کتاب رهسپاری
معرفی کتاب رهسپاری
کتاب رهسپاری نوشتهٔ وین دایر و ترجمهٔ سیما فرجی است. انتشارات نسل نواندیش این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر میگوید که چگونه میتوان از حیطهٔ منمحور به حیطهای سرشار از معنا و هدف رسید.
درباره کتاب رهسپاری
در مقدمهٔ کتاب رهسپاری آمده است که حیطهٔ منمحور هدف پایانی بسیاری از انسانها محسوب میشود و این موضوع از نظر نویسنده بسیار تأسفبرانگیز است؛ با این حال نشانههایی وجود دارند که ما میتوانیم به آنها توجه کنیم. این نشانهها پیامهایی را در این باره به ما میرسانند که ۲ تغییر بنیادین دیگر نیز وجود دارند و این ۲ تغییر بنیادین، بهراستی توهم ما را دربارهٔ آسایش و راحتی دنیوی و منمحورانه از بین میبرند. در تغییر بنیادین سوم میتوانیم بهسوی حیطهٔ معنویت بازگردیم و در این مسیر حرکت کنیم؛ سپس در تغییر بنیادین چهارم با فداکردن خواستهها و جاهطلبیهای منمحورانه برای دستیابی به ماهیت واقعی و راستینمان، به یک زندگی سرشار از معنا و هدف میرسیم. نویسنده باور دارد که وقتی بهشیوهای آگاهانه میپذیریم که سفری را از حیطهٔ منمحور به حیطهای سرشار از معنا و هدف بهثمر برسانیم، میتوانیم در مسیر کاملشدن فراخوان شگرف زندگیمان گام برداریم؛ به این ترتیب میتوانیم زندگیمان را در مسیری مثبت و سازنده دگرگون کنیم؛ همچنین پاداش افزودهٔ کارمان نیز چنین است: میتوانیم بهشیوهای مثبت و سازنده بر سیارهای تأثیر بگذاریم که روی آن زندگی میکنیم.
کتاب رهسپاری نوشتهٔ وین دایر در ۴ فصل نوشته شده است.
خواندن کتاب رهسپاری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
درباره وین دایر
وین والتر دایر معروف به وین دایر در سال ۱۹۴۰ و در شهر دیتروید ایالت میشیگان به دنیا آمد. او سخنران انگیزشی و نویسندۀ کتابهای خودیاری و اهل آمریکا است. وقتی وین دایر ۳ سال داشت، پدرش خانواده را ترک کرد؛ در نتیجه وین بههمراه ۲ برادرش، بخش بزرگی از ۱۰ سال نخست زندگیاش را در یتیمخانهها گذراند. پس از پایان دبیرستان به نیروی دریایی پیوست و سپس در رشتۀ مدیریت و رهبری تحصیل کرد. وین کارش را با مشاوره در دبیرستانها و سپس تدریس روانشناسی مشاوره در دانشگاهی در نیویورک ادامه داد و نوشتههایی را در حوزۀ مثبتنگری در نشریات به چاپ رساند. او بهتدریج در میان دانشآموزان و دانشجویانش محبوب شد. سرانجام ناشری از او میخواهد تا دیدگاههایش را بهصورت یک کتاب درآورد؛ ازاینرو وین دایر نخستین کتابش به نام «نقاط ضعف شما» را منتشر میکند که یکی از موفقترین آثار او به شمار میرود. این نویسنده با کتابهای بعدی و همچنین برنامههای تلویزیونی و سپس تورهای سخنرانی که برگزار میکرد به شهرت رسید و موفقیت زیادی به دست آورد. داستان زندگی او بهعنوان انسانی خودساخته، به واقعپذیری آثار و گفتههایش کمک کرده است. وین دایر ۶ سال پایانی عمرش را از سرطان خون رنج برد و سرانجام در سال ۲۰۱۵ و در ۷۵سالگی در اثر حملهٔ قلبی درگذشت.
از میان کتابهای او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
«رهسپاری»، «توصیههای فنون کار»، «قلمرو اشتباهات شما»، «سررشتهٔ زندگی خود را در دست بگیرید»، «اوج و محدودیت»، «هدیههایی از آیکیس»، «واقعاً چه چیزی برای فرزندتان میخواهید»، «زندگی در آگاهی»، «تعطیلات شاد»، «داستان واقعی؛ در تمام روزهای زندگیتان معجزه باشید»، «خردمندی روزها»، «چگونه شخصی نامحدود باشیم»، «شما آن را میبینید وقتی که به آن اعتقاد دارید؛ راهی برای ارتباط خصوصی با درون»، «رازهای درون شما؛ بحثی در مورد آزادبودن شما»، «یک پیمان، یک پیمان است»، «سرنوشت آشکار شما؛ ۹ روش معنوی برای بهدستآوردن هر چیزی که میخواهید»، «خردمندی سالها»، «برای هر مشکلی راهحلی معنوی وجود دارد»، «۱۰ راز دستیابی به موفقیت و آرامش درون»، «دگرگونی: انتقال زندگی از جاهطلبی بهسوی معنا» و «خاطراتی از بهشت».
بخشی از کتاب رهسپاری
«موجودی را در نظر بگیرید که فرآیند رشدش را روی این کرهٔ خاکی سپری میکند. تصور کنید چنین موجودی بهاشتباه میآموزد و باور میکند ماهیتش غیر از آن است که برای آن منظور به این دنیا آمده است. برای نمونه؛ تولهٔ کفتاری را در نظر بگیرید که والدینش بهاشتباه به او میگویند او به معنای واقعی کفتار نیست. دنبالکردن گرایشات غریزی و طبیعی برای این توله کفتار ممنوع میشود. او نمیتواند دندانهایش را تیز کند؛ طعمه را دنبال کند؛ در کمین طعمه بنشیند؛ با گروه کفتارها بدود؛ شکار کند؛ سر و صدا تولید کند یا لاشهٔ حیواناتی را بخورد که خودش آنها را کشته است. در عوض، والدین این کفتار جوان به او گفتهاند که باید همهٔ رفتارهای عجیب و غریبش را همچون زوزهکشیدن و شکارکردن کنار بگذارد؛ درحالیکه کفتارهای دیگر به شکارکردن حیوانات میپردازند. به بیان دیگر، این کفتار جوان ماهیتی را باور میکند که با آنچه برای آن منظور آفریده شده است بهکلی تفاوت دارد.
نکتهٔ اصلی چنین است: هر آنچه بخشی از آفرینش محسوب میشود در حقیقت دارما یا سرنوشتی ویژه دارد. هیچ حیوان، پرنده، حشره، ماهی یا گیاهی نمیتواند با ماهیتی اشتباه زندگی کند یا باور داشته باشد ماهیتی غیر از آن دارد که خالق جهان برایش در نظر گرفته است. تردیدی دراینباره وجود ندارد که امرسون یک روز در دفتر یادداشت روزانهاش چنین نوشت: "همهٔ اندیشههای لاکپشت این است که لاکپشت باشد." امرسون به همان نکتهای اشاره کرده است که من قصد دارم آن را در این بخش مطرح کنم. آن نکته چنین است: همهٔ آفریدههای خداوند معتبر و سودمند هستند و فقط میتوانند همانگونه باشند که خداوند به معنای واقعی در سرنوشتشان برای آنها تعیین کرده است. آیا انسانها در میدان مشیت الهی استثنا محسوب میشوند؟ بعضی از جنبههای زندگی و رشد ما سبب میشود که چنین سؤالی مطرح شود.»