علاقه او را خریداری کرده است، زیرا ممکن است این مورد اتفاقی باشد. اگر کودک دریابد خرید بلوز اتفاقی نبوده است و پس از ابراز علاقه او، دوستش بلافاصله به فروشگاه رفته و آن را خریده است، می‌تواند دلخوری خود را از این بابت با او در میان بگذارد؛ اما نباید تا ابد این مطلب را تکرار کند.
Somayeh
والدین می‌توانند با بزرگ‌تر شدن کودک، او را تشویق کنند تا خوبیهای دوستانش را صادقانه بیان کند. خوب است به او بگویند مورد به‌خصوصی را مورد تمجید قرار دهد. برای مثال اگر کودک بلوز دوست خود را پسندیده است می‌تواند بگوید، «من فکر می‌کنم این بلوز واقعا برازنده تو است» . او نباید از دوست خود تعریف کرده و بگوید، «تو امروز خیلی زیبا شدی» ، زیرا واقعیت ندارد. پرسیدن قیمت بلوز و مکان خرید آن جایز نمی‌باشد.
Somayeh
تعریف و تمجیدی که در موردی خاص ابراز می‌شود، صادقانه‌تر به نظر می‌رسد. برای مثال، «از داستانی که نوشتی خیلی خوشم آمد و خیلی خندیدم» . نباید گفت، «تو بهترین نویسنده کلاس هستی» . افراد دوست دارند جمله ویژه‌ای در مورد خود بشنوند و وقتی سیل تحسین نثار آنها شود، غیرواقعی بودن آن را حس می‌کنند.
Somayeh
دوستان فداکار، احساسات واقعی خود را ابراز کرده و یکدیگر را می‌بخشند.
Somayeh
به امید آنکه بتوان با کمک آنها، «قوانین» را به «عادت» تبدیل کرد.
Somayeh
توصیه‌های کاربردی به کودکان در این مورد به شرح زیر است: ۱. به والدین خود «صبح به‌خیر» و «شب به‌خیر» بگوید. ۲. به آرامش و خلوت دیگران احترام بگذارد، به مکالمه دیگران گوش نکرده، نوشته دیگران را نخواند و به بازرسی کمد دیگران نپردازد. ۳. به آرامی به درِ بسته ضربه بزند. ۴. سر میز غذا، از آداب درستی پیروی کند. ۵. در صورت تمایل دیگران، می‌تواند وسایل آنها را قرض گرفته و در شرایط خوب نگهداری کرده و سپس به آنها پس بدهد. ۶. اوقاتی را همراه خواهر و برادر خود بگذراند و تمام وقتش را در اتاق خود صرف نکند. ۷. با اعضای خانواده به گفت‌وگو بپردازد. ۸. به آرامی سخن بگوید. ۹. وسایل خود را منظم کند. ۱۰. در هنگام خداحافظی، نامهربان نباشد.
Somayeh
پدر و مادر باید بر لزوم بیان «خواهش می‌کنم» برای هر نوع درخواستی تأکید کنند، «ممکنه خواهش کنم یک نوشیدنی به من بدهید؟» کودک کوچک‌تر می‌تواند از عبارت کوتاه‌تر استفاده کرده و بگوید «نوشیدنی خواهش می‌کنم»
Somayeh
برخی از بزرگسالان بیش از حد لزوم عذرخواهی می‌کنند. عذرخواهی بیش از حد، تسکین بیش از حد را طلب می‌کند و مانند بهانه‌ای برای جلب توجه است. یک عذرخواهی ساده و پیشنهاد کمک برای حل مشکل، بهترین روشی است که کودک می‌تواند در زمان بروز پیشامد انتخاب کند.
Somayeh
وقتی والدین در مورد شکستن و پنهان کردن شیئی در میهمانی، از کودک سؤال می‌کنند، در جواب لبخند مرموزی بر لبان کودک نقش می‌بندد. ممکن است این اتفاق برای هر کسی رخ دهد؛ بر حسب اتفاق نوشیدنی بر روی زمین بریزد، وسیله‌ای شکسته شود و یا شخصی صدمه ببیند. اما اولین واکنش کودکان در چنین شرایطی پنهان‌کاری، انکار و یا گریز از آن محیط است. بیشتر این رویدادها وخیم نبوده و بهترین واکنش، اقرار فوری به آن است. برای مثال اگر در خانه دوستی چنین اتفاقی روی دهد، بهتر است کودک نخست دوست خود را از ماجرا باخبر کرده و سپس همراه یکدیگر موضوع را به والدین او توضیح دهند. کودک باید اهمیت عذرخواهی کردن را درک کند. عذرخواهی صادقانه اثر منفی اتفاق را کاهش می‌دهد.
کلیدهای پرورش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان
پرورش فرزند با داستان های سازنده
پل اسمیت
۳۶۵ آداب رفتاری که بچه‌ها باید بدانند
شریل ابرلی
چگونه رفتارهای خوب را به کودکم آموزش دهم؟؛ بیش از ۱۲۰۰ راهکار عملی برای حل مشکلات کودکان
شمس‌الدین حسینی
رشد والدین همراه با فرزندان
الین شُوئن
تفکر، بازی کودک است؛ راهنمای یادگیری بازی‌های آموزشی برای کودکان قبل از دبستان
اولین شارپ
کلیدهای پرورش مهارت های اساسی زندگی در کودکان و نوجوانان
دروتی ریچ
راهنمای کامل والدین (جلد ۳)
رابین گلداستین
انضباط بدون گریه
الیزابت پنتلی
ورزش هوش کودکان
فرشته جندقیان
رهایی از استرس؛ راهنمایی برای کاهش استرس در کودکان (مهارت‌های زندگی جلد بیستم)
مایکلین ماندی
کلیدهای عادت‌دادن فرزند به کار در خانه