کتاب جمهوری مجارستان
معرفی کتاب جمهوری مجارستان
کتاب جمهوری مجارستان نوشته احمد علامهفلسفی است. این کتاب که انتشارات فراروانشناسی منتشر کرده است یکی از کتابهای کشورشناسی این انتشارات برای علاقهمندان به شناخت جمهوری مجارستان است.
درباره کتاب جمهوری مجارستان
مَجارستان (هانگری) کشوری در اروپای مرکزی با پایتخت بوداپست است. مساحت مجارستان ۹۳۰۳۰ کیلومتر مربع است. این کشور ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد، زبان رسمی آن مجاری و واحد پول آن فورینت است. پایتخت و پرجمعیتترین شهر این کشور بوداپست با ۲ میلیون نفر جمعیت است. حدود ۸۴ درصد از مردم این کشور مجاریتبار، ۱۴ درصد نامشخص، و ۳ درصد روما (کولی) هستند. زبان مجاری پر گویشورترین زبان غیر هندواروپایی در قاره اروپا است.
شور مجارستان کشوری مسطح با دشتهایی در حوزه کارپات است که توسط رود بزرگ دانوب به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شدهاست. مجارستان در حوزه اروپای مرکزی قرار دارد و دارای آب و هوایی معتدل است. این کتاب اطلاعات دقیقی درباره کشور مجارستان در اختیار شما قرار میدهد و کمک میکند این سرزمین را بهتر و دقیقتر بشناسید.
خواندن کتاب جمهوری مجارستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به کشورشناسی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب جمهوری مجارستان
در سال ۱۹۴۸ حزب کمونیست با پشتیبانی نیروهای شوروی در مجارستان قدرت را در دست گرفت، نظام جمهوری خلق در مجارستان تأسیس، صنعت ملی، زمینها اشتراکی و حکومت تکحزبی شد، همچنین مخالفین توسط پلیس مخفی ترور میشدند. بهطور کلی دقیقاً یک مدل و کپی از حکومت شوروی در مجارستان حکم فرما بود. یکی از مهمترین مخالفان حکومت کمونیستی، رهبر کاتولیکهای مجارستان «کاردینال یوزف میندشنتی» در سال ۱۹۴۸ به زندان افتاد، در سال ۱۹۵۶ قیامهای مردمی به اوج خود رسید، در قیام معروف ۲۳ اکتبر ۱۹۵۶ ضد کمونیستی مردم مجارستان، قیام مردم به خاک و خون کشیده شد و کماکان حکومت کمونیستی در مجارستان پایدار ماند.
پس از تغییراتی که در شوروی، در پی مرگ استالین و کم شدن از ترس عمومی در پی حکومت وی صورت میگرفت، اعتراض گروههای سیاسی و صنفی در کشورهای کمونیستی اروپای شرقی نیز آرام آرام بالا گرفت. در همان روزها، حزب کمونیست مجارستان، میان دو دسته اصلاح طلبان و استالینیستها تقسیم شده بود. از سوی دیگر دانشجویان دانشگاه صنعتی بوداپست برای نخستین بار دست به انتشار نامهای زدند و در آن خواستار برقراری آزادیهای مدنی و برگزاری انتخابات آزاد شدند.
قیام خونین بوداپست در ۲۳ اکتبر ۱۹۵۶ و با تظاهرات جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزار نفر در مرکز شهر شروع شد. تظاهرکنندگان به قرائت مرامنامه دموکراسی پرداختند و آوازهای ممنوعه را خواندند. تا غروب، جمعیت به ۲۰۰ هزار نفر رسید و آنها مجسمه غولپیکر استالین را به زیر کشیدند. تانکهای شوروی مجبور به عقبنشینی از مواضع خود شدند اما یک هفته بعد، با قدرت بیشتری بازگشتند. تانکها و زرهپوشهای ارتش سرخ به تظاهرات و اعتراضات پایان دادند و سه هزار نفر از جمله ایمره نوج، نخستوزیر وقت توسط ارتش سرخ شوروی بازداشت و اعدام شدند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز از خانههای خود آواره شدند.
در سال ۱۹۵۶ تا ۱۹۸۸، یوناس کادار که به شدت به شوروی وابسته بود به قدرت رسید. در اواخر حکومت شوروی و پیش از اضمحلال آن، حکومت وابسته به آن در مجارستان، آزادیهای سیاسی بیشتری به احزاب مخالف داد. سرانجام در سال ۱۹۸۹ حکومت کمونیست مجارستان فروپاشید. پس از آن در اکتبر ۱۹۸۹ قانون اساسی اصلاح شد و یک نظام چندحزبی در مجارستان روی کار آمد.
حجم
۴٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۵ صفحه
حجم
۴٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۵ صفحه