کتاب ولایت اسلامی
معرفی کتاب ولایت اسلامی
کتاب ولایت اسلامی نوشتهٔ محمدعلی عطاریه است و میراث ماندگار آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب ولایت اسلامی
پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران نویدبخش زمینهسازی اقتدار اسلام اصیل و گسترش تفکر اسلام ناب در عرصههای مختلف جوامع امروزی است که در سطح ملّی، ترسیم کنندهٔ حیات سیاسی ایرانیان و در سطح فرا ملّی تبیین کنندهٔ ضرورت اعادهٔ هویت و عزت اسلامی است. از طرفی در مسیر ترسیم و تبیین حیات سیاسی تمدن اسلامی سوالات متعددی پیشروی محققین قرار گرفته که تاقبل از انقلاب اسلامی ایران عالمان دینی بصورت جدّی با آنها مواجه نشده بودند برهمین اساس زمینهٔ ارائهٔ پاسخهای شیطنتآمیز در عرصهٔ ملی و بینالملل توسط مخالفان جریان اسلامی و حتی برخی عالمان مسلمان، بیکار ننشسته و سوالات را به شبهه تبدیل نموده و در افکار عمومی منتشر نمودهاند. تاحدی که زمینهٔ مخالفت عدهای از مسلمانان و انحراف برخی عالمان دینی با تشکیل حکومت اسلامی و اساسیترین مسئلهٔ اسلامی یعنی ولایت نیز پدید آمد. شکی نیست که پاسخگویی و تبیین تمام پرسشهای مرتبط با موضوع حکومت اسلامی و رمزگشایی از شبهات مطرح در این زمینه، نیازمند نوشتاری مفصل و چه بسا زمانی طولانی برای گفتگوی حضوری است، بنابراین در نوشتار حاضر سعی شده با ارائهٔ ساده و مستندِ متونِ نظریات موجود، با توجه به نفی هرگونه سوگیری یعنی بدون قضاوت به این پرسشها و شبهات پرداخته تا حقیقت را کاملا منصفانه بر پردهٔ ذهن حقیقتجوی مخاطبان به نمایش بگذارد.
ویژگی بعدی متن حاضر که بسیار مورد تاکید نویسنده است، منطقیابی سخنان نظریهپردازان است، به این بیان که نظام منطقی سخنان نظریهپردازان را کشف کرده و بر اساس آن نظام، پیامدهای قائل شدن به آن نظریه مطرح میشود؛ این امر کمک شایانی به ایجاد تفکر نظاممند برای مخاطب در موضوع حاضر خواهد نمود، به این بیان که مخاطب پس از مطالعهٔ منظم این کتاب میتواند به شبهات مرتبط با بحث ولایت و حکومت اسلامی پاسخ صحیح بدهد.
خواندن کتاب ولایت اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ ولایت اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ولایت اسلامی
آیا اصلا نیازی به حکومت هست؟
شاید در ابتدای امر بگوئید: «پاسخ این سوال که واضح است، بله، بدیهی است که بدون حکومت نمیشود زندگی اجتماعی سالمی داشت»؛ اما عجله نکنید در همین زمان خودمان نیز اندیشمندان مختلفی، برخی با دلالت تطابقی، یعنی صاف و پوستکنده، میگویند «نیازی به حکومت نداریم» و برخی هم با دلالت التزامی، یعنی طوری سخن میگویند که معنایش این میشود «حکومت نیاز نیست»!
نظریه مخالفان تشکیل نظام سیاسی
مارکسیستها و آنارشیستها در عدمِ ضرورتِ تشکیل نظام سیاسی با هم برادرند ولی آنارشیستها با دلایل خودشان و مارکسیستها نیز با دلیل دیگر، مثلا آنارشیستها معتقدند «سرشت بشر بر خوبی و پاکی و هماهنگی ارزشهای انسانی استوار است، درحالی که نهادهای اجباری اجتماعی همانند دولت، بر خِرد، آزادگی و عشق انسان تاثیر منفی میگذارند.» آنارشیستها معتقدند دولتها جز زور و اجبارِ بر ملّتها کاری ندارند و این مخالف سرشت انسان است، بنابراین باید دولتها از بین بروند و نهایتاً جامعه باید بر اساس تعاون پیش برود؛ این تفکر در دانشمند علوم سیاسیِ مدرن نیز دیده میشود. عمدهترین مؤلفههای آنارشیست عبارتند از: آزادی مطلقِ انسانها، کرامت و حیثیت انسانی، تعاون، عدالت، عشق ورزی و اخلاق.
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه