کتاب آینده پژوهی
معرفی کتاب آینده پژوهی
کتاب الکترونیکی «آینده پژوهی» با عنوان فرعی پارادایمی نوین در برنامهریزی با تأکید بر برنامهریزی شهری و منطقهای (مبانی، مفاهیم، رویکردها و روشها) نوشتهٔ کرامت الله زیاری و طاها ربانی و رامین ساعدموچشی در انتشارات دانشگاه تهران چاپ شده است.
درباره کتاب آینده پژوهی
آیندهپژوهی در پی ارتقای جایگاه انسان در رویکرد به آینده، سادهکردن پیچیدگیها و فراهمآوردن بستری برای ظهور تواناییهای بشری در همۀ ابعاد و زمینههاست. بنمایۀ اصلی آیندهپژوهی اصولی همچون نسبیبودن آینده، انعطاف در تفکر و برنامهریزی، امکانپذیری همۀ احتمالات و گردش آزاد اطلاعات است. این کتاب در ۴ فصل به شرح زیر به این مباحث میپردازد:
فصل اول: مفاهیم برنامهریزی، جایگاه آینده، نگرش و رویکرد به آن در برنامهریزی
فصل دوم: آیندهپژوهی
فصل سوم: مدلها، رویکردها و روشهای آیندهپژوهی
فصل چهارم: کاربرد رویکرد آیندهپژوهی در برنامهریزی شهری و منطقهای
مؤسسهٔ انتشارات دانشگاه تهران بر انتشار کتابهای آکادمیک تمرکز دارد. این مؤسسه از سال ۱۳۲۵ کار خود را به طور مستقل آغاز کرده است. دکتر پرویز ناتل خانلری آغازگر فعالیت این انتشارات بود. پس از دکتر خانلری، شادروان دکتر ذبیحالله صفا با یاری دکتر حسین مینوچهر مدیریت توسعهٔ انتشارات را بر عهده گرفتند. انتشارات دانشگاه تهران زیر نظر مدیریت ادارهٔ کل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران اداره میشوند. انتشارات دانشگاه تهران، نخستینبار با این آرمان پدید آمد که پاسخگوی نیاز دانشجویان باشد، اما بهمرور نیازهایی فراتر از نیاز نخستین نمودار شدند. در مرحلهٔ اول اساتید نیازمند آن بودند تا با گسترش کمی و کیفی دانشگاه، از آخرین دادههای علمی برخوردار شوند. پس از اینکه که دانشگاه تهران، مؤلفان بزرگ و سرشناس را جذب برنامههای آموزشی خود کرد، انتشارات دانشگاه تهران چاپ و انتشار آثار آنان را نیز در زمرهٔ وظایف خود قرار داد. این رویه تا آنجا ادامه داشت که بندی از اساسنامه به آن اختصاص یافت؛ با این مفهوم که انتشارات دانشگاه تهران خود را ملزم به چاپ متون و آثار فرهنگی ایرانزمین کرده است. انتشارات دانشگاه تهران تاکنون بیش از ۵۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است و به طور میانگین در هر روز بیش از یک کتاب منتشر میکند.
کتاب آینده پژوهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به شهرسازی و موضوعات مربوط به آیندهپژوهی پیشنهاد میشود.
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه