کتاب بیستک
معرفی کتاب بیستک
کتاب بیستک نوشتهٔ سلوی سادات شفیع آذریان است. انتشارات رزا این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی ۲۰ داستان کوتاه است.
درباره کتاب بیستک
کتاب بیستک ۲۰ داستان را در بر گرفته است. بهگفتهٔ نویسنده، هر یک از این داستانها دنیای خاصّ خودشان را دارند. عنوان بعضی از این داستانها عبارت از «آسانسور رنگینکمان»، «تایپیستی به نام سلوی»، «شب طولانی»، «زندگی شهری و روستایی» و «طعم بستنی یخی» است.
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب بیستک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصرایران و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب بیستک
«آنهایی که در آسانسور به سمت بالا حرکت میکردند مشتاق بودند ببیند ،چه نشان یا نمادهای دیگری را به دست میآورند.
آنها به سرعت به سوی رنگ بعدی رنگین کمان، یعنی رنگ بنفش در حرکت بودند.»
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۳ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۳ صفحه