کتاب زیر گنبد کبود: صور خیال در شعر کودک و نوجوان ایران
خواندن نظراتمعرفی کتاب زیر گنبد کبود: صور خیال در شعر کودک و نوجوان ایران
عبدالمجید نجفی( -1338)، کارشناس ادبیات فارسی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«ادبیات کودکان حوزهای بسیار مهم در فرهنگ نوشتاری است؛ کودکان از آن لذت میبرند و بزرگسالانی که فرصت خواندن دارند و ریشههای درخت کودکی در باغ دل آنان کاملاً خشک نشده، البته از این نوع ادبیات لذت میبرند؛ چرا که مجال آن را مییابند تا بارها و بارها به رویاهای کودکی بازگردند و همپای کودکان خود در شادیهایی سهیم شوند که زندگی ماشینی و بهاصطلاح مدرن امروزی مجالی برای کودک شدن باقی نگذاشته است.
این حوزه از ادبیات در طول سالیان دراز استعدادهای درخشانی پرورش داده است. چه بسیار دانشمندان و اندیشهورزان سترگی که در زمان کودکی، بخت برخورداری و همصحبتی با کسی را داشتهاند که برای آنان افسانه بگوید و شعر و ترانه بخواند. ادبیات کودکان و به تبع آن، شعر کودک و نوجوان جذب میکند، تحت تأثیر قرار میدهد و البته تأثیر میپذیرد. شخصیتهایی مثل ملک محمد، خاله سوسکه، پیرزن و کدو قلقلهزن، شنگول و منگول و حبه انگور و دهها شخصیت بهیادماندنی در قصههای کودکان و لالاییها و متلها و چیستانها و اشعاری که کودکان در حین بازی با همدیگر و همصدا میخوانند، قسمتهای عمدهای از طبیعت، ذهن و روح انسانهاست و ما را نه تنها به دنیای کودکان بلکه به اسطورههای اصلی و آرمانی ارتباط میدهد.»
پند پیر عقل![]()
از غم به شادمانی (گزیده فرج بعد از شدت)اسماعیل حاکمی
بدین شیرین سخن گفتنغلامحسین یوسفی
قصه کوچک بزرگ ترین سیب دنیاحافظ میرآفتابی
ایوان جاناحمد غزالی
تصنیف و ترانهسرایی در ایران: به همراه گزیدهای از تصانیف و ترانههای شیرین پارسیسهراب فاضل
اخلاق و انسان کامل از منظر مولویسید سلمان صفوی
منو بخوری چاق میشی، شغال توی باغ میشی: قصه، بازی، شادی (۴)مرتضی خسرونژاد