دانلود و خرید کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ (جلد اول)
معرفی کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ (جلد اول)
کتاب صوتی ما چگونه ما شدیم؟ (جلد اول) نوشته صادق زیباکلام است. کتاب ما چگونه ما شدیم؟ با صدای سعید شجاعی منتشر شده است. این کتاب سعی دارد تصویر متفاوتی از دلایل عقب ماندگی علم و سیاست و فرهنگ ایران در دهههای اخیر ارائه دهد.
درباره کتاب ما چگونه ما شدیم؟
آیا تا به حال از خودتا پرسیدهاید چرا شاهان ما فاسد و بد بودند؟ چرا شاهان فرانسه یا انگلستان همه بد و فاسد نبودند؟ چرا رجال ما در عصر قاجار سرسپرده به سفارتخانههای خارجی بودند؟ چرا رجال انگلستان، روسیه یا فرانسه سرسپرده و وابسته نبودند؟ چرا در جامعه ما کسی با علوم جدید آشنا نبود و از مدرسه و دانشگاه خبری نبود اما در بسیاری از کشورهای دیگر اینگونه نبود؟ چرا کشورهای دیگر در فیزیک، شیمی، بیولوژی یا اقتصاد، محقق، عالم و دانشمند داشتند، در حالی که در ایران ما کسی حتی با نام این علوم هم آشنا نبود؟ چرا محصولات صنعتی کشورهای دیگر به دنیا صادر میشد، در حالی که در ایران ما یک کارخانه مدرن هم نبود؟ چرا کشورهای دیگر راهآهن، قطار و تراموا داشتند در حالی که در ایران درشکه و گاری هم نبود؟ چرا برخی از مردمان کشورهای دیگر میدانستند که در آن طرف دنیا چه میگذرد، در حالی که مردم در یک شهر ایران نمیدانستند که در شهر و روستای همجوارشان چه خبر است، چه رسد به اینکه بدانند در کشورهای دیگر و در آن سر دنیا چه میگذرد. چرا که اساسا ارتباطی با بیرون از شهر و روستایشان نداشتند؟
نویسنده در مقدمه کتاب میگوید همه معلومات و اطلاعات من پیرامون عصر قاجار برایم بدل شده بود به یک علامت سؤال: چرا ایران آن همه دچار ضعف، انحطاط، بیخبری و عقبماندگی شده بوده؟
این سؤال به نوبه خود پرسشهای دیگری را میسازد. آیا آن عقبماندگی امری طبیعی بود؟ آیا شرایط ایران به گونهای بود که عقبماندگی آن امری محتوم و گریزناپذیر بود؟ آیا ایران همواره کشوری عقبمانده بوده؟ یا اینکه ایران از مقطعی در سراشیبی قهقرا و عقبماندگی میافتاد؟ در صورت اخیر، آن مقطع چه زمانی بوده و اساسا چرا اتفاق افتاده؟ جامعهای که در مقطعی از تاریخش مهد علم و دانش بشری بوده و امثال ابوعلی سینا، فارابی، خواجه نصیرالدین طوسی، خوارزمی، جابربن حیان، رازی، غزالی و... را به بشریت عرضه داشته، چگونه میشود که در مقطع دیگری آنقدر خشک و لمیزرع میشود که کسی اساسا در آن نمیداند فیزیک، شیمی، بیولوژی یا فلسفه هم وجود دارند، چه رسد به آنکه عالم و دانشمند و صاحبنظر هم در این رشتهها پرورش داده باشد؟
به دنبال یافتن پاسخ به این پرسشها بود که نویسنده اقدام به مطالعاتی در زمینه تاریخ میکند. او در کتاب ما چگونه ما شدیم؟ سعی دارد تصویر تازهای از آنچه بر ایران گذشته است ارائه کند.
شنیدن کتاب ما چگونه ما شدیم؟ (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ پیشنهاد میکنیم
درباره صادق زیباکلام
صادق زیباکلام مفرد متولد ۲۲ خرداد ۱۳۲۷ استاد علوم سیاسی، نویسنده است. صادق زیباکلام پنج سال نخست ابتدایی را در دبستان غزالی واقع در خیابان سینا، و سال آخر را در دبستان دکتر قاسمزاده واقع در خیابان غفاری تحصیل میکند. با نقل مکان خانواده به منزل بزرگی در نیاوران، زیباکلام در دبیرستان رهنما در خیابان منیریه ثبت نام میکند. او دکترای علوم سیاسی از دانشگاه برادفورد دارد.
بعضی از آثار او به شرح زیر است:
- ما چگونه، ما شدیم: ریشهیابی علل عقب ماندگی در ایران، صادق زیبا کلام، تهران
- غرب چگونه غرب شد؟
- هاشمی بدون رتوش: پنج سال گفتگو با هاشمی رفسنجانی، صادق زیبا کلام، فرشته سادات اتفاق فر، تهران
- جامعهشناسی به زبان ساده، صادق زیبا کلام، تهران
- مقدمهای بر انقلاب اسلامی، صادق زیبا کلام، تهران
- سنت و مدرنیته: ریشه یابی علل ناکامی اصلاحات و نوسازی سیاسی در ایران عصر قاجار، صادق زیبا کلام، تهران
- از دموکراسی تا مردم سالاری دینی: نگرشی بر اندیشه سیاسی شریعتی و زمانه او، صادق زیبا کلام، تهران:
- تحولات سیاسی و اجتماعی ایران ۱۳۲۰–۱۳۲۲، صادق زیبا کلام، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)
- قربانیان، وقایع نگاری فرازها و فرودهای جنبش نوخاسته اصلاحات، صادق زیبا کلام، امیرهوشنگ شهلا، تهران
- آذری غریب، صادق زیبا کلام، نصیر عبادپور (به اهتمام)، تهران
- نهادها و اندیشههای سیاسی در ایران و اسلام، حمید عنایت، صادق زیبا کلام (مصحح)، تهران
- از هانتینگتون و خاتمی تا بن لادن: برخورد یا گفتگو میان تمدن ها؟، صادق زیبا کلام، تهران
- افلاطون، توماس هابز، جان لاک، جان استوارت میل و کارل مارکس: پنج گفتار در باب حکومت، صادق زیباکلام، تهران
- ایران در عصر نادر، مایکل اکسورتی، صادق زیباکلام (مترجم)، سیدامیر نیاکویی (مترجم)، تهران
زمان
۵ ساعت و ۳۴ دقیقه
حجم
۳۰۶٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۵ ساعت و ۳۴ دقیقه
حجم
۳۰۶٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
بسیار کتاب عالی است
بسیار عالی به علاقه مندان حوزه تاریخ وجامعه شناسی توصیه میشه