کتاب نقد در دورهی واماندگی
معرفی کتاب نقد در دورهی واماندگی
کتاب نقد در دورهی واماندگی مجموعه مقالات رضا روشنی است که دربارهی نقد ادبی نوشته شده است.
دربارهی کتاب نقد در دورهی واماندگی
رضا روشنی در کتاب نقد در دورهی واماندگی به گردآوری مجموعه مقالاتی پرداخته است که دربارهی نقد ادبی، نقد شعر و نثر نوشته شده است. به طور کلی آنچه که مجموعه مقالات کتاب نقد در دورهی واماندگی را در یک مجموعه گردهم آورده است، ادبیات بوده است اما این کتاب موضوعاتی مانند فلسفه، فلسفه و ادبیات، فرهنگ، شعر و ادب را نیز شامل میشود. برخی از مقالات، به سبک و سیاق مقالات علمی و به صورت روشمند نوشته شدهاند و برخی دیگر، آزادانهتر هستند.
کتاب نقد در دورهی واماندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعات ادبی و نقد ادبی از خواندن کتاب نقد در دورهی واماندگی لذت میبرند.
بخشی از کتاب نقد در دورهی واماندگی
براهني توضيح دادن را عمدتا از مشخصههای تفکر مدرن میداند. حرف اصلي براهني اين است كه يك هنرمند جدي با فرم و سبك خاص خودش را توضيح ميدهد كه اين توضيح از نتيجهی توضيح دادن ديگران ميتواند حاصل شود. او ضرورت توضيح را در اين ديده كه هر يك از ما «آن ديگري» با امضا و «دي ان اي» خود هستيم. او ضمن تأكيد چندين و چندباره بر امضا و دي ان اي شخصي ناگهان دست به مغلطهي عجيبي ميزند بدين شكل كه وقتي نيما، نيمايي نيست من چرا نيمايي باشم؟!
اگر آنگونه كه براهني ميگويد، نيما هم امضاي شخصي ندارد و فرم و عمل او در نهايت به امضاي شخصي منتهي نشده، پس منظور من براهني از امضاي شخصي چيست؟ وقتي پيشاپيش براهني براهني نيست، آن وقت چه لزومي داشته كه براهني به خود زحمت براهني شدن بدهد؟ اين ادعاي براهني، نقض غرض است و در صورت پذيرش آن، تمام توضيحات براهني از خودش نقش بر آب ميشود. من هم همانند براهني معتقد به امضا و دي ان اي شخصي هستم و مطمئنم هنرمند راستين امضاي خود را دارد. با اين تفاوت كه ميانديشم نيما، نيماست، عين نيما و خود نيماست، نه چيزي كم و نه چيزي بيش...
فهرست
- ضد مقدمه
- مشكل براهني و مشكل زبان
- نگاهي به «نام كوچك هرمز» از منظر پديدارشناسي
- گاوميش با طعم غليظ سورآليسم
- شعر «خرمشهر و تابوتهاي بيدرو پيكر»
- خرمشهر و تابوتهاي بيدر و پيكر
- شعر تخممرغي به روايت شمس آقاجاني