کتاب عصیان
معرفی کتاب عصیان
کتاب عصیان نوشتهی فروغ فرخزاد مجموعهای از شعرهای این شاعر معاصر است که توسط نشر دیوار منتشر شده است. این اثر، شعرهایی را دربرمیگیرد که در دورهای خاص از زندگی فروغ سروده شدهاند و بازتابدهندهی دغدغهها، احساسات و نگاه ویژهی او به جهان و انسان است. عصیان، با زبان و بیانی صریح و گاه تلخ، به موضوعاتی چون عشق، تنهایی، مرگ، امید و سرگشتگی میپردازد و در هر شعر، ردپایی از زندگی شخصی و اجتماعی شاعر دیده میشود. این مجموعه، نهتنها تجربههای فردی فروغ را روایت میکند، بلکه تصویری از وضعیت زنان و جامعهی زمان خود را نیز به نمایش میگذارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب عصیان
کتاب عصیان مجموعهای از شعرهای فروغ فرخزاد است که در سالهای میانی زندگی او سروده شدهاند. این کتاب، با رویکردی صادقانه و بیپرده، به بیان احساسات و تجربههای زیستهی شاعر میپردازد. فروغ در این مجموعه، از زبان زنانهای بهره گرفته است که در آن، رنجها، آرزوها و عصیانهای شخصی و اجتماعی بازتاب یافتهاند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر شعر، دنیایی مستقل و درعینحال مرتبط با دیگر شعرها میسازد؛ از شعرهایی که به فرزندش تقدیم شدهاند تا قطعاتی که به موضوعاتی چون مرگ، عشق، جدایی و امید میپردازند. عصیان، تصویری از جامعهی آن روزگار و جایگاه زن در آن را نیز ترسیم میکند و در لابهلای سطرهایش، نوعی اعتراض و امید به تغییر دیده میشود. فروغ فرخزاد در این کتاب، با زبانی ساده و بیواسطه، تجربههای فردی و جمعی را به شعر بدل کرده است.
چرا باید کتاب عصیان را بخوانیم؟
عصیان با شعرهایی سرشار از احساسات عمیق و نگاه انتقادی به جهان، فرصتی برای مواجهه با دغدغههای انسانی و اجتماعی فراهم میکند. این کتاب، نهتنها تجربههای شخصی فروغ فرخزاد را بازتاب میدهد، بلکه به موضوعاتی چون هویت زنانه، عشق، مرگ، امید و سرگشتگی میپردازد. خواندن این مجموعه، امکان همذاتپنداری با لحظات تلخ و شیرین زندگی را فراهم میکند و مخاطب را به تأمل دربارهی جایگاه خود در جهان و روابط انسانی وامیدارد. عصیان، با زبان صریح و بیپردهی خود، مرزهای سنتی شعر را کنار میزند و به بیان احساسات و اعتراضات فردی و اجتماعی میپردازد. این کتاب، برای کسانی که به دنبال کشف لایههای پنهان احساسات انسانی و تجربهی شعر معاصر فارسی هستند، تجربهای متفاوت و تأثیرگذار خواهد بود.
خواندن عصیان به علاقهمندان شعر معاصر فارسی، کسانی که دغدغهی هویت زنانه و مسائل اجتماعی دارند، دوستداران ادبیات اعترافی و افرادی که به دنبال تجربهی احساسات عمیق و صادقانه در شعر هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب عصیان
«این شعر را برای تو میگویم در یک غروب تشنهٔ تابستان در نیمههای این ره شوم آغاز در کهنه کویر این غم بیپایان این آخرین ترانه لالاییست در پای گاهوارهٔ خواب تو باشد که بانگ وحشی این فریاد پیچد در آسمان شباب تو بگذار سایهٔ من سرگردان از سایهٔ تو، دور و جدا باشد روزی به هم رسیم که گر باشد کس بین ما، نه غیر خدا باشد من تکیه دادهام به دری تاریک پیشانی فشرده ز دردم را میسایم از امید بر این در باز انگشتهای نازک و سردم را آن داغ ننگخورده که میخندید بر طعنههای بیهُده، من بودم گفتم، که بانگ هستی خود باشم اما دریغ و درد که «زن» بودم چشمان بیگناه تو چون لغزد بر این کتاب درهم بیآغاز عصیان ریشهدار زمانها را بینی شگفته در دل هر آواز»