دانلود و خرید کتاب صوتی حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا)
معرفی کتاب صوتی حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا)
کتاب صوتی حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا) نوشتهٔ گروه تاریخ ایران موسسه فرهنگی هنری قوی سفید است و با صدای مسعود حکمت پور منتشر شده است.
درباره کتاب حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا)
شاهعباس اول قدرتمندترین پادشاه صفوی بود که به شاهعباس بزرگ و شاهعباس کبیر معروف شد. او زمانی بر تخت شاهی نشست که حکومت صفوی بسیار ضعیف شده بود و مدعیان قدرت با هرجومرج، کشور را به آشوب کشیده بودند اما این مرد بزرگ با تدابیر کارساز و قاطع خود توانست بر بحرانی که در آغاز سلطنتش ایران را تهدید میکرد پیروز شود و با اقدامات ارزشمند خود به کشور ایران انسجام بخشد و حکومت قدرتمندی تشکیل داد که آوازۀ عظمت ایران را تا سرزمینهای دور با صدای بلند رساند.
شاهعباس جوانی بود باهوش، باتدبیر، جسور، قدرتطلب، دانشپرور و شاعرپرور، هنردوست، باذوق و نکتهسنج، کنجکاو، قدردان و حقشناس، جویای حال مردم، خوشفکر، دوراندیش، باایمان و با اعتقاد و بسیاری صفات پسندیدۀ دیگر. اما بااینحال، او از نقایص و عیوب بسیاری که فرزندان آدم کموبیش اسیر آن هستند خالی نبود بلکه برخی از آنها را به حدّ افراط داشت. او خودخواه و مستبد بود. بیرحم و سختگیر و سنگدِل بود. بدکینه و انتقام گیر و سختکُش بود. گاهی حقناشناس و بیعاطفه بود. از خونریزی و کشتار بیگناهان باکی نداشت و گاه در هوای زنی زیبا که هرگز او را ندیده و نشناخته بود کشوری آباد را در آتش کشتار و غارت ویران میکرد. او گاه جامع اضداد میشد و ترحم و سنگدلی، پستی و بخشندگی، قدردانی و حقناشناسی، ستمکاری و فرشتهخویی را چنان با هم میآمیخت که نزدیکانش از شناخت او عاجز میماندند.
شاهعباس سالهای طولانی و حدود ۴۳ سال بااقتدار حکومت کرد و در این دوران گفتار و کردار و پندار او در موقعیتهای گوناگون موردتوجه دوست و دشمن، اُزبک و هندی و عثمانی، و آسیایی و اروپایی قرار گرفت و جهانگردان بسیاری که در آن دوران باشکوه به ایران سفر کردند دیدهها و شنیدههای خود را نوشتند و این نوشتهها دستمایهٔ حکایتهای زیبا و شنیدنی شد که از نسلی به نسل دیگر و از سینهای به سینۀ دیگر منتقل گردید تا نهتنها یاد و خاطرۀ غرورآفرین و گاه شرمسار آن دوران زنده بماند بلکه اخلاق و رفتار آنان در کشورداری و عظمتجویی برای این سرزمین الگویی برای حاکمان بعدی باشد.
شاهعباس اول یکی از شاخصترین چهرههای حکومتی در حکایتهای عامیانه است. او به دلیل نجات دادن حکومت صفوی از نابودی و رساندن ایران به قدرت گذشته، مورد تحسین عام و خاص قرار گرفت و به همین دلیل توانست در بخشی از حکایتهای عامیانۀ زمان خود و دورههای بعد راه پیدا کند. در حکایتهای منسوب به او نکتهها و ویژگیهایی وجود دارد که بسیار تکرار شده و چشمگیر هستند. برخی از این ویژگیها خصلت عمومی پادشاهان است ولی برخی دیگر ویژۀ این پادشاه هستند. در این حکایتها او بسیار زیرک و داناست، حلال مشکلات است و آرزوهای مردم را برآورده میکند، با مجازات ظالمان حمایت خود را از فقرا نشان میدهد، لباس سادۀ درویشی میپوشد، شبزندهداری میکند و با ندای غیبی از حال مردم آگاه میشود، عادل است و اهل بخشش، با فقرا ازدواج میکند، اجازه میدهد مردم عادی بهسادگی در برابر او سخن بگویند و ازاینقبیل. باتوجهبه گذشتۀ تاریخی شاهعباس و ضعف اغلب جانشینان او، بخشی از این ویژگیها به شخصیت واقعی و تاریخی او باز میگردد و بخشی حاصل اندیشه و خلاقیت پدیدآورندگان این حکایتهاست و آنها در زوایای پنهان حکایت اهداف خود را پنهان کردهاند.
نویسنده در کتاب حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی تلاش کرده است که حکایتها را که برخی دارای مستندات تاریخی است و برخی دیگر حکایتهای عامیانهای است در وصف شاهعباس که چهرهای شاخص در اینگونه حکایتها دارد، گرد هم آورد تا علاقهمندان با گوشهگوشههای شخصیت این مرد ایرانساز که یادگارهایش شامل کاخها، عمارتها، مساجد، کاروانسراها، بازارها و راهها هنوز به زیبایی در چهار گوشۀ ایران در اصفهان، قزوین، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز و بسیاری دیگر شهرها همچون نگینی بر انگشتر این سرزمین میدرخشد آشنا شوند و عبرت گیرند.
شنیدن کتاب حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات تاریخی پیشنهاد میکنیم.
فهرست کتاب حکایت هایی از زندگی شاه عباس صفوی (جلد اول: اسب تیزپا)
پیشگفتار
بخش اول - حکایات تاریخی
مقدمه
۱) حکایت اول: شاهعباس در گهوارۀ شاهی
۲) حکایت دوم: شاهعباس و وزیران بدکار
۳) حکایت سوم: شاهعباس و اموال مردم
۴) حکایت چهارم: شاهعباس و توپچیباشی
۵) حکایت پنجم: شاهعباس و امیر تاتار
۶) حکایت ششم: شاهعباس و اشک قدردانی
۷) حکایت هفتم: شاهعباس و قَرَچَقایخان
۸) حکایت هشتم: شاهعباس و اسب تیزپا
۹) حکایت نهم: شاهعباس و اسیر چالاک
۱۰) حکایت دهم: شاهعباس و مجروحان جنگی
۱۱) حکایت یازدهم: شاهعباس و کوزۀ آب
۱۲) حکایت دوازدهم: شاهعباس و زنجیر جواهرنشان
۱۳) حکایت سیزدهم: شاهعباس و «کَل عِنایت»
۱۴) حکایت چهاردهم: شاهعباس و دود چُپُق
۱۵) حکایت پانزدهم: شاهعباس و تنباکوی خوشبو
۱۶) حکایت شانزدهم: شاهعباس و خوردن کُوکنار
۱۷) حکایت هفدهم: شاهعباس و سادگی رفتار
۱۸) حکایت هیجدهم: شاهعباس و حج پینهدوزان
۱۹) حکایت نوزدهم: شاهعباس و بابا سفیر
۲۰) حکایت بیستم: شاهعباس و لباس زَربَفت
۲۱) حکایت بیست و یکم: شاهعباس و زن حیلهگر
۲۲) حکایت بیست و دوم: شاهعباس در بستر مرگ
بخش دوم - حکایات عامیانه
مقدمه
۲۳) حکایت بیست و سوم: شاهعباس و میرزا مصطفی
۲۴) حکایت بیست و چهارم: شاهعباس و گنجعلی خان
۲۵) حکایت بیست و پنجم: شاهعباس و «مَلِک عطا»
۲۶) حکایت بیست و ششم: شاهعباس و پندهای وزیر
۲۷) حکایت بیست و هفتم: شاهعباس و سه دزد زبردست
مراجع
زمان
۲ ساعت و ۵۵ دقیقه
حجم
۱۰۰٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۲ ساعت و ۵۵ دقیقه
حجم
۱۰۰٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
من خوشم اومد و برام خیلی جالب بود این حکایت ها و متوجه شدم که شاه عباس بسیار شاه انسانی بوده از همه نظر و نمی دونستم که تاریخچه شهر کرمانشاه به دوره شاه عباس برمی گرده صدای گوینده هم
گوینده بسیار ضعیف توصیف میکرد پنداری قضه کودک است تا روایت تاریخی
کتاب جذاب و آموزنده ای هست. واقعا زندگینامه بزرگانی مثل شاه عباس و کردار و تفکر اون ها مشخص میکنه که چرا این افراد اینقدر بزرگ و نامی بودند. فقط ای کاش گوینده حرفه ای تری را انتخاب میکردن. زیاد مناسب
خوانش ضعیف موسیقی متن زیاد
متاسفانه صدای گوینده بسیار کسل کننده و خواب آور است و بدون هیجان . نتونستم بیشتر از چند دقیقه گوش بدم