کتاب راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی
معرفی کتاب راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی
کتاب حاضر اثر فرنوش شریعتی سرابی، راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی را تشرزیح کرده است.
درباره کتاب راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی
خداوند متعال پرتوی از جلال و جال خویش را به انسان بخشیده است. مرد را جلوه جلال و زن را در چهره جمال خویش نموده و این دو را برای هم کامل کننده وجود هم قرار داده است. حجاب هم برای حفظ آرامش و امانت و صفا در زندگی خانوادگی و اجتماعی است. حجاب و لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه از ضروریات دین مبین اسلام است. حجاب جزئی از تمدن، فرهنگ و آداب و رسوم اسلامی و شریعت الهی است. فلسفه حجاب در قفس کردن زنان نبوده، بلکه آزاد کردن آنها از زندان شهوت و رساندن بانوان به مقام والای خود بوده و حجاب سنگر مبارزه علیه دشمن ستمکار است. عفت از جمله فضائل است که از جنود عقل بوده و مانع از غلبه خواستههای نفسانی و موجب ظهور دینداری در انسان میشود. عفت به معنای حیاء، چشم پوشی و پرهیزکاری است که اصل و ریشه حجاب به معنای رعایت پوشش شرعی است. از این رو میتوان ادعا کرد که حجاب در معنای اصطلاحی آن میوه عفاف درونی زن است. با توجه به جایگاه و اهمیت ویژه حجاب و عفاف، در این نوشتار راهکارهای عملی و کاربردی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در بیمارستانها و مراکز درمانی، مورد تبیین قرار گرفته است. شناسایی عوامل مؤثر در شیوع و گسترش بدحجابی در جوامع امروزی کمک خواهد نمود تا بهتر بتوان راهکارهای گسترش حجاب و عفاف را معرفی و ارائه نمود.
خواندن کتاب راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به موضوع حجاب و اخلاق اسلامی مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب راهکارهای عملی ترویج و گسترش عفاف و حجاب در جوامع و اجتماعات امروزی
حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنا پوشش درونی، این دو عامل باعث سلامت جامعه است. امروز به دلایل گوناگون از جمله بحث تکثر فرهنگها، جهانی شدن، تضعیف هویت ملی و بومی، عصر افول ارزشها و رشد و توسعه پاد فرهنگهای معارض، با مشکلات گوناگون معنوی مواجه است. از این رو پرداختن به مساله حجاب به عنوان یک ارزش و رویکردی مؤثر در مواجهه و مقابله با تهاجم فرهنگی میتواند آثار و پیامدهای مثبتی برای جامعه در پی داشته باشد. مساله مهم آن است که چگونه و از طریق چه ساز و کارهایی میتوان این پدیده را نهادینه نمود و موجبات درونی شدن آن را در سطح جامعه فراهم آورد. نهادینهسازی فرهنگ حجاب و عفاف به عنوان یکی از ضرورتهای باورهای دینی مستلزم برنامهریزی صحیح در سه حوزه فرد، خانواده و جامعه است. در دین اسلام زن جایگاه بسیار والایی داشته به گونهای که هم در اجتماع و هم در خانواده به عنوان یکی از ارکان اصلی به شمار میرود. خانواده کوچکترین واحد اجتماعی است لذا میتوان گفت زن، سازنده جامعه بوده و قادر است جامعه را به سمت سعادت و تعالی و یا به سمت انحراف و فساد سوق دهد، اسلام از زن میخواهد که با عفت و حجاب وارد جامعه شود و با تربیت درست فرزندانش باعث کاهش آسیبهای اجتماعی شود (کوکبی بصیر و باقری،۱۳۹۴: ۳۰). حجاب و عفاف همواره بخشی عمده از رسالت انبیاء و اولیاء ادیان و علما بوده است، زیرا حفظ حجاب و عفاف به حذف بسیاری از گناهان کمک میکند و رعایت حجاب اسلامی، به تهذیب و تزکیه نفس و ملکات نفسانی پرداخته و قرب الهی را نصیب انسان میکند.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۷ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۷ صفحه