کتاب هنر ظریف بی خیالی
معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی
کتاب هنر ظریف بی خیالی نوشتهٔ مارک منسون و ترجمهشده توسط واحد ترجمه انتشارات کلید آموزش است و انتشارات کلید آموزش آن را منتشر کرده است. این کتابْ رویکردی غیرعادی برای یک زندگی خوب به شما میآموزد.
درباره کتاب هنر ظریف بی خیالی
کتاب هنر ظریف بی خیالی به شما کمک میکند تا در مورد انتخاب چیزهایی که در زندگی اهمیت حقیقی دارند و چیزهایی که بیاهمیت هستند، کمی شفافتر فکر کنید.
ایدهٔ اهمیتندادن، روشی برای تطبیقدادن مجدد انتظارات خود از زندگی است و اینکه ببینیم چه چیزهایی مهم و چه چیزهایی بیاهمیت هستند.
منظور از آگاهی در اینجا، خوشبختیِ همیشگی و ازبینرفتن تمام رنجها نیست. برعکس، باید بپذیریم رنج تا حدی گریزناپذیر است و فارغ از اینکه شما چه میکنید، زندگی شامل شکست، ازدستدادن، افسوس و حتی مرگ میشود. وقتی با همهٔ چیزهایی که زندگی سر راه شما قرار میدهد راحت باشید، روحیهٔ شما شکستناپذیر میشود؛ زیرا تنها راه غلبه بر رنج، این است که اول بیاموزیم چگونه آن را تحمل کنیم.
این کتاب به تسکین دردها و رنجهای شما اهمیتی نمیدهد و دقیقاً برای همین است که صادقانه نوشته شده است. این کتاب، راهنمای شما به سمت عظمت نیست؛ زیرا عظمت، تنها توهم ذهن ماست؛ یک مقصد ساختگی که خود را به دنبال کردن آن متعهد میکنیم و وجود خارجی ندارد.
در عوض، این کتاب، رنجهای شما را به ابزار، دردهای شما را به قدرت و مشکلاتتان را به مشکلات کمی بهتر تبدیل میکند. این همان پیشرفت حقیقی است. این کتاب را به عنوان یک راهنما برای رنجکشیدن بدانید؛ برای اینکه چگونه این کار را بهتر و با مهربانی و تواضع بیشتر انجام دهید. این کتاب دربارهٔ آرام حرکتکردن به رغم بارهای سنگینی که بر دوش میکشید و کنارآمدنِ راحتتر با ترسها و خندیدن به اشکهایتان است.
این کتاب به شما یاد نمیدهد که چگونه چیزی را به دست بیاورید و موفق شوید؛ بلکه میآموزد که چگونه ببازید و رها کنید. به شما میآموزد که چشمهای خود را ببندید و اعتماد داشته باشید که میتوانید به پشت بیفتید و با وجود آن، مشکلی پیش نیاید. به شما میآموزد که کمتر اهمیت بدهید و تلاش نکنید.
فصلهای کتاب هنر ظریف بی خیالی از این قرار هستند:
فصل یکم: تلاش نکنید
فصل دوم: خوشبختی، یک مشکل است
فصل سوم: شما خاص نیستید
فصل چهارم: ارزش رنج کشیدن
فصل پنجم: شما همیشه در حال انتخاب هستید
فصل ششم: شما در مورد همهچیز اشتباه میکنید (من هم همینطور)
فصل هفتم: شکست، راهی به جلو است
فصل هشتم: اهمیت نه گفتن
فصل نهم: ... و آنگاه خواهید مرد
خواندن کتاب هنر ظریف بی خیالی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که میخواهند رویکرد خود را به زندگیشان تغییر دهند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هنر ظریف بی خیالی
«فرهنگ امروز ما، تمرکز شدیدی روی انتظارات مثبت غیرواقعی دارد: خوشحالتر باشید؛ سالمتر باشید؛ بهتر از بقیه باشید؛ باهوشتر، سریعتر، ثروتمندتر، جذابتر، محبوبتر، کارآمدتر، رشکبرانگیزتر و تحسینبرانگیزتر باشید؛ کامل و شگفتانگیز باشید، و هر روز صبح، قبل از صبحانه، یک تخم طلا بگذارید و همسر و دو فرزند خود را برای خداحافظی ببوسید. سپس با هلیکوپتر خود به سمت کار رضایت بخشتان پرواز کنید؛ جایی که روزهای خود را صرف کارهای بسیار مهم و پرمعنایی میکنید که احتمالاً روزی سیارهٔ زمین را نجات خواهد داد.
اما اگر بایستید و واقعاً به این موضوع فکر کنید، میبینید که توصیههای مرسوم در مورد زندگی (همهٔ چیزهای مثبت و شادی که در حوزهٔ رشد فردی قرار میگیرد و هر روز آن را میشنویم)، در واقع بر چیزهایی تمرکز کردهاند که شما آنها را ندارید. این توصیهها، بر چیزهایی تأکید میکنند که شما تصور میکنید هماکنون کمبودها و شکستهای شخصی شما هستند. شما بهترین راهها برای پول درآوردن را میآموزید؛ چون احساس میکنید که هماکنون به اندازهٔ کافی پول ندارید. جلوی آینه میایستید و جملات تأکیدی خود را تکرار میکنید که «شما زیبا هستید»؛ زیرا اینگونه حس میکنید که گویا هماکنون زیبا نیستید. توصیههای دوستیابی و رابطه را به کار میگیرید؛ چون احساس میکنید هماکنون دوستداشتنی نیستید. تمرینهای تجسمی عجیب و غریب در مورد موفقتر بودن را اجرا میکنید؛ زیرا اینطور حس میکنید که هماکنون به اندازهٔ کافی موفق نیستید.
از قضا، این تمرکز بر چیزهای مثبت (چیزهایی که بهتر و برتر هستند)، تنها این کارکرد را دارد که بارها و بارها به ما یادآوری میکند که ما چگونه نیستیم، چه کمبودهایی داریم و چه چیزهایی میبایست میبودیم که نتوانستهایم باشیم؛ زیرا هیچ فرد شادی نیاز ندارد که جلوی آینه بایستد و با خودش تکرار کند که شاد است. او، به خودی خود، شاد است.
یک ضربالمثل تگزاسی میگوید: «سگ، هر چه کوچکتر، پارسَش بلندتر». یک مرد با اعتماد به نفس، نیازی احساس نمیکند که اثبات کند اعتماد به نفس دارد. یک زن ثروتمند، نیازی نمیبیند همه را متقاعد کند که ثروتمند است. اگر همیشه در رؤیای چیزی هستید، در واقع، این واقعیتِ ناخودآگاه را بارها و بارها پیش خود تقویت میکنید که «شما آن چیز نیستید».
همهکس و همهٔ تبلیغات، از شما میخواهند که باور کنید کلید زندگی خوب، داشتن یک شغل بهتر، یا خودروی پرقدرتتر، یا همسر زیباتر، یا یک جکوزی با یک استخر سیار برای بچههاست. دنیا پیوسته به شما میگوید که مسیر زندگی بهتر، از راه بیشتر و بیشتر و بیشتر میگذرد (بیشتر بخرید؛ بیشتر داشته باشید؛ بیشتر بسازید؛ بیشتر لذت ببرید؛ بیشتر باشید). همواره با این پیامها بمباران میشوید که همیشه به همه چیز اهمیت بدهید. به تلویزیون جدید اهمیت بدهید. به یک تعطیلاتِ بهتر از آنچه همکارتان رفت، اهمیت بدهید. به تزیینات جدید باغچه اهمیت بدهید. به داشتن مونوپاد مناسب اهمیت بدهید.
چرا؟ حدس من این است: چون اهمیت دادن به چیزهای بیشتر، برای کسب و کارها خوب است.
و اگرچه کسب و کارهای خوب، هیچ ایراد خاصی ندارند، اما مشکل این است که اهمیت دادن زیاد، برای سلامت فکری شما ضرر دارد. این کار باعث میشود که بیش از اندازه به چیزهای سطحی و ظاهری وابسته شوید و زندگی خود را وقف دویدن در پی سراب خوشحالی و رضایتمندی کنید. کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت بدهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید، و تنها چیزهایی را مد نظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند.»
کتابو همین الان تموم کردم.. و ؤاقعا متفاوت بود.. نویسنده بعضی چیزایی که واقعا مهم هستند رو بیان میکنه و اونا رو توضیح میده... شاید از عنوان کتاب فکر کنیم قراره باری از دوش ما بر داره.. ولی به نظر
اگه صوتی باشه خیلی بهتره
کتاب بسیار عالی بود ممنون
خیلی خوبه نویسنده به خوبی از قدرت بیان نوشتاری خوبی استفاده کردن من چون خودم از خانواده واقعیت گرای ذهنی هستم در اجتماع گاهی بعضی اتفاقات از نگاه دیگران بد باشن ولی در آنالیز ذهن خودم عملکرد مثبتی دارم هیچگاه