کیم وو چونگ | زندگینامه، دانلود و خرید کتاب‌های الکترونیکی و صوتی

کیم وو چونگ

درباره زندگی و کتاب‌های کیم وو چونگ

کیم وو چونگ (Kim Woo-choong) موسس شرکت دِوو و مدیر پیشین این شرکت و نویسنده‌ی اهل کره‌ جنوبی است. او سابقه‌ی سال‌ها کار تجاری و مدیریت در این حوزه را داشت. وو چونگ مرد کامیابی‌های بزرگ و مدیر سازمان عظیم اقتصادی FKI بود که البته شکستی را نیز در همین مجموعه تجربه کرد. او افتخارات زیادی ازجمله کسب جایزه‌ی بین‌المللی تجاری از پادشاه سوئد و برگزیده‌شدن به‌عنوان مرد سال یونسکو را در کارنامه دارد. کیم ووچونگ خاطراتش را در قالب کتاب «هر سنگفرش خیابان از طلاست» منتشر کرد و اثرش با استقبالی باورنکردنی روبه‌رو شد.

سال‌های کودکی و جوانی کیک وو چونگ

«کیم وو چونگ» رئیس پیشین و بنیان‌گذار شرکت دوو در نوزدهم دسامبر سال ۱۹۳۶ در شهر تایگوی کره‌ جنوبی به دنیا آمد. پدرش در اوایل دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی استاندار استان گیونگ‌سانگ بود. در آن زمان جنگ داخلی کره در جریان بود؛ اوضاعی نابه‌سامان که با ربوده‌شدن پدر وو چنگ برای او و خانواده‌اش فاجعه‌بارتر شد. ووچونگ ۱۴ساله مجبور شد در غیاب پدر و برای امرار معاش خانواده به روزنامه‌فروشی روی آورد. او هم‌زمان با کار، تحصیلش را نیز ادامه داد تا سخت‌کوشی در او نهادینه شود. ووچونگ موفق شد درسش را در یکی از بهترین دبیرستان‌های سئول به پایان برساند. او وارد دانشگاه یونسی شد و در سال ۱۹۶۰ توانست دوره‌ی کارشناسی را در رشته‌ی اقتصاد با موفقیت پشت‌سر گذارد.

طلیعه‌ی فعالیت‌های تجاری

کیم وو چونگ با اشتیاقی که برای ورود به تجارت داشت، کار خود را اندکی پس از فارغ‌التحصیلی در دانشگاه و از سال ۱۹۶۱ آغاز کرد. او در شرکت هانسونگ که مالک آن یکی از بستگانش بود، استخدام شد. خیلی طول نکشید که چونگ به فکر راه‌اندازی کسب‌وکار خود افتاد. چند سال بعد توانست وامی به ارزش ده‌هزار دلار بگیرد و شرکت دوو را تأسیس کند. شرکت دوو در آغاز کار در حوزه‌ی منسوجات فعالیت می‌کرد؛ فعالیتی که به‌تدریج پیشرفت کرد و روزهای درخشان وو چونگِ جوان کم‌کم آغاز شد. در این مرحله البته اقبال نیز همراه چونگ بود، چراکه شاگرد قدیمی پدرش، «پارک چونگ هی»، بر کرسی ریاست‌جمهوری نشست و او را در گسترش کسب‌وکارش یاری داد.

پیشرفت شرکت دوو و اوج‌گیری کیم وو چونگ

گرچه فعالیت شرکت دوو در ابتدا محدود به حوزه‌ی نساجی بود، اما کیم وو چونگ کوشید کارش را به حوزه‌های دیگر گسترش دهد. میانه‌ی دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی، سال‌های پیشرفت و بهبود اقتصادی کره‌ جنوبی بود. سال‌هایی که دولت با سیاست‌های اقتصادی خود توانست روند رشد اقتصادی را بهبود بخشد. در این ایام بود که وو چونک با بهره‌گیری از این فرصت مغتنم توانست ظرفیت‌های خود را در توسعه‌ی کسب‌وکار نشان دهد.

در سال‌هایی که دوو در حوزه‌ی نساجی فعال بود، از کیم وو چونگ درخواست شد سکان شرکتی را به‌دست بگیرد که بدهکار و ورشکست بود. این شرکت بدهکار که کارش در حوزه‌ی صنایع سنگین بود، پای چونگ و شرکت دوو را نیز به این حوزه‌ی مهم صنعتی کشاند. چونگ تنها یک سال فرصت می‌خواست تا این شرکت را از ورطه‌ی سقوط به سود‌دهی برساند. حالا دوو یک شرکت مهم در صنایع سنگین بود. وو چونگ به این دو حوزه نیز محدود نماند. او در سال ۱۹۷۸ وارد صنایع کشتی‌سازی شد و در سال ۱۹۸۳ به تجارت لوازم خانگی ورود کرد؛ تجارتی که بسیاری دوو را با این حوزه از فعالیت‌هایش می‌شناسند.

از جسارت در کار تا نیکوکاری

در دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی کیم وو چونگ تصمیم گرفت پای خود را فراتر از مرزهای کره جنوبی بگذارد؛ سال‌هایی که بلندپروازی‌های دولت کره با موانعی بزرگ مواجه شد و روند رشد اقتصادی این کشور افت کرد. در این بحران اقتصادی که سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر مخاطره‌‌آمیز می‌نمود، وو چونگ در کشورهای لهستان، سودان، پاکستان و لیبی سرمایه‌گذاری کرد. در این سال‌ها نام شرکت دوو در گستره‌ی جهان مطرح و یک برند جهانی شد.

جهانی‌شدن فعالیت چونگ و گسترش کسب‌وکارش، قلب او را نیز بزرگ‌تر کرد. او بنیاد غیرانتفاعی دوو را برای امور خیریه تأسیس کرد. بنیاد دوو بیمارستان‌های روستاهایی در کره‌ جنوبی را سازمان‌دهی کرد و توانست بودجه‌ی بسیاری از تحقیقات علمی در حوزه‌های مختلفی را تأمین کند. به‌تدریج نام کیم وو چونگ به‌عنوان یک نیکوکار بزرگ در کره‌ جنوبی مطرح شد. بخش‌ قابل‌توجهی از فعالیت کیم وو چونگ در دوره‌های مختلف رکود اقتصادی جریان داشت که سال‌های پایانی قرن بیستم از آن‌جمله بود. او اما هدایت شرکت دوو را در همین ایام به‌خوبی پیش برد و گروه دوو گسترده‌تر شد.

شکست و محکومیت کیم وو چونگ

کیم وو چونگ همچنان می‌تاخت و به پیش می‌رفت. او در سال ۱۹۹۸ رئیس فدراسیون صنایع کره‌ جنوبی (FKI) شد؛ مجموعه‌ای که نمایندگی چندین شرکت تجاری را برعهده داشت و بزرگ‌ترین سازمان تجاری کره‌ای به‌ حساب می‌‌آمد. کیم کوشید برپایه‌ی تجارب خود با شرایط سخت رکود مبارزه کند. او کمپین‌های سراسری افزایش صادرات و ذخایر ارزی را هدایت و در شرکت‌های بین‌المللی سرمایه‌گذاری می‌کرد. این‌بار اما نقشه‌ی کیم جواب نداد و نتوانست موفقیت‌های پیشین خود را تکرار کند. شرایط برایش سخت‌تر و سخت‌تر شد تا اینکه در سال ۲۰۰۰ مجموعه‌ی تحت‌نظر او، اعلام ورشکستگی کرد. این شکست هولناک و مواجهه‌ی کیم وو چونگ با محکومیت، او را به فرار از کشور واداشت. ورشکستگی وو چونگ و اخراج کارگران و کارمندان دوو به چالشی امنیتی برای دولت تبدیل شد؛ چراکه آن‌ها دست به اعتراض زدند. در اواخر سال ۲۰۰۱ هفت نفر از مدیران شرکت به اتهام کلاه‌برداری به زندان افتادند. کیم وو چونگ بالاخره در سال ۲۰۰۵ به کشور بازگشت. او به‌محض بازگشت دستگیر و در سال ۲۰۰۶ به ده سال زندان محکوم شد. بیماری او باعث شد «رو مو هیون»، رئیس‌جمهور سابق و فقید کره، او را شامل عفو کند تا درنهایت در سال ۲۰۰۷ از زندان آزاد شود. کیم وو چونگ در نهم دسامبر سال ۲۰۱۹ به‌دلیل بیماری در شهر سوون کره جنوبی درگذشت.

کتاب‌های کیم وو چونگ

تنها کتاب کیم وو چونگ، «سنگفرش هر خیابان از طلاست» در سال ۱۹۸۹ به انتشار رسید؛ کتابی اتوبیوگرافیک که نویسنده در آن از زندگی، تجربیاتش و اندیشه‌هایش سخن گفته است. این کتاب به‌سرعت به فروشی حیرت‌آور رسید. کتاب سنگفرش هر خیابان از طلاست با ثبت رکورد فروش یک‌میلیون نسخه در پنج ماه وارد کتاب رکوردهای گینس شد. این کتاب را مترجمان مختلفی به فارسی برگردانده‌اند.