دانلود و خرید کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان امیر زارعی
تصویر جلد کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان

کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان

نویسنده:امیر زارعی
امتیاز:
۵.۰از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان

کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان نوشتهٔ امیر زارعی است و نشر متخصصان آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان

قارچ Alternaria solani از مهم‌ترین بیمارگرهای فلفل و عامل بیماری لکه برگی است. امروزه استفاده از نانوذرات برای مهار بیماری‌های گیاهی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این پژوهش، تأثیر نانو ذره سیلیس بیوسنتز شده از سبوس برنج و ژل کیتوسان بر مهار رشد قارچ Alternaria solani، طی شش آزمایش بررسی شد. در آزمایش اول اثر غلظت‌های ۲۵۰۰،۲۰۰۰،۱۵۰۰ قسمت در میلیون نانوذره سیلیس در آزمایش دوم اثر غلظت‌های ۲۵۰۰،۲۰۰۰،۱۵۰۰ قسمت در میلیون نانوژل کیتوسان و در آزمایش سوم اثر غلظت‌های ۲۵۰۰،۲۰۰۰،۱۵۰۰ قسمت در میلیون ترکیب نانوژل کیتوسان و نانوذره سیلیس بر شدت رشد قارچ Alternaria solani موردتحقیق قرار گرفت. نتایج هر سه آزمایش بیانگر آن بود که نخست ترکیب نانوژل کیتوسان و نانوذره سیلیس قادر به کنترل قارچ Alternaria solani و بیماری لکه برگی در شرایط درون شیشه و درون زیوه هستند.

در ثانی در هر آزمایش بین میزان غلطت ترکیب نانوژل کیتوسان و نانوذره سیلیس و میزان بازدارندگی از رشد قارچ و کنترل بیماری رابطه معکوس و معنی‌دار در سطح احتمال وجود دارد. به‌گونه‌ای که در شرایط درون شیشه غلظت‌های بالاتر بخصوص ۲۵۰۰ قسمت در شرایط درون زیوه شامل آزمایش‌های گلخانه‌ای و غلظت ۲۵۰۰،۲۰۰۰ قسمت در میلیون در ترکیب نانوژل کیتوسان و نانوذره سیلیس در آزمون ترکیبات بیوشیمیایی و سیستم مقاومتی (SAR) مؤثرترین غلظت‌ها در کنترل قارچ و بیماری حاصل از آن بوده‌اند. بر این اساس با افزایش غلطت ترکیب ژل کیتوسان و نانوذره سیلیس میزان رشد کلنی قارچ کمتر و میزان شدت بیماری نیز کاهش یافت. درنهایت نتایج نشانگر آن بود که ترکیب نانوژل کیتوسان و نانوذره سیلیس بر مهار قارچ Alternaria solani و میزان گسترش بیماری لکه برگی حاصل از این قارچ مؤثر است و کاربرد آن توصیه می‌شود.

خواندن کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دانشجویان و متخصصان زیست گیاهی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب مقابله با بیماری های قارچی توسط ترکیب نانوذره سیلیس و نانوژل کیتوزان

یکی از مهم‌ترین عوامل بازدارنده در تولید محصولات کشاورزی، انواع بیماری‌های گیاهی است. اولین گام برای انجام مدیریت صحیح پاتوژن‌های گیاهی چه در مزرعه و چه در گلخانه، تشخیص صحیح آن است. فناوری‌های موجود مانند واکنش زنجیره پلیمر از کمی ( Q-PCR) نیازمند به مقادیر زیادی از بافت هدف بوده و همچنین متکی بر سنجش‌های دیگر جهت کسب اطمینان هستند. از عیوب مشترک تمام روش‌های سنتی تشخیصی، وقتگیربودن و فقدان حساسیت بالا است. طبیعتاً نیاز به توسعه روش‌هایی ارزان‌قیمت‌تر و با سرعت و دقت بالاتر کاملاً احساس می‌شود. فناوری نانو به‌وسیله نانوذرات و نقاط کوانتومی، ابزارهایی ضروری را جهت شناسایی سریع نشانگرهای زیستی خاص با دقت بسیار بالا در اختیار قرار داده است. زیست حسگرها، نقاط کوانتومی، نانوبارکدها، انواع پلتفرم‌های دارای ساختار نانو و پلتفرم‌های توال ییابی DNA بر پایه سیستم نانو حفره‌ای قابلیت افزایش حساسیت، عملکرد اختصاصی بیشتر و سرعت تشخیص عوامل بیماری‌زا را فراهم می‌کند، همچنین قادر به تجزیه‌وتحلیل همزمان مقدار زیادی اطلاعات ورودی را دارند، بنابراین با کیفیت بسیار بالایی می‌توان سطح ایمنی محصولات و گیاهان را رصد کرد. علاوه بر موارد گفته شده کیت‌های تشخیصی بر پایه علوم نانو می‌توانند به‌سادگی و سرعت این امکان را برای متخصصین فراهم آورند که به کشاورزان در راستای جلوگیری از گسترش و اپیدمی شدن بیماری کمک کنند.

نانو ذرات اکسید سیلیکون که به آن نانوذرات سیلیکا یا نانوسیلیکا هم می‌گویند با توجه به ثبات و پایداری، سمیت پایین و خواص و توانایی عاملدار شدن با یک سری مولکول‌ها و پلیمرها در تحقیقات زیست پزشکی بسیار موردتوجه می‌باشند. نانو ذرات سیلیکا با توجه به ساختارشان به دو نوع P-type و S-type تقسیم می‌شوند. نانو ذرات نوع P با نرخ حفره 0/61 ml/g مشخص می‌شوند. ذرات نوع S سطح ویژه نسبتاً کوچک‌تری دارند. نانو سیلیکای نوع P در مقایسه با S اثر و خواص بازتاب فرابنفش بیشتری از خود نشان م یدهد.

خواص شیمیایی شامل چگالی و جرم مولی است که برای نانو ذرات با ذرات معمولی متفاوت است. مثلاً برای نانو ذرات سیلیکا خواص به‌صورت زیر است:

چگالی: 34/2 g/cm

جرم مولی: 96/59 g/mol

ولی برای سیلکای معمولی داریم:

چگالی: 365/2 g/cm

جرم مولی: 60/08 g/mol

کاربردهای نانو ذرات سیلیکا:

محافظت از غلات با نانوذرات سیلیکا

محققان استرالیایی با استفاده از نانوذرات سیلیکا، روشی برای محافظت از غلات ارائه کردند که اثربخشی آن طولانی‌مدت بوده و برای محیط‌زیست خطری ندارد.

پژوهشگران دانشگاه آدلاید با استفاده از فناوری نانو و بهره‌گیری از یک جلبک تکسلولی موفق به ارائه روش جدیدی برای محافظت غلات از گزند حشرات شدند.

محمد پور سعید
۱۴۰۱/۰۳/۱۲

خیلی کلی به مباحث اشاره شده ولی در کل خوبه.

کاربر ۲۱۹۷۲۵۲
۱۴۰۱/۰۳/۱۲

کاربردیه و خیلی قابل فهم

کاربر ۲۵۰۹۳۷۲
۱۴۰۱/۰۳/۱۱

بسیار عالی👌

حجم

۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۷۵ صفحه

حجم

۱٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۷۵ صفحه

قیمت:
۱۸,۰۰۰
تومان