کتاب سفارش ماندگار (کلمه دهم)
معرفی کتاب سفارش ماندگار (کلمه دهم)
سفارش ماندگار (کلمه دهم) اثری از امام موسی صدر است که در انتشارات امام موسی صدر به چاپ رسیده است.
این اثر متن نامهٔ صوتی امام موسی صدر خطاب به دکتر صادق طباطبایی است که شب عزیمت او به آلمان برای تحصیل، روی نوار ضبط و همراه او شده است. در ابتدای نوار سخنی کوتاه خطاب به دکتر مسعود طباطبابی، عموی دکتر صادق طباطبایی است، که در آن زمان مقیم کشور آلمان بود.
خواندن کتاب سفارش ماندگار (کلمه دهم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دوستداران اندیشههای امام موسی صدر مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب سفارش ماندگار (کلمه دهم)
دوست عزیزم دکتر مسعود طباطبایی
مدتی است که گفت و شنود با تو روی نداد، ای بینصیب گوشم و ای بینوا دلم! بهراستی بیست سال از اولین ملاقاتمان میگذرد. در این مدت همه چیز با چرخ زمان و حوادث تغییر یافته است، جز «حقه مهر بدان نام و نشان است که بود.» به هر حال آرزومندم با هم بنشینیم و حوادث و تازههای وجود را از جلو دیدهٔ روح بگذرانیم، و امکانات جدید دوستی را برای یکدیگر بسنجیم. ببینیم در این جهان پراکنده و غریبساز چقدر میتوانیم یار هم باشیم. و چه اندازه میشود بار از دوش یکدیگر برداریم. تا چه حد در هدف مشترک که راههای مختلف برایش انتخاب کردهایم میتوانیم همکاری کنیم.
در این مدت هیچ از تو خبر ندارم. و چه بسا هر دو مقصر باشیم. ولی به هر حال اکنون قاصدی که جزئی از وجود من و تو است، حامل پیامهای صمیمانهٔ من و ناقل شوق زایدالوصف من خواهد بود. و همو توفیق این مکالمه را برایم فراهم کرد.
راستی به یاد داری در اولین زیارت ما، صادق هنوز وجود نداشت، او اکنون مردی است و برای تحصیل به آلمان میآید. توفیق او را که مسلماً جلوهای از موفقیت من و تو است، از خداوند میخواهم. یقین دارم تجربیات تو که به صورت اوامر و نصایح خلاصه میشود، تا حدود زیادی راه موفقیت را برای او کوتاه و مشکلات را برای او آسان خواهد کرد. اصرار زیاد من برای اقامت او در بیروت به نتیجه نرسید. شوق آلمان و تحصیلات عالیهٔ آن، او را میکشاند. در هر حال تمنیات و آرزوهای مرا برای توفیق خودت و او بپذیر، و سلام مرا به خانم محترم برسان و از وضع زندگی و تحولات آن و توفیقات مکتسبهٔ خود تا آنجا که ممکن است، مطلعم کن. و اگر روزی گذرت به بیروت افتاد، از دورافتادگان یادی کن.
دربارهٔ صادق تصور میکنم سفارش او از من به تو صورت صحیحی نداشته باشد. جز آنکه عهد من به زندگی شرقی تازهتر است. بیش از دو سال نیست که ایران را ترک کردهام و بهخوبی میدانم نقطههای خالیماندهٔ وجود او، در آلمان در اولین روزها او را به جان خواهد آورد، و وظیفهٔ عمو را ـآن هم عموی مهربانـ سنگینتر مینماید. ولی امیدوارم این تکلیف موقت ولی بسیار مفید که بسا در سرنوشت او مؤثر باشد، برای آن عزیز سنگینی نکند. تو را به خدا میسپارم و توفیقات روز افزون تو را از درگاه قادر متعال خواستارم.
دوست تو، موسی صدر
زیبا بود