کتاب دیده بان خواب زده
معرفی کتاب دیده بان خواب زده
کتاب دیده بان خواب زده نوشتهٔ محمدعلی سپانلو است. انتشارات نیلوفر این کتاب را که حاوی مجموعهای از یادداشتهای این نویسندهٔ معاصر ایرانی است، روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب دیده بان خواب زده
کتاب دیده بان خواب زده مجموعهای از یادداشتهای محمدعلی سپانلو، شاعر، نویسنده، مترجم و منتقد است که اولینبار در سال ۱۳۹۰ منتشر شد. سپانلو در این کتاب به همکاریهایش با ادیبان دیگر و حضور مداوم در صحنهٔ ادبیات ایران پرداخته و مشاهدات، تجربیات و فعالیتهایش را جستهوگریخته به قلم درآورده است. نویسنده بهوضوح دغدغهٔ پرداختن به آن دسته از آثار و رویدادهایی را دارد که کمترجایی ثبت شده و کمتر دیده شدهاند. مقالات این کتاب به ۴ دسته تقسیم میشوند: ۱ـ دیدن به تصادف، ۲ ـ ضد فراموشی، ۳ ـ درنگها، ۴ ـ گردشگری. جز مقاله، جستارها و خاطراتی از سپانلو نیز در این کتاب قرار گرفتهاند.
خواندن کتاب دیده بان خواب زده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعهٔ آثار محمدعلی سپانلو در قالبهای مقاله، جستار و خاطره پیشنهاد میکنیم.
درباره محمدعلی سپانلو
محمدعلی سپانلو در سال ۱۳۱۹ به دنیا آمد. او شاعر، روزنامهنگار، منتقد ادبی و مترجم ایرانی بود. سپانلو در دانشکدهٔ حقوق دانشگاه تهران به تحصیل پرداخته و از اولین اعضای کانون نویسندگان ایران بود. او کتابهای درخشانی از نویسندههای برجستهٔ جهان همچون آلبر کامو و ژان پل سارتر را ترجمه کرده و در کنار برگردان آثار ادبی، مجموعه شعرهایی همچون «ساعت امید»، «تبعید در وطن»، «پیادهروها»، «رگبارها»، «قایقسواری در تهران»، «نبض وطنم را میگیرم»، «فیروزه در غبار» و «پاییز در بزرگراه» را سروده است. سپانلو برای نگارش شعرهایش تا پایان عمر خود از سبک نیمایی استفاده کرد. شعرهای او دارای وزن بیرونی هستند و راوی در اشعار او از ساختارهای شهری صحبت میکند. پایه و اساس بیشتر شعرهای او با شهر زادگاهش یعنی تهران ساخته شدهاند؛ بههمیندلیل است که او را بهعنوان «شاعر تهران» میشناسند.
کتابهای سپانلو تا به امروز به زبانهای گوناگونی ترجمه شده و توانسته ادبیات فارسی معاصر را به کشورهای مختلف جهان معرفی کند. او جوایز بسیاری را برای آثارش دریافت کرده است؛ ازجمله جایزهٔ ماکس ژاکوب و نشان شوالیهٔ نخل از آکادمی فرانسه. «آه... بیابان»، «تبعید در وطن»، «نبض وطنم را میگیرم»، «زمستان بلاتکلیفِ ما»، «سفرهای سندباد» (با تصویرسازیهای علیاکبر صادقی) و «شعر رقصان شمس» عنوان برخی از کتابهای او هستند. سپانلو نمایشنامهای نیز به نام «خانهٔ لیلی» نوشته است. زمینهٔ فعالیتهای محمدعلی سپانلو به شعر و داستاننویسی محدود نبود. او در طول عمرش در حوزههای گوناگونی همچون گروه ادبی طرفه، خبرنگاری (مصاحبه با آگاتا کریستی)، بازیگری، رادیو و... فعالیت داشت.
محمدعلی سپانلو در سال ۱۳۹۴ در تهران درگذشت.
بخشی از کتاب دیده بان خواب زده
«هایکوسازی کاری است بسیار مشکل، زیرا معمولاً مصرع آخر آن باید آنقدر نیرومند باشد که در ذهن خواننده یک حادثهی کامل شعری را تداعی کند؛ نتیجه آنکه در مواجهه با بسیاری از تقلیدهای هموطنان، شاید بیشتر دلمان میخواست با جمع کردن چند شعرک هایکووار نمونهی کاملتری به دست آوریم.»
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۳۶۵ صفحه