کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد چهارم)
معرفی کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد چهارم)
کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد چهارم) نوشتهٔ شهرام شفیعی و تصویرگری سام سلماسی است و انتشارات کتاب نیستان آن را منتشر کرده است. ماجراهای آقای خرمالو مملو از قصههای جذاب، ساده، پر از خلاقیت و غافلگیری است. از کنار شخصیتها و ماجراهای این مجموعه نمیتوان بدون خنده گذشت. جلد چهارم این مجموعهٔ کمیکاستریپ چهار داستان بامزه دارد.
درباره کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد چهارم)
ماجراهای آقای خرمالو کتابی جذاب برای بچههاست و از خواندن آن برای دفعات متعدد خسته نمیشوند. چراکه هر بار متوجه یک نکتهٔ طنزآمیز آن میشوند. چهار داستان مجزای کتاب از پنج شخصیت مشترک برخوردارند: آقای خرمالو، خانم اسفناج و پسرشان کنجد به همراه آقای گلابی و اسب قهوهای کمرنگ حوادثی خندهدار و غیرقابل پیشبینی را رقم میزنند که تصورشان فقط از ذهن نویسندهای توانا برمیآید.
با مطالعهٔ چهارمین جلد از مجموعهٔ آقای خرمالو میتوان علت علاقهٔ تمامنشدنی کودکان به شهرام شفیعی و شخصیتهای داستانهای او را درک کرد. «سفیر لبخند بچهها» بدون اینکه در دام تکرار یا زیادهگویی بیفتد در چهارمین جلد مجموعه، همانقدر حرف و حکایت گفتنی دارد که در جلد اول. چهبسا که روایت طنزآمیز وی طی تجربههای اخیر، صیقل بیشتری خورده و نکات ظریف و دقیقتری را برای خنداندن و به فکر فروبردن بچهها مطرح کرده است.
در داستان اول با عنوان «شتر»، ماجرای روزی که آقای خرمالو و مامان اسفناج برای خرید قابلمه بیرون رفتهاند، گفته شده. علاقهمندان با شناختی که از اخلاق قهرمان خود دارند میتوانند حدس بزنند که همین تصمیم ساده، به چه ماجراهای عجیب و غریبی منتهی خواهد شد. برخورد با دوست صمیمی آقای خرمالو و روبوسی با او، موجب لهشدن آقای لاغر که بین آنها بوده، میشود. مامان اسفناج از آنها معذرتخواهی میکند و در هر شرایط دیگری، داستان باید به اتمام برسد. اما قهرمان ما بههیچوجه دستبردار نیست و تصمیم دارد تا اشتباهش را جبران کند. او کلاً خرید قابلمه را کنار میگذارد و برای کمککردن به آنها راه میافتد و عملاً زحمات زیادی را برای خانم و آقای لاغر بهوجود میآورد. طوری که فقط در پایان داستان، مخاطب میتواند نفس راحتی از دست او و کارهایش بکشد.
در داستان «ساعت دو»، یک معضل شهری دستمایهٔ پرورش موقعیتهای طنزآمیز و گاه باورنکردنی قرار گرفته. پای آقای خرمالو میان میلههای پل آهنی گیر میکند و نمیتواند آن را بیرون بیاورد. واکنشهای متفاوت افراد از سلفیگرفتن با مصدوم تا مشورت برای زنگزدن به آتشنشانی و انصراف به دلیل فقدان حریق و ماجراهای دیگر که تنها از ذهن خلاق نویسندهای محبوب و آشنا با دنیای کودکان برمیآید، باعث میشود تا مخاطب با علاقه ماجرا را دنبال کند و در هر تکهٔ داستان، به موضوعات مطرحشده بخندد. البته به نظر میرسد که هیچکس دوست نخواهد داشت در آخر ماجرا، جای شخصیت اصلی باشد.
شروع داستان «کره» برای خیلی از بچهها آشناست: صبح روز تعطیلی که مادر خانه نیست و پدر باید صبحانه بدهد. اما تنبلی آقای خرمالو و شخصیت کرهٔ عجیب و لجباز، داستان را به مراحلی باورنکردنی میکشانند. بچهها از تکههای بامزهای مثل صحبت کنجد در میان گریه خیلی خوششان میآید که میگوید: «اگر مامان خانه بود، امروز جمعه بود.»
در چهارمین و آخرین بخش، موقعیتها و اتفاقات باورنکردنی به اوج میرسد. خانواده به دیدن آقای وارفته میروند. اما کمبینایی میزبان، اوضاع خندهدار و غافلگیرکنندهای را میسازد که گاهی هیجان آن، دستکمی از گونهٔ جنایی ندارد.
خواندن کتاب ماجراهای آقای خرمالو (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کودکان ۸ تا ۱۱ سال است.
درباره شهرام شفیعی
شهرام شفیعی در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شد. تحصیلات خود را در رشتهٔ ادبیات فارسی به انجام رسانده است. او بهعنوان سر ویراستار در مطبوعات و گاهی به عنوان ویراستار کتاب فعالیتهایی داشته است و در این زمینه تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب را ویراستاری کرده است. همچنین بهعنوان نویسنده با نشریات متعددی همکاری دارد. او تاکنون از ۲۰ جشنواره جایزه دریافت کرده است: در جشنواره برگزیدهٔ ادبیات کودک و نوجوان برگزیدهٔ اصلی ۲۰ سال ادبیات داستانی و همچنین کتاب خروس سبز و درخت گلابی برگزیدهٔ اصلی کتاب دفاع مقدس شده است. شفیعی در طنزهایی که محتوای بیشتر آنها مسائل سیاسی و اجتماعیاند، کژیها و نارساییهای اجتماعی و سیاسی را با زبان طنز به سخره میگیرد و زیبا انتقاد میکند تا کژیهای اجتماعی به رسایی گرایش یابد. زبان وی رساست و از نثر زیبا و فخامت استوار ادبی برخوردار است. از جمله آثار اوست: آقا بالای دست گنده، ماه در چاه (در خصوص زندگی نامه حضرت علی(ع))، من فکر می کنم، خیمه خاموش (در رابطه با کربلا)، داستان بلند طنز عشق خامهای، مجموعه سه جلدی ماجراهای پاشنه طلا، مجموعه داستان آوازهای پینه بسته، ماجراهای سلطان و آقاکوچول و داستان فا که نام آن را از نُت موسیقی گرفته و به شیوهٔ طنز تلخ است و نگاه خاصی به مسائل اجتماعی دارد.
شهرام شفیعی در سیامین سال نویسندگی خود، کتاب ماجراهای آقای خرمالو را نوشت.
کارنامهٔ طولانی و افتخارآمیز نویسنده، نشان میدهد کودکان و دنیایشان را بهخوبی میشناسد. سردبیر سابق گروه نشریات رشد (مجموعه مجلاتی که توسط وزارت آموزش و پرورش برای دانشآموزان منتشر میشود) راه جلب توجه و خنداندن بچهها را به خوبی میداند و مهارتی دارد که کمتر نویسندهای از آن برخوردار است. این تبحر در مجموعهٔ «ماجراهای آقای خرمالو» با تصاویر خاص سام سلماسی کنار هم قرار گرفته تا گونهای خاص، جدید و خوشایند از کمیک استریپ را ارائه دهد.
شهرام شفیعی با خلق دهها اثر طنز، بحق سفیر لبخند بچه ها لقب گرفته و مخاطبانش سالهاست که قصههای دوستداشتنی او را دنبال میکنند.
عاشق این نوع داستانام
من این کتاب را جلد ۱ را سفارش دادم و ۷ روز دیگر به دستم میرسد لطفا این جلد را چاپ کنین چون کتاب هیجان انگیز و طنزی است باتشکر