کتاب مثنوی معنوی
معرفی کتاب مثنوی معنوی
کتاب مثنوی معنوی شش دفتر مثنوی معنوی اثر مولانا جلالالدین محمد بلخی (مولوی) شاعر و عارف نامی قرن هفتم بر اساس نسخهی رینولد نیکلسون است که با «نینامه» آغاز میشود و به نوعی تمام هدف مولانا در چند بیت آغازین این کتاب آمده است.
درباره کتاب مثنوی معنوی
مثنوی مولوی، همانند بیشتر مثنویهای صوفیانه، به صورت عمده از «داستان» به عنوان ابزاری برای بیان تعلیمات تصوف استفاده میکند. ترتیب قرار گرفتن داستانهای گوناگون در این کتاب ظاهراً نظم مشخصی ندارد. شخصیتهای اصلی داستانها میتواند از پیامبران و پادشاهان تا چوپانان و بردگان باشد. حیوانات نیز نقش پررنگی در این داستانها بازی میکنند. حکایات موجود در مثنوی از منابع مختلف قدیمیتر آمدهاند. برخی عیناً در مثنویهای عطار نیشابوری همچون منطق الطیر موجودند. برخی همچون داستان خلیفه و لیلی، پادشاه و خانه کمپیر، استر و استر، محمود و ایاز، گنجنامه، حلوا ساختن جهود و عیسوی و مسلمان از مقالات شمس استخراج شدهاند.
مولانا به اصرار یکی از نزدیکانش حسامالدین چلبی شروع به روایت میکند و حسامالدین برایش مینویسد. کتاب مثنوی معنوی یکی از مشهورترین آثار ادبی جهان است و بارها در لیست ۱۰۰ کتاب برتر جهان قرار گرفته است.
خواندن کتاب مثنوی معنوی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات کلاسیک ایران پیشنهاد میکینم.
بعد خوندن ملت عشق عاشق شمس و مولوی شدم نثر فوق العاده روان مولوی آدم رو وادار به خوندن شعراش میکنه.....
نحوه رمزگشایی حکایتهای مثنوی معنوی به نظر من مولانا در داستانهایش نماد منطقیون را توجه آنها به جزییات و عواقبی که از توجه به جزییات می بینند است و نماد صوفیان توجه به شفافیت و صداقت می داند! مثلا در داستان موسی و
سلام و درود، خواهشمندم برای کتابهای فرمت پی دی اف نیز قابلیت جستجو در متن را فراهم بفرمایید.
فرق این کتاب با مثنوی معنوی ( طاقچه ) چی هستش؟
من فکر کردم این کتاب صوتی هم هست!!!😒