دانلود و خرید کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد
معرفی کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد
کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد نوشتهٔ جلال الدین محمد بلخی (مولانا) است. علیرضا شریعتی گویندگی این کتاب صوتی را انجام داده و نوین کتاب گویا آن را منتشر کرده است. این اثر صوتی حاوی اولین جلد از کتابهای «مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» است.
درباره کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد
علیرضا شریعتی در کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد دو عدد از حکایتهای اثر جاودان جلال الدین محمد بلخی (مولانا) در «مثنوی معنوی» را روایت میکند. این گوینده برای سهولت ادراک مخاطبان از توضیحات تکمیلی برای شرح بیشتر حکایت بهره گرفته است. حکایت «حقیرشمردن ابلیس» را داستان غرور و خودبزرگبینی انسان دانستهاند. مولانا در این حکایت حضرت آدم را با شیطان رودررو میکند تا از خلال این همنشینی، غرور انسان را به سخره بگیرد و جایگاه انسان را به او یادآور شود. شنیدن روایت «حقیرشمردن ابلیس» از مجموعهٔ «جزیرهٔ مثنوی»، به روایت و تفسیر علیرضا شریعتی، تلنگری است به انسان و نگاه حقارتبار او به جهان که چهبسا در دنیای امروز نیز این نگاه نیاز بیشتری به بازنگری دارد. حکایت دیگر مجموعهٔ «جزیرهٔ مثنوی»، حکایت «مارگیر و ماردزد» و ماجرای دزد حقیری است که روزی ماری را از یک مارگیر دزدید. دزد نادان پیش خود فکر کرد که غنیمتِ گرانبهایی به دست آورده؛ تا آنکه روزی مار زهرآگین بهسراغ دزد رفت و او را نیش زد و باعث مرگ دزد شد. پس از این اتفاق، وقتی مارگیر جسد آن دزد را دید، فوراً او را شناخت.
«مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» به چه پرداخته است؟ «مصحف ثانی» نامی است که بسیاری از صاحبنظران برای کتاب «مثنوی معنوی» برگزیدهاند. این کتاب که یکی از مهمترین آثار عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی به شمار میرود، دربرگیرندهٔ ۲۶۰۰۰ بیت از سرودههای مولاناست که در ۶ دفتر گنجانده شده است. مولوی برای حکایتهای شیرین و آموزندهای که از خلال این ابیات روایت میکند، از قالب شعری مثنوی بهره گرفته است. جلالالدین همایی، ادیب و پژوهشگر معاصر، این اثر را از جهت پرمغزی و نغزگفتاری با آثاری همچون گاتاهای هندی، متون مقدس زرتشتی و عهد جدید مسیحیان همسنگ دانسته است. مولوی بهمدت ۴ سال با «شمس تبریزی» حشرونشر داشت و این آمدوشد تأثیری شگرفت و حیرتآور از این ۲ شاعر و عارف نامدار بر زندگی یکدیگر گذاشت؛ چنانکه گفته شده است هر کجا در این ۶ دفتر اشارتی به آفتاب و خورشید شده، شاعرْ پیر و مراد خود شمس تبریزی را در خاطر داشته است.
عبداللطیف عباسی گچراتی، رینولد نیکلسون، عبدالکریم سروش و محمدعلی موحد از جمله کسانی بودهاند که هر یک با استفاده از دانش و پژوهش خود در این حوزه، تصحیحهای گوناگونی را از این اثر ارائه دادند. سوای آن، مثنوی معنوی با وجود گذشت قرنهای بسیار از سرایش آن، بارها و بارها بازنویسی و اقتباس شده و همچنین به زبانهای دیگر ترجمه شده است. پژوهشگران نامداری همچون جعفر شهیدی و بدیعالزمان فروزانفر آثار ارزشمندی را در تحلیل و شرح این اثر به رشتهٔ تحریر درآوردهاند. اهمیت این شاهکار ادبیات عرفانی تا حدی است که رشتهای تخصصی تحتعنوان «مولویپژوهی» به رسمیت شناخته میشود. علیرضا شریعتی در هر یک از قسمتهای «مجموعهٔ جزیرهٔ مثنوی» آثار شناختهشدهٔ این اثر گرانقدر را انتخاب کرده و به زبانی امروزی بازنویسی کرده است. هر قسمت از این مجموعه به یکی از حکایتهای مثنوی اختصاص دارد.
شنیدن کتاب صوتی جزیره مثنوی؛ حقیر شمردن ابلیس و مارگیر و ماردزد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات کلاسیک ایران و قالب داستان پیشنهاد میکنیم.
زمان
۹ دقیقه
حجم
۸٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۹ دقیقه
حجم
۸٫۷ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
اینکه در کنار خواندن شعر اصلی، محتوای آن نیز توضیح داده میشه کار بسیار خوبیه. داستانهای معنوی شیرین و سرگرمکننده هستند و اجرای خوب گوینده هم این جذابیت رو بیشتر کرده. میتونید پشت ترافیک یا در حال قدم زدن از
ای کاش همش یه جا بود
هردو داستان خوب بود، تفسیر خوبی هم داشت. متشکرم
به نام خدا یک اثر دیگر از مجموعه داستان های مثنوی و باتشکر از این مجموعه خوب که به این صورت گردآوری شده و داستان های کلیدی رو اینگونه بخش بخش کردند خیلی خوب و آموزندست شاید چون خوندن یا
خوب
قصه های مثنوی واقعا شیرین و زیباست ...توصیه من به عزیزان گوش کردن و لذت بردن در هر لحظه و مکان
برادر علی رضا شریعتی کار شما عالیه فقط لطفاً مقدار شعر رو بیشتر و مقدار توضیح دادن رو کمتر کنید