کتاب شور اشراق
معرفی کتاب شور اشراق
کتاب شور اشراق نوشتهٔ علی اکبر رشاد و حامد رشاد است و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را منتشر کرده است. این کتاب گفتنوشتهایی درباره شعر و شخصیت شماری از اصحاب حکمت و ادب است.
درباره کتاب شور اشراق
این کتاب شامل دوازده فصل مستقل به شرح زیر است:
مقالهٔ «آیا مولانا تکثرگرای دینی است؟» گَرد اتهام پلورالیسم دینی از دامن مولانا جلالالدین مولوی میسترد؛ در «شاعر طرهها» به اجمال و ایجاز دربارهٔ شعر و شخصیت ادبی متکلم ـ فیلسوف برجستهٔ قرن یازدهم، جناب عبدالرَّزاق فیّاض لاهیجی سخن رفته است؛ «شعر اسرار» در حد خود، پرده از هویت شاعرانه و منزلت ادبی حکیم سترک صدرایی، جناب حاج ملا هادی سبزواری برمیافکند.
«شهود و شیدایی» متن دیباچهای است که راقم بر نسخهٔ دوم دیوان شعر حضرت امام خمینی نگاشته است، این مقال به ضمیمهٔ چهار مطلب دیگر، یعنی «حجبالنّور» و «میخانهٔ عشق» که شرحی است بر غزل «چشم بیمار» آن حضرت و نیز گفتار «من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم» و «بازتاب جهانبینی شهودی حضرت امام (ره) در شعر او»، حجاب از سیمای شاعرانهٔ آن راحل رستگار برمیدارد و مخاطب مشتاق را با بخشی از آموزهها و آرای عرفانی و اشراقی آن بزرگوار که در متن اشعارش بازتابیده است آشنا میسازد. به جهت آنکه این پنج مقاله و مقالت در مناسبتهای گوناگون و در قالبهای مختلف طرح شده، لاجرم حاوی پارهای تکرار مضمونی نیز هست.
«بازآفرین چکامه» پرتویی کمسو میافکند بر شأن و شخصیت ادبی و میراث شعری شادروان مهرداد اوستا. مقالهٔ «شور اشراق: نگاهی است گذرا به منزلت ادبی و ویژگیهای شعر علامهٔ ذوفنون حسنزاده آملی»، «بانی شعر اعتراض» حاصل گفتوگویی است که به بهانهٔ نکوداشت شاعر معاصر علیرضا قزوه، دربارهٔ شعر و شخصیت ادبی وی با مؤلف صورت بسته است. «نماز در محراب شعر پارسی» کوتهنگاشتی است دربارهٔ کاربردهای واژهٔ نماز در شعر شاعران پارسیگوی و شرح نگرش آنان به این فریضهٔ ارجمند که به جهت تناسبت با محتوای کتاب، در آن جایگرفته است.
خواندن کتاب شور اشراق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران تصوف و حکمت اسلامی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۸۰ صفحه