کتاب چهل جرعه از دریا
معرفی کتاب چهل جرعه از دریا
در کتاب چهل جرعه از دریا، پرتوی از سخنان امام علیبنموسیالرضا (ع) در لفافی از متنهایی ادبی و دلنواز خواهید خواند.
جواد نعیمی با قلم نرم و گیرای خود در این کتاب، چهل سخن از حضرت امام رضا (ع) را گرد آورده و به فراخور حال خوشی که داشته در متون ادبی و عرفانی خود برای عاشقان حضرتش گنجانیده است.
خواندن کتاب چهل جرعه از دریا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دوستداران حدیث و سخنان ائمه اطهار از خواندن این کتاب لذت خواهند برد.
بخشی از کتاب چهل جرعه از دریا
شب، نفس میکشید و شببوهای خاطرات خوشم را در فضا میپراکند. سر، درگریبان اندیشه فرو برده بودم و میدیدم که شب، همایشگاه همه نورهای روز است و روزن نواهای بیصدا! شب، طلیعۀ طلوع آبادی پگاه و آبادانی نگاه است! شب اگر نبود، صدای «تنفس صبح» به گوش نمیرسید. شب، اگر نبود، سرود سکوت، جان را نمینواخت. شب، تجلّی خاموشی روز است! شب، سمفونی تأملبرانگیز بیصداییهاست. شب، رازدار سکوت و زیباییهاست!
با خودم گفتم: از کنارۀ گونههای سیاه شب است که چهرۀ سرخ شفق و سیمای سپید فلق، نمود مییابد و اتصال تنفس انسان را به اکسیژن تلاش میسّر میسازد. شب، بالش خواب هیاهوهای روز است، شب، سیمای تابناک و سادۀ سکوت و بیحرفی است! در شب است که آرامش همه جا را تزیین میکند... آن گاه، واژههای آرام، در برابرم صف کشیدند و من در سایهسار تنهایی و بیصدایی، ماه معنا را نگریستم و دانستم که هرگاه ساکت بمانم، درهای حکمت و دانش را به روی خویش میگشایم؛ زیرا هر که بیشتر سخن بگوید، احتمال خطای بیشتری دارد. در همین لحظۀ شکوهمند بود که به یاد آوردم چندی از این پیشتر، واژههای والایی را در قالب جملهای کوتاه از هشتمین رهبر، بر دیده نهاده، به خاطر سپرده و بر لوح جان نگاشتهام.
در آن سکوت سرشار از معنا، آن واژهها، چونان چلچراغی زیبا، فضای ذهن و زبان مرا روشن ساخت:
اِنَّ الصَّمْتَ بابٌ مِنْ اَبْوابِ الْحِکْمَهًِْ.
خاموشیو سکوت دری از درهای حکمت و فرزانگی است.
در روشنای این بلور بود، که شب را پسندیدم و نعمتهای بیشماری را در پناه خاموشی دیدم. پس، بیش از سخن گفتن، سکوت کردن را برگزیدم.