کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده
معرفی کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده
کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده نوشتهٔ غلامرضا معارفی در انتشارات دانشگاه شاهد چاپ شده است. ازدواج، اهداف و آثار آن، علل تأخیر در ازدواج، موانع ازدواج، ملاکها و روش همسرگزینی، خواستگاری، نامزدی، دوران عقد، مراسم عروسی، وظایف همسران، ارتباط متقابل، طلاق و پیامدهای آن و تربیت فرزند بخش مهمی از مباحثی هست که در این کتاب بدان پرداخته شده است.
درباره کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده
در هستیشناسی اسلامی تدبیر و سازماندهی عالم براساس قوانین و منش حکیمانهای است که به آنها سنتهای الهی میگویند مانند سنت هدایتگری، سنت امتحان و ابتلاء، سنت استدراج و غیره. هدفمندی، صلاحخواهی، کمالخواهی، سازواری، فراگیری، ثبات و ماندگاری از ویژگیهای سنتهای الهی هستند. یکی از مهمترین و زیباترین سنتهای الهی، سنت زوجآفرینی پدیدههاست. خداوند مهربان براساس رحمت واسعه و منش حکیمانه خود، برای حرکت، نشو و نماء، بقاء، تکثیر و رشد، همة پدیدهها را بهصورت جفت آفرید. مقدسترین و زیباترین مظهر زوجآفرینی در خلقت انسان دیده میشود. میل به ازدواج و شور همسرخواهی از نیازهای طبیعی و فطری انسان است که بهمنظور دستیابی به آرامش و تربیت نسل صالح و تحقق جامعه سالم در میان انسانها جاری است. از این رو در دیدگاه اسلامی ازدواج و تشکیل خانواده از امور قدسی و عبادی محسوب میشوند. بیتردید تحقق اهداف زوجآفرینی (آرامش و تربیت نسل صالح) منوط به ازدواج موفق و شکلگیری خانواده سالم است. این دو نیز به نوبه خود نیازمند آگاهی زوجین از مسائل مرتبط با ازدواج، خانواده و بهرهمندی ایشان از مهارتهای زندگی است. لذا ازدواج، یکی از مهمترین تصمیمهای زندگی است که بهمنظور دستیابی به آرامش روانی و تربیت نسل توحیدی و تحقق جامعه صالح و سالم با یک پیمان مقدس شکل میگیرد. بیتردید، تحقق این اهداف منوط به انتخاب مناسب و بهرهمندی از مهارتهای لازم زندگی است.
کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ کتب با موضوع خانواده و براساس آموزههای اسلامی پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب درسنامه بینش و دانش خانواده
باورها، به نوبه خود بینش را میسازند. بینشها، مجموعه منسجمی از شناختها و باورهاست که شالوده فعالیتهای بشر را در گستره اندیشه تشکیل میدهد و از تصورها، آموزهها و شیوههای استدلالی درباره تفسیر انسان، جهان، زندگی و چگونگی رابطه انسان با طبیعت و ماورای آن پدید میآید. بهطور خلاصه میتوان گفت: بینش عبارت است از تفسیر یا نوع تلقی و دریافتی که هر فردی از سه مقولهٔ انسان، خالق هستی و جهان مرتبط با او دارد. در حقیقت، مبانی فکری هر انسانی در حوزه هستها، بینشهای اوست و معیارهایی برای بایدها. بنابراین بایدها از مبانی و بینشهای شخص انتزاع میشوند؛ یعنی نوع نگاه آدمی به مجموعه هستی اصول نگرشی او را شکل میدهد و به او میگوید که چگونه با هستها تعامل داشته باشد. از این رو در منابع اسلامی بیش از هر چیز به اصلاح و پالایش باورها و بینشهای انسان توصیه شده است و برترین افراد از جهت ایمان کسانی هستند که از نظر شناخت بر دیگران برتری دارند بینش و نگرش صحیح در نتیجهٔ تبعیت از عقل و شرع شکل میگیرد. منابع وحیانی به دلیل برخورداری از عصمت و احاطه بر هستی، قادرند، نگاه واقعگرایانه از هستی و مسائل آن در اختیار انسان قرار دهند و بدین ترتیب باورهای صحیح، مثبت، سازنده و انگیزهبخش را ایجاد و تقویت کنند. شکلگیری بینشهای صحیح و منطقی در تنظیم انتظارات و هماهنگی آن با واقعیتهای زندگی از جمله ازدواج و تشکیل خانواده مؤثرند.
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۸ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۸ صفحه